Ukončení střední školy neplnoleté

Anonymní
29.4.14 20:44

Ukončení střední školy neplnoleté

Pěkný večer přeji.
Omlouvám se za anonymitu, ale jedná se o problémy naší rodiny a nechci, aby to někdo probíral..
Mám takový problém nebo spíš moje mamka. Moje 17letá sestra, která studuje SŠ přestala chodit do školy. Neustále chodí za školu, falšuje omluvenky a dnes volali mámě, že pokud nezačne okamžitě chodit do školy tak jí vyhodí. Máma není schopná sestru donutit, aby si školu dodělala. Přemýšlí, že prostě dojde do školy a ukončí studiu. Musí to hlásit na sociálce? Bojí se, aby jí nezavřeli nebo, aby neměla nějaké problémy…je z toho dost nešťastná a bojím se, aby zase kvůli nervům nezkolabovala..
Děkuji všem za rady…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
29.4.14 20:47

Musí chodit jen na základní školu. Tvé mamce nic nehrozí, ale je to teda dílo, ta sestra. Ale bohužel, puberta je puberta a všechno ostatní je „zajímavější a důležitější“ než škola. :| Holka jednou sama pozná, že udělala velkou chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.14 20:49

@lovesmile Bohužel,my to víme, ale jí to nikdo nevysvětlí :zed:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
31672
29.4.14 20:51

Tak právní problémy z toho mamka mít určitě nebude, střední povinná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
29.4.14 20:51

A kam chodi segra misto skoly? Ja jsem mela obdobi, kdy jsem takhle blbla kvuli klukovi.. on delal dalkove tak mu stacilo jednou tydne, a ja pekne s nim po kafickach.. ovsem strach z rodicu a mozneho vylouceni me dokopal tam chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
29.4.14 20:52

Důležitá je pouze ZŠ. Tak třeba se tvé sestře rozsvítí a do studuje později. Držím palce. (Většinou to dělá kolektiv kamaradu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.14 20:52

@slavuska1 Takže to hlásit nemusí na sociálce? A přijde tím i o alimenty od otce?

• Citovat
  • Upravit
4256
29.4.14 20:53

Přijde o alimenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
29.4.14 20:54

Otec je povinen živit po dobu studia. Dale už ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Gabulle píše:
A kam chodi segra misto skoly? Ja jsem mela obdobi, kdy jsem takhle blbla kvuli klukovi.. on delal dalkove tak mu stacilo jednou tydne, a ja pekne s nim po kafickach.. ovsem strach z rodicu a mozneho vylouceni me dokopal tam chodit

Ona strach nemá, je to drsňačka a nemá moc klidnou povahu, takže se rodičů nebojí a ani strach z vyloučení nemá. Je jí to jedno. :zed:

• Citovat
  • Upravit
31672
@Anonymní píše:
@slavuska1 Takže to hlásit nemusí na sociálce? A přijde tím i o alimenty od otce?

hlásit to nikde nemusí. akorát by se měla dcera s mámou jítpřihlásit na pracák, pokud nemá práci. ať nemá dluh na zdravotním. teda aspo%n myslím že nestudující člověk do nemá placený automaticky ani jako nezletilý. Alimenty myslím že pokud nemá práci, tak by měla do 18 let brát. ale to nevím nabetom, snad poradí někdo kdo má zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.4.14 20:55

Hlásit to sestra musí. Protože když už nebude mít status studenta, musí za ni někdo platit zdravotní a sociální! Takže pěkně musí naklusat na pracák. Jinak by z toho měla pěkné problémy a musela to doplácet sama. Po pracáku ještě zajít na zdravotní pojišťovnu nahlásit změnu. Myslím, že se tam musí dostavit do 3 dnů od ukončení školy, jestli se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
29.4.14 20:59

Já si teda myslím, že alimenty jsou do plnoletosti dítěte. :nevim: Ale na ten pracák by měla jít, jak psaly holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.4.14 21:06

Povinná je pouze ZŠ, pokud přestane chodit do školy, musí to ohlásit otcovi, nebo by se jí mohlo stát, že bude alimenty vracet - pokud tam nejsou dobré vztahy. Jakmile končí školu, nedostane alimenty, musí se nahlásit na pracák kvůli odvodům… ale - pokud nemá odpracován rok, nedostane podporu. Takže pokud takhle blbne, měla by tvoje máma udělat rázný krok - ať do školy nechodí, ale pokud chce bydlet doma, bude muset do jakékoliv práce, protože bude muset doma začít platit na bydlení a energie. Pokud ji máma nechá doma, ona bude bez peněz a alimentů a máma ji bude živit, tak si máma zadělává na dost velký problém. Pokud by makat nechtěla a nezajímalo by jí to, vyhodila bych jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
29.4.14 21:08

Alimenty jsou pto nezaopatrene dite, tedy bud do 18 nebo dokud studuje, nejdele vsak do 26 let. Takze alimenty jen do tech 18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin