Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holka, asi špatná výchova, vy jste doma s máti neuklízeli?? ALE z mé zkušenosti :
pokud ti to doma smrdí, tak nepomůžou žádné osvěžovače apod. je to ještě horší, zažila jsem to před 3lety na chalupě, kterou nám koupil otec - žili tam socky - nahuleno vevnitř a x let stará zažraná žlutá mastná špína, hnus, humus, na poblití ![]()
1. vyházela jsem po nich vše, co šlo, nebo co jsme nepotřebovali
2. celé léto jsem měla sítě v oknech a okna otevřená stále bez ohledu na teplotu
3. nakoupila jsem 20litrů sava + domestosy, rukavice, kýble apod. a úplně vše (fakt vše kromě textilu) tím klasickým savem vydrhla (mně osobně voní, takže OK)
4. manžel všude okamžitě vymaloval vše na bílo, pak jsem vydrhla okna, rámy, podlahy (bylo to šílené)
5. vše co jsem si nechala jsem pořádně vyprala na vysoké teploty s hodně aviváží
6. nábytek jsem vydrhla, většinu vyhodila, všude jsem v této fázi rozmístila vůně do zásuvek
7. rozmístila jsem naše věci, dala všude čisté textilie, rozvěsila svoje vlastní dekorace, obrázky, srdíčka do oken apod.
8. Voálá - Krása
![]()
@Anonymní píše:
Stydím se za to, že nejsem schopna si doma hezky uklidit. Nemám žádný systém. Jsem po rozchodu a nejsem schopna si to tady dát do pořádku. Navíc mi to tady smrdí po předchozím nájemci. Nevím ani čím to tady provonět.
Známý říkal, že má kamarády cikány a mají všechno v bílém, že se bál někde sednout. Připadám si jako největší špína.
Nečetla jsem to tu. Omlouvám se. Super systémy na úklid jsou Kon Mari metoda na debordelozaci a potom Flying lady na pravidelný úklid. Je i český blog inspirovaný touto metodou… Staví to na tom udělat okolo sebe pořádek a ten udržovat s minimálním úsilím. Co se týká smradu a pachu po najemcich… Desinfekce… A Sidolix… Držím palce ![]()