Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dixies píše:
Cupitání v pantoflíčkách jsem si všimla hned, když přišla k Bédovi hlídat Laděnku. To jsem si říkala, odkud je vytáhla
Aha, to mi uniklo, příště se zaměřím ![]()
@Dixies no vid…to je taky měla…
asi je tam má schované
ten klapot se totiž nedá přeslechnout
@dagmarkaa píše:
Mamka nás měla po roce tři holky, plíny chodila namáčet do řeky, vyvařovala je a žehlila. O internetu se jí mohlo leda tak zdát, ani pevnou linku naši neměli a hrozně ji obdivuju jak to všechno zvládla
JJ,moje babička také měla mého tátu a jeho sestry po roce,také nechápu,jak to mohly zvládat. Ale zvládaly. Byly to šikulky. ![]()
@carola píše:
Jj,věřím,je to náročné. Když jsou děti malé,člověk toho má někdy plný brejle,a když vyrostou,tak je mu to zas líto a najednou si se sebou neví rady. Samozřejmě ne každý to tak má,ale naprosto chápu. A když pak děti vylétnou z hnízda,to musí být teprve náročné.
Zvlášť, když se z toho hnízda rozlétnou do dalekého světa a ne a ne se uhnízdit zase oni čili žádná vnoučata na obzoru. Jedna generace zcela přeskočená. Mám pocit, že jsem uvízla v nějakém meziprostoru a nemám už moc sil s tím něco dělat.
Jinak - kdo ještě neviděl svatbu Vendy a Pavla, má se na co těšit, za mě ve všech směrech jedna z nejlepších ![]()
@Iv.Sa. píše:
Zvlášť, když se z toho hnízda rozlétnou do dalekého světa a ne a ne se uhnízdit zase oni čili žádná vnoučata na obzoru. Jedna generace zcela přeskočená. Mám pocit, že jsem uvízla v nějakém meziprostoru a nemám už moc sil s tím něco dělat.Jinak - kdo ještě neviděl svatbu Vendy a Pavla, má se na co těšit, za mě ve všech směrech jedna z nejlepších
To je mi líto,to tě chápu že tě to mrzí . Já si vnučku moc užívám.Taky i proto že to vypadá,že zůstane nadlouho jediná.
@Iv.Sa. píše:
Zvlášť, když se z toho hnízda rozlétnou do dalekého světa a ne a ne se uhnízdit zase oni čili žádná vnoučata na obzoru. Jedna generace zcela přeskočená. Mám pocit, že jsem uvízla v nějakém meziprostoru a nemám už moc sil s tím něco dělat.Jinak - kdo ještě neviděl svatbu Vendy a Pavla, má se na co těšit, za mě ve všech směrech jedna z nejlepších
To mě moc mrzí. Stejně je to paradox,někde je dětí jako smetí a babičky skoro utíkají,aby měly chvíli klid a někde se to nedaří. Mně se docela často stávalo,když byla dcerka menší,že jsem potkávala ženy věku cca 60 a často říkávaly,co by daly za vnučku,že ony se asi nedočkají. My máme jen mužovu maminku,je úžasná,ale už nemůže na nohy a moje maminka se bohužel vnoučátek nedožila. Ale věřím,že se jich dočkáš. Za rok může být všechno jinak.
Jinak já si říkám,že až jednou děti odrostou,že si pořídím psa. Celý život po něm toužím a nikdy jsem ho neměla.
@carola píše:
To mě moc mrzí. Stejně je to paradox,někde je dětí jako smetí a babičky skoro utíkají,aby měly chvíli klid a někde se to nedaří. Mně se docela často stávalo,když byla dcerka menší,že jsem potkávala ženy věku cca 60 a často říkávaly,co by daly za vnučku,že ony se asi nedočkají. My máme jen mužovu maminku,je úžasná,ale už nemůže na nohy a moje maminka se bohužel vnoučátek nedožila. Ale věřím,že se jich dočkáš. Za rok může být všechno jinak.Jinak já si říkám,že až jednou děti odrostou,že si pořídím psa. Celý život po něm toužím a nikdy jsem ho neměla.
Pejska si kdysi „vymodlila“ ml. dcera, škemrala o něho skoro 10 let, až jsem se, i proti vůli jejího otce, nechala tehdy přemluvit. Měli jsme báječného malého knírače, hodně mi pomohl i psychicky, ale díky němu moc dobře vím, co to obnáší /nejen v dobrém, ale i v tom horším/ chovat psa a už se mi do toho nechce. Dcera pak měla v dospělosti svého, taky úžasného, a jak jí onemocněl, stálo jí to cca 10 tisíc a stejně pak o něho /7 letého/ přišla a málem se z toho zbláznila.
