Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jannina1 píše:
Jak kteri, ja mam zkusenosti dobre.:)Příspěvek upraven 30.03.20 v 11:07
Jestli jsou vyhozené stovky tisíc z okna dobrá zkušenost, tak proč ne ![]()
@Anonymní píše:
Pracuju v realitce. Samozřejmě rezervační poplatek má svůj význam a nevrací se. Respektive ano, vrací, po odečtení nákladů, pokud ale klient má důvod k odstoupení od této smlouvy. Pak bychom odečetli náklady a většinu poplatku by dostal zpět. Pokud je ale důvodem jen „rozmysleli jsme si to“, tak bychom nevraceli nic. Upřímně, to bychom si nevydělali ani na slanou vodu.
Pokud jde o pokutu prodávajícím, tak tu v rezervačních smlouvách nemáme, bereme na sebe odpovědnost za to, jakého klienta prodávajícímu vedeme a dle mě je to pěkná sviňárna.
Za mě bych Ti doporučovala kontaktovat realitku a pokusit se s nimi PO DOBRÉM domluvit. Budete mít větší šanci se s nimi dohodnout, než když na ně vletíte, že chcete peníze zpět.
@janulicek89 píše:
Co je prosím svinarna? Pokuta navíc i prodavajicimu nebo odstoupení od rezervační smlouvy?
Pán nám totiž tvrdí, že pokud nepodepíšeme kupní smlouvu, tak on si nechá ten poplatek 150 000 a nad to ještě Prodávajícímu dáme 150 000.
Samozřejmě víme, že rezervační poplatek propadne.
Sviňárna je z mého pohledu ten poplatek kupujícímu. Rezervační poplatek je v pořádku, smlouva stanovuje za jakých podmínek se od ní dá odstoupit. Pokud chcete něco nad rámec, je to o oboustranné dohodě.
@Anonymní píše:
@janulicek89Sviňárna je z mého pohledu ten poplatek kupujícímu. Rezervační poplatek je v pořádku, smlouva stanovuje za jakých podmínek se od ní dá odstoupit. Pokud chcete něco nad rámec, je to o oboustranné dohodě.
Omlouvám se, chtěla jsem napsat poplatek prodávajícímu.
@Anonymní píše:
No a máte to opravdu takto napsáno v té rezervačce? Že budete platit 150 realitce a 150 prodávajícímu?
@kavenka píše:
No a máte to opravdu takto napsáno v té rezervačce? Že budete platit 150 realitce a 150 prodávajícímu?
Je tam napsané toto.
Pokud Zájemce nepodepíše kupní smlouvu, uhradí zprostředkovateli újmu ve výši 150 000, na níž se započte povinnost Zprostředkovatele vrátit rezervační poplatek a dále Prodávajícímu smluvní pokutu ve výši 150.000.
Nerozumim tomu.
@janulicek89 píše:
Je tam napsané toto.
Pokud Zájemce nepodepíše kupní smlouvu, uhradí zprostředkovateli újmu ve výši 150 000, na níž se započte povinnost Zprostředkovatele vrátit rezervační poplatek a dále Prodávajícímu smluvní pokutu ve výši 150.000.
Nerozumim tomu.
No pěkně to mají napsané. Pak se nemůžeme divit, že máme jako realitky tak špatnou pověst. Začínala zajimalo by mě, by jaká realitka to je.
@Anonymní píše:
No pěkně to mají napsané. Pak se nemůžeme divit, že máme jako realitky tak špatnou pověst. Začínala zajimalo by mě, by jaká realitka to je.
to mně taky.Co jsem viděla smlouvy, tak nikde to tak napsáno nebylo.
@janulicek89 no tak to je blbý
mohla bych se zeptat co je to za realitku??
Vlastně jste jim podepsali, že když si to rozmyslíte, tak vás to bude stát 300.000 Kč. Zkusila bych kontaktovat realitku, ale nevím jak budou vstřícní, když mají takové smlouvy.
@kavenka píše:
@janulicek89 no tak to je blbýmohla bych se zeptat co je to za realitku??
Vlastně jste jim podepsali, že když si to rozmyslíte, tak vás to bude stát 300.000 Kč. Zkusila bych kontaktovat realitku, ale nevím jak budou vstřícní, když mají takové smlouvy.
Pošlu kdyžtak do sz ![]()
V té smlouvě je ještě napsané, že oni mají povinnost vrátit rezervační poplatek, a pak tam je ten dodatek, co jsem psala výše. Jako fakt tomu nerozumím.
@Anonymní píše:
Vidím, že se vyznáte.
Můžu se tedy zeptat,. proč ve stejné smlouvě je napsané, že musí vrátit rezervační poplatek do 5 dní od výzvy zájemce?
Není v tom nějaká finta, abychom tomu nerozuměli? Já už fakt nevím, co si o tom myslet, ale nechce se mi věřit, že fakt chtějí 300 000 za nepodepsání kupní smlouvy.
@Anonymní píše:
jak se to vezme..Tři týdny je docela dlouhá doba..Tři týdny ho blokuješ, už mohl dávno prodat byt někomu dalšímu. Ted, v době korona krize, to půjde podstatně hůř.
Takže za mě prodávající (majitel nemovitosti) si nějakou kompenzaci zaslouží.
@janulicek89 píše:
Pošlu kdyžtak do szV té smlouvě je ještě napsané, že oni mají povinnost vrátit rezervační poplatek, a pak tam je ten dodatek, co jsem psala výše. Jako fakt tomu nerozumím.
to je srozumitelné dost…Vy zacálujete RK i majiteli bytu po 150 tisících (každému), oni vám vrátí rezervační poplatek…Kolik jste jim dali, aby vám zarezervovali byt?
@pe-terka píše:
to je srozumitelné dost…Vy zacálujete RK i majiteli bytu po 150 tisících (každému), oni vám vrátí rezervační poplatek…Kolik jste jim dali, aby vám zarezervovali byt?
Ta rezervace byla právě 150 000.
@pe-terka píše:
jak se to vezme..Tři týdny je docela dlouhá doba..Tři týdny ho blokuješ, už mohl dávno prodat byt někomu dalšímu. Ted, v době korona krize, to půjde podstatně hůř.
Takže za mě prodávající (majitel nemovitosti) si nějakou kompenzaci zaslouží.
Pozor na jednu věc, vychcanost realitek totiž nezná mezí a řada realitek (třeba MM Reality) se zaštiťuje za prodávajícího, ale ve skutečnosti s ním má podobně vychcanou smlouvu, takže ten také nic nedostane, respektive ani neví, že by něco dostat měl.
@janulicek89 píše:
Ta rezervace byla právě 150 000.
v tom případě byste měli být tratní těch 150 tisíc, o které se zřejmě realitka s prodejcem rozdělí…