Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
@Bunny puella
Měsíc řeší kopřivkuhroutí se z toho, jak kdyby já nevím co…Asi o kopřivce vůbec nic nevíš. Jedná se o kopřivku, která způsobuje postiženému neuvěřitelné utrpení jak fyzické, tak psychické. Jsou to červené fleky, které jsou vypouklé na kůži, otéká obličej, krk, ruce. Akutně jsou ti lidé i na kapačkách. Může trvat i rok i mnoho let. Máme jednu takto postiženou v rodině a tak vím, jak to probíhá. Má ji s odstupem vždy několika let a jedna etapa trvá cca rok. Kapačky, kortikoidy, tlumící léky - to všechno pomáhá, ale jsou to neskutečné dryáky a jen utlumují, aby to tak nesvědilo a nebolelo. Příčina tohoto druhu kopřivky je neznámá. Zjistili jsme, že nejvíce pomáhá dieta, odbourání stresů, čistící čaje. Přesně tak, jak to říká Anča. Je to vyzkoušeno v naší praxi. Nikomu to nepřeju. Taky jsem si říkala - kopřivka, to je toho.
Nedávno jsme viděla o chronické kopřivce reportáž a nestačila jsem se divit. Taky jsem myslela, že to je jen chvilková záležitost, když se člověk přežere kyselých okurek a ono ne. Je to opruz asi ![]()
@KPKristy píše:
Neříkala jen jídlo, zmiňovala i ten stres. A kopřivka se zhoršila v Kašperkách, kde Emu naládovali nevhodným jídlem a Miloš ji stresoval. Jedinej, kdo to pochopil je Eva, Milošovi samozřejmě nedocvaklo nicA to mi připomíná, že Ema už by tedy ve třinácti mohla chápat, že když jí kopřivku zhoršují sladkosti a čokoláda, že to jíst nemá. Anča hartusila na Evu, že „to do ní nacpali“. Jako kdyby byla dvouleté dítě
Souhlas… ![]()
Je to fakt hnus. A to se třeba ráno probudíš a nic nikde. Během odpoledne to začíná naskakovat a večer jsme byli v nemocnici na kapačkách, protože ani nemohla otevřít oči, jak měla napuchlá víčka a krk. Začalo jí to cca v patnácti letech. Dnes už je jí 35 a měla ji zatím čtyřikrát a trvalo to vždy skoro rok, než to odeznělo. Někde psali, že to většinou trvá do čtyřiceti let. Doufejme. V těch mezidobích nic, ani flíček. Je to zvláštní nemoc.
@Bunny puella píše:
@renduli to jo, ale kopřivka ti za 6 týdnů obvykle zmizí…kdežto třeba já s ekzémem bojuji celý život
Vzhledem k tomu, co píše @AndrejkaS a @Kobliha51, tak ať už ekzém či kopřivka - obojí boj na celý život. Netušila jsem, co všechno může „pouhá“ kopřivka obnášet.
![]()
@KPKristy píše:
Nedávno jsme viděla o chronické kopřivce reportáž a nestačila jsem se divit. Taky jsem myslela, že to je jen chvilková záležitost, když se člověk přežere kyselých okurek a ono ne. Je to opruz asi
od loňského června má můj muž kopřivku. ndenně bere dithiaden a při výsevu medrol. několikrát skončil na kapačkách kvůli otoku obličeje. Je teď někde mezi Ančou a Milošem. Nechce bylinky, ale už dospěl k nàzoru, že doktoři neví nic. Změna stravy pomohla, ale jen na chvilku. V alergo testech mu vyjde pokaždé jiná věc. Stejná je jen plíseň. Já přemýšlím, jak do něj zkusit dostat bylinky na pročištění…
Musí být důsledný. Potřebují se vyčistit vnitřní orgány. Taky jsme byli všude možně po vyšetřeních a doktoři si s tím neví rady. Než se zlepšení pozná, nějakou dobu to trvá. On už musí mít i psychické problémy. Není nervní?