@Iv.Sa. píše:
Pejska si kdysi „vymodlila“ ml. dcera, škemrala o něho skoro 10 let, až jsem se, i proti vůli jejího otce, nechala tehdy přemluvit. Měli jsme báječného malého knírače, hodně mi pomohl i psychicky, ale díky němu moc dobře vím, co to obnáší /nejen v dobrém, ale i v tom horším/ chovat psa a už se mi do toho nechce. Dcera pak měla v dospělosti svého, taky úžasného, a jak jí onemocněl, stálo jí to cca 10 tisíc a stejně pak o něho /7 letého/ přišla a málem se z toho zbláznila.
JJ,každý mi říká,že nevím,co to obnáší a věřím tomu. To je jako se vším. Ale my nemáme s mužem nijaké extra zájmy,tak si říkám,že bysme to snad časem dobře zvládli. Ale další věc je jako u tebe,že muž o pejska moc nestojí,spíš tedy vůbec. Říká,ať nepočítám,že s ním bude chodit ven. Ale já si říkám,že se do něj třeba taky zamiluje,nebo taky ne. Ale zatím jsou děti ještě malé,syn 10 a dcerka skoro 3,takže to je hudba budoucnosti.
@carola píše:
JJ,každý mi říká,že nevím,co to obnáší a věřím tomu. To je jako se vším. Ale my nemáme s mužem nijaké extra zájmy,tak si říkám,že bysme to snad časem dobře zvládli. Ale další věc je jako u tebe,že muž o pejska moc nestojí,spíš tedy vůbec. Říká,ať nepočítám,že s ním bude chodit ven. Ale já si říkám,že se do něj třeba taky zamiluje,nebo taky ne. Ale zatím jsou děti ještě malé,syn 10 a dcerka skoro 3,takže to je hudba budoucnosti.
Věřím, že by se zamiloval, tak jako můj bývalý manžel. „Odříkaného chleba pak největší krajíc“
Děti by měly být k pejskovi tak „velké“/a pejsek k nim/, aby ho zvládnuly venčit, a to i když venku „padají trakaře“ čili za každého počasí. Nebo nějakého pinďu, co to v nouzi zvládá i na absorbční podložce v koupelně ![]()
K Ulici - nedělá mi dobře linka kolem dědy Josefa, je to vysoce aktuální, ale příčí se mi to. Janu bych kopla do dupy
Evžen je pěkně ostříhaný, sluší mu to ![]()
@Iv.Sa. píše:
Věřím, že by se zamiloval, tak jako můj bývalý manžel. „Odříkaného chleba pak největší krajíc“Děti by měly být k pejskovi tak „velké“/a pejsek k nim/, aby ho zvládnuly venčit, a to i když venku „padají trakaře“ čili za každého počasí. Nebo nějakého pinďu, co to v nouzi zvládá i na absorbční podložce v koupelně
K Ulici - nedělá mi dobře linka kolem dědy Josefa, je to vysoce aktuální, ale příčí se mi to. Janu bych kopla do dupy![]()
Evžen je pěkně ostříhaný, sluší mu to
Jana je zbytečná postava, mohli by ji zrušit ![]()
@dagmarkaa píše:
Jana je zbytečná postava, mohli by ji zrušit
Je typově podobná Skyler. Měla hrát radši jí, Skyler, když už Sandeva tam nechtěla dal účinkovat. A měli vymyslet veselejší zápletku.
@Iv.Sa. píše:
Věřím, že by se zamiloval, tak jako můj bývalý manžel. „Odříkaného chleba pak největší krajíc“Děti by měly být k pejskovi tak „velké“/a pejsek k nim/, aby ho zvládnuly venčit, a to i když venku „padají trakaře“ čili za každého počasí. Nebo nějakého pinďu, co to v nouzi zvládá i na absorbční podložce v koupelně
K Ulici - nedělá mi dobře linka kolem dědy Josefa, je to vysoce aktuální, ale příčí se mi to. Janu bych kopla do dupy![]()
Evžen je pěkně ostříhaný, sluší mu to
Jo,Jana je praštěná. A Evžen je štramák. Jaký to byl zoufalec a co se z něj vyklubalo za fajn chlapa. ![]()
@carola píše:
Jo,Jana je praštěná. A Evžen je štramák. Jaký to byl zoufalec a co se z něj vyklubalo za fajn chlapa.
V dlouhodobém horizontu zajímavý a uvěřitelný vývoj postavy, skvěle ztvárněný Martinem Fingerem, jedním z našich nejlepších současných herců, kterým uvěřím cokoliv /i prudiče v Zahradnictví
Je mi ctí a potěšením, že vzal roli V Ulici. Další takový je pro mě Martin Hoffman /Jarda Hejl. Snad ho uvidíme více, když se má opět ukázat malá Miriam. I za tu cenu ![]()
Mamka nás měla po roce tři holky, plíny chodila namáčet do řeky, vyvařovala je a žehlila. O internetu se jí mohlo leda tak zdