Ulice :-)

• Fotoalbum (1296)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
10.4.15 20:03
@Moise píše:
Já myslím, že přímo takhle to tam podané není, pokud má jen kopřivku, tak tady se mi zdá spíš příhodnější vysledovat to, co ji způsobuje a řešit, čili Ančin postup, než léky utlumit a nevědět, proč to má.. je jasný, že některý vážný stavy braní léků vyžadují, ale na co do dítěte, které má jen kopřivku, cpát léky, které ho uspávají, utlumují. V tomhle Anče fandím a je fajn, že to tam ukazujou… spousta lidí totiž jsou takové ovce jako Miloš, mají stoprocentní důvěru v doktory, oni jsou přece studovaní, tak o tom vědí víc než já a musím je slepě poslouchat… :roll:

Souhlasím! Moje mamka bere léky na alergii celé léto, má alergii na slunce a bohužel to jinak nejde. Ale u kopřivky, nebo vyrážky, kterou zhoršuje jídlo, jsem taky pro jiná opatření. V tomto případě léky jen potlačí příznaky, neřeší příčinu a dítěti je ještě ke všemu blbě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.4.15 20:09
@Bunny puella píše:
@Fjodorka tak u ekzému to není rozhodně jen strava, že…ale i stres a bohužel, stresu se dnes nejde vyhnout…mě jen prostě vadí to podání, že léky jsou to největší tfuj a VŠE vyřeší bylinky…

Jenže oni řeší konkrétní případ a jedny konkrétní léky. Ono je dobře, že průměrný hltač Novy se dozví, že existuje něco jako příbalové letáky a vedlejší účinky, protože lidi tohle dneska neřeší.
Určitě se tam nenaznačuje, že by bylinky vyřešily VŠE (epilepsii také neřešila bylinkami, ta samá postava)… Prostě se tam řeší situace, kdy chce něco řešit alternativně a kdy to funguje.

Ale to je stejné, jako když se tu tvrdilo, jak se tu kvůli jedné rodině dělají debilové ze VŠECH Moraváků atd. atd… Nežerte to tak a neberte si to tak osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
10.4.15 20:09

@JaneDoe Alice me teda točí taky dost… už by to mohli nejak ukončit. Její linka me vůbec nebere… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
10.4.15 20:10

Holky a Anča ví na tuty, že to u Emy způsobuje jídlo? Jen jídlo? Tam něco říkala i o stresu, ne? Tak jasně, já třeba vím, že nesmím x potravin, tak je nejím, to je jasný.

• Citovat
  • Upravit
5019
10.4.15 20:13

Holky já jsem asi divná, ale me se Mareckova nezdá tak hrozná… Jako asi se ještě rozjede, ale tak jak je teď mi nepřijde tak špatná.
To já mam extra exemplář tchýně. To paní Mareckova je zlata oproti te me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
10.4.15 20:14
@Fjodorka píše:
Jenže oni řeší konkrétní případ a jedny konkrétní léky. Ono je dobře, že průměrný hltač Novy se dozví, že existuje něco jako příbalové letáky a vedlejší účinky, protože lidi tohle dneska neřeší.
Určitě se tam nenaznačuje, že by bylinky vyřešily VŠE (epilepsii také neřešila bylinkami, ta samá postava)… Prostě se tam řeší situace, kdy chce něco řešit alternativně a kdy to funguje.Ale to je stejné, jako když se tu tvrdilo, jak se tu kvůli jedné rodině dělají debilové ze VŠECH Moraváků atd. atd… Nežerte to tak a neberte si to tak osobně.

to je pravda, já třeba příbalák čtu vždy.

Akorát prosím, nepište o kopřivce jako o ekzému…protože kopřivka a ekzém je něco úplně odlišnýho.

• Citovat
  • Upravit
4192
10.4.15 21:05
@Bunny puella píše:
Holky a Anča ví na tuty, že to u Emy způsobuje jídlo? Jen jídlo? Tam něco říkala i o stresu, ne? Tak jasně, já třeba vím, že nesmím x potravin, tak je nejím, to je jasný.