Už jsem byla párkrát v noci na pohotovosti pro kalciovku s kortikoidama, když mi opuchly oči a rty a nešlo to zastavit
mě se dělaly vždy přes noc, takže jsem ráno vstávala s překvapením, kde se mi zas co udělalo
a jak náhle to přišlo, tak to i odešlo a po čase se to stejně náhle vrátilo… doteď nikdo neví, čím se to děje, abych tomu zabránila ![]()
A všimly jste si v jedom díle té scénky na téma Dobrý anděl? Co to jako bylo? Reklama, nebo osvěta? ne že by mi promo charity vadilo, ale působí to dost divně. Hlavně jak na to dámy v pekárně „nenápadně“ zavedly řeč, že viděly u silnice billboardy… ![]()
@Kobliha51 píše:
@LuciferdaMusí být důsledný. Potřebují se vyčistit vnitřní orgány. Taky jsme byli všude možně po vyšetřeních a doktoři si s tím neví rady. Než se zlepšení pozná, nějakou dobu to trvá. On už musí mít i psychické problémy. Není nervní?
nervní je stejně ![]()
pořád si asi myslí že se přijde na to co… denně jíst vařenou drůbež odmítá. já si myslím, že hlavní bude ta plíseň, která je v koření.
Ale já mu nějaký kapky začnu rvát do kafe ![]()
Blbý je, že kožní vyrážka může být snad až24 hodin po setkání s alergenem.
@Bunny puella píše:
to je pravda, já třeba příbalák čtu vždy.Akorát prosím, nepište o kopřivce jako o ekzému…protože kopřivka a ekzém je něco úplně odlišnýho.
Když ona několikrát řekla i „ekzém,“ v tom aby se prase vyznalo, co tý holce vlastně je ![]()
@Fjodorka to je fakt. Tak ale když to má tak strašně vážný, tak by to na Emě mělo být taky vidět
Ať ji prostě nějak kopřivku v maskérně udělají…namalovaný řasy má, zakrytý pubertální beďary taky, ale kopřivku měla jen pár pupínků na zádech…tak když už je na tom tak strašně špatně a po tom co jsem si tady přečetla zkušenosti lidí s kopřivkou, tak by teda měla Ema trochu kopřivkovitě vypadat. Nemyslím to zle, jen prostě když už, tak pořádně…a beru zpět mé „zlehčování“ kopřivky, netušila jsem, že může být až takhle zákeřná, že člověk i nateče.
jinak to s tím Dobrým Andělem jsem taky postřehla. Jako, ani mi to nevadí. Horší pro mě je, když okatě propagují výrobek
Jako třeba „dneska jsem si koupila ten super prací prášek v Tetě“
to mi vadí. ![]()
@Bunny puella píše:
jinak to s tím Dobrým Andělem jsem taky postřehla. Jako, ani mi to nevadí. Horší pro mě je, když okatě propagují výrobekJako třeba „dneska jsem si koupila ten super prací prášek v Tetě“
![]()
to mi vadí.
Mně to taky nevadí, jen to bylo tak divně našroubovaný, zajímalo by mě, jestli je to jen reklama, nebo z toho něco bude v ději - někdo třeba vážně onemocní a dobrý Anděl pomůže ![]()
K té kopřivce:já teda moc nemám ráda, když se doktoři prezentují jako ti, co jen slepě dávají masti a prášky a po příčině nepátrají. Možná jsou i takoví, ale já mám lepší zkušenost: dcera taky měla kopřivku a ekzém, dostala sice tlumící léky, ale taky jsme hned dostali poučení, z čeho by to mohlo být, ať pátráme a taky spoustu rad, co doktorka sesbírala od svých pacientů ve smyslu komu pomohly jaké byliny a výživové doplňky s tím, ať zkoušíme. Rozhodně to nebylo jen: tohle 2× denně a neotravujte.
A řeči, jaké jsou prášky svinstvo, taky nemám ráda, jsou děti, co musí brát opravdu silné léky, aby vůbec fungovaly, těm se to asi musí dost blbě poslouchat ![]()