Ukončení smlouvy bez hypotečního makléře

261
25.9.14 19:24

Ukončení smlouvy bez hypotečního makléře

Ahoj holky, hledala jsem podobný téma tady na emiminu a nenašla, tak se ptám takhle :)
Před 2 lety jsme si brali hypotéku, kupovali jsme byt před MM Reality, kteří mají své hypoteční makléře. Hypoteční makléřka nám zřídila opravdu HODNĚ nevýhodnou smlouvu na pojištění nemovitosti (které banka vyžadovavla, protože nám dávali 100% částky). Dneska přišel dopis, že nám to opět navyšují. Začínali jsme na 1200/půlrok, loni to zvedli o stovku a teď přišlo, že máme platit 1800 :! Myslela jsem, že mě švihne, když jsem to viděla. Hledala jsem teda na internetu jinou variantu a ČSOB nám nabízí úplně to samé za 1600 ROČNĚ.

Mojí otázkou ale je, jestli když nám smlouvu zřizovala hypoteční makléřka, jestli tu smlouvu u ČP musím rušit přes ní? V papírech píšou, že pokud budu mít nějaké dotazy ke smlouvě, tak mám kontaktovat právě tu makléřku.

Když nám to vyřizovala, tak jsme podepisovali papír, kterej v tý hromadě lejster, co jsme podepisovali za boha nemůžu najít. Bylo tam něco v tom smyslu, že nesmíme odřeknout to zřízení, protože s tim měla práci a požadovala by penále.

Chci to prostě u ČP zrušit a zřídit si to sama, přes internet je totiž i sleva, nechci už pomoc od nějaký makléřky. Navíc mám pocit, že už v té realitce ani nedělá.

Předem vám moc děkuju za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.9.14 19:46

@nikolinam No, přečti si podmínky smlouvy. My máme hypotéku u ČS a pojištění u Kooperativy a to pojištění zrušit nesmíme a musíme ho mít pořád u ní. Takže záleží, co tam máš.

• Citovat
  • Upravit
25.9.14 20:08

Pojistnou smlouvu můžete vypovědět vždy k ročnímu výročí pojistné smlouvy, s výpovědní lhůtou šest týdnů. Výpověď se podává písemně. Můžete jí podat sama.
Pouze si dejte pozor na vinkulaci pojistné mlouvy, ať neporušujete podmínky úvěrové a zástavní smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel