Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snopy123 píše: Více
Koukala jsem, že u úplné závislosti a když ho máš doma to je 27 000
nevim, kolik lidí na to dosáhne, ale fakt si myslím, že teta to dost možná měla ![]()
@a12 píše: Více
Mám neteř 31 let, má dětskou mozkovou obrnu, je slepá, má epilepsii…naprosto nesobestacna… Příspěvek 11 tisíc…
To jsou v podstatě ležáci, co vyžadují 24hodinovou péči, přebalování, krmení, hygiena.
27 tisíc zní hezky, ale když to člověk rozpočítá na dny a hodiny, nakoupí pleny… žádné peníze nevyváží tu fyzickou a psychickou zátěž pečující osoby.
@renduli píše: Více
Přesně. Ta rodina by měla stokrát raději zdravé dítě.
No, to je teorie, praxe je zcela jina. Babicka byla lezak, zacevkovana, delala do plen, neumela se sama najist, napit a dostala dvojku…ze ory je pri smyslech, tak na trojku nemela sanci…stara osoba a zamestnala tri rodinne prislusniky v peci. Uprimne, nikdy vic. Ja sama se necham dobrovolne zavrit do DD at se o me staraji tam nez aby kolem me litala rodina, ktera chodi do prace a ma vlastni dalsi povinnosti. Bylo to hooodne narocny.
@Anna766 Ale tak nikdo netvrdí, že by rodina nechtěla raději zdravé dítě přeci.
Můj příspěvek byl reakcí na to z čeho ta rodina bude žít, když se musí starat o babičku.
Fakt není potřeba to přepočítávat na hodiny, atd… Řešila se položka příjmy / výdaje a to dle Klímy jim vyjde. Jestli budou mít příspěvek na péči, nebo bude Iva chodit do práce nebo jak to je tam nezaznělo… Oni by se o tu babičku zřejmě chtěli postarat i bez příspěvku. :kytka Navíc oni tvrdili (samozřejmě realita může být jinde), že jde o rok.
Když si tedy dovolím neodbíhat od tématu. ![]()
Edit zdravé dítě by chtěl každý.
A jaké to je pečovat ne o úplně zdravé děti i bez příspěvku bychom si tady mohly psát romány, že. ![]()
Přesně tak.
Přeci jen se tu bavíme čistě teoreticky a o seriálu. Ano, realita je taková, že člověku vezmou nohu pod kolenem a nedaj mu důchod, daj mu ho až když mu ji vezmou nad. Takový případů mediama prolitlo mraky, jak vozíčkář musí chodit do práce protože nedostal důchod, jak samoživitelka nedostala příspěvek, přestože s nemocným dítětem musí být 24hodin denně a nemůže chodit do práce. A na první pohled zdravej člověk ten důchod má. Klidně tam v ulice můžou z maminky nakonec udělat nemohoucí s plným příspěvkem ![]()
Já jsem reagovala na to psala přímo @renduli netušila jsem že se někoho dotknu.
PRESKRTNUTO nepůjdou nakonec ti mladí Klímovi s Žofkou bydlet do bytu Peška, aby byli v ději? Mne tak přišlo, že Pešek s Amalkou se přestěhují na tu chalupu…
Jo, ale psala si, že zřejmě mají peněz dost i ten příspěvek že je dost… Což sem si taky nemyslela a jo je to seriál, ale rozebírá se tu plno věcí co se v seriálu řeší, tak proč ne tohle a každý může mít na věc jiný pohled…
Tipuji na časem na problémy v ráji mezi Žofkou a Michalem a podle mne na scénu nastoupí momentálně rozejitý Marek
. Taky vás to napadlo? ![]()
A Blanka má podle mne oprávněné námitky na našlapování po špičkách okolo Klárky a taky si myslim, že se jim to nakonec vymstí. Do určité míry bych to chápala, že na ní netlačí a snaží se jí to zpříjemnit, ale stejně je pořád nafouklá a třeba k Blance se fakt chová děsně.
@Letee píše: Více
Mě na tom zaráží nejvíc to, že vlastní bydlení řeší Adriana až po přestěhování - stěhuje se přes půl světa a teprve pak to řeší???
@kometaO5 Nechci úplně řešit téma příspěvek na péči, ale znám několik rodin, kde si nestěžují. Asi tedy záleží i na péči a rozsahu.
Já navíc netvrdila, že to nemá za nic, ale že to není nic - jako že to nedělá zadarmo a i 5 tis. se mi zdá fajn (na chodníku je nenajdeš). Navíc tady vůbec nezaznělo, jak to budou mít.
Navíc Klíma asi umí počítat, tak ví jestli vyjdou nebo ne a jestli si mohou dovolit nechat děti žít v tom podnájmu (jako jestli to utáhnou).