A doktoři - zdá se - ví na tuty asi totéž co Anča :lol:, jenže Anča hledá příčinu. Jasně, když nebude fungovat kombinace diety, žádný stres, speciální prací prostředek, vždycky jde sáhnout po prášcích. Já jí náhodou fandím, že preferuje přírodu před chemií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
10.4.15 21:10

Na obhajobu Anči musím říct, že mě kdysi léky na kopřivku tu kopřivku teprve opravdu vyvolaly :D a v příbalovém letáku byla info, že ten lék může vyvolat kopřivku :D to mě pobavilo, taky jsem je po pár dnech vysadila… ale mě spíš štve ten Anči způsob, jakože JÁ to tak chci a taky to tak bude… ona měla mít pro Miloše připravený nějaký vyjetý info ohledně těch léků a diety a třeba by se s ním pak diskutovat dalo. Holt je to blbec, co musí mít všechno nějak podloženo, jinak neuvěří. Ale podle mě se to Emě na té Šumavě zhoršilo hlavně tím, že zas byla vystresovaná z Miloše a jeho rodičů :nevim: ona kopřivka není jen z jídla, může být klidně z chladu, tepla, stresu, moc těsnýho oblečení… těch vyvolávačů je milion :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64917

@renduli To já taky jí fandím, dcera taky změnila jídelníček, určitě to dělá hodně. Ale nemusí to o těch lécích opakovat ve třech dílech a šílet, co je to za jedy. Stačilo to říct jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
@Bunny puella píše:
Akorát prosím, nepište o kopřivce jako o ekzému…protože kopřivka a ekzém je něco úplně odlišnýho.

Upřímně - pro mě pro laika - je kopřivka, ekzém, kožní alergie víceméně z jedné skupiny a nevidím tam až tak zásadní rozdíly - vše je nepříjemné, svědivé či bolestivé, pupínky, „nemocná“ kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
10.4.15 21:12

@vokishka Jo, to je pravda, pak už působí jako členky sekty. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
10.4.15 21:12

@renduli to jo, ale kopřivka ti za 6 týdnů obvykle zmizí…kdežto třeba já s ekzémem bojuji celý život :?

• Citovat
  • Upravit
451
10.4.15 21:18

@Bunny puella jenže Ema jí má stejně jako já už chronickou, tam říkali… to pak jen tak nezmizí a pořád se to vrací :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.4.15 21:26

@Bunny puella
Měsíc řeší kopřivku :roll: hroutí se z toho, jak kdyby já nevím co…

Asi o kopřivce vůbec nic nevíš. Jedná se o kopřivku, která způsobuje postiženému neuvěřitelné utrpení jak fyzické, tak psychické. Jsou to červené fleky, které jsou vypouklé na kůži, otéká obličej, krk, ruce. Akutně jsou ti lidé i na kapačkách. Může trvat i rok i mnoho let. Máme jednu takto postiženou v rodině a tak vím, jak to probíhá. Má ji s odstupem vždy několika let a jedna etapa trvá cca rok. Kapačky, kortikoidy, tlumící léky - to všechno pomáhá, ale jsou to neskutečné dryáky a jen utlumují, aby to tak nesvědilo a nebolelo. Příčina tohoto druhu kopřivky je neznámá. Zjistili jsme, že nejvíce pomáhá dieta, odbourání stresů, čistící čaje. Přesně tak, jak to říká Anča. Je to vyzkoušeno v naší praxi. Nikomu to nepřeju. Taky jsem si říkala - kopřivka, to je toho. 8o

• Citovat
  • Upravit
46669
10.4.15 21:28
@Bunny puella píše:
Holky a Anča ví na tuty, že to u Emy způsobuje jídlo? Jen jídlo? Tam něco říkala i o stresu, ne? Tak jasně, já třeba vím, že nesmím x potravin, tak je nejím, to je jasný.

Neříkala jen jídlo, zmiňovala i ten stres. A kopřivka se zhoršila v Kašperkách, kde Emu naládovali nevhodným jídlem a Miloš ji stresoval. Jedinej, kdo to pochopil je Eva, Milošovi samozřejmě nedocvaklo nic :mrgreen:

A to mi připomíná, že Ema už by tedy ve třinácti mohla chápat, že když jí kopřivku zhoršují sladkosti a čokoláda, že to jíst nemá. Anča hartusila na Evu, že „to do ní nacpali“. Jako kdyby byla dvouleté dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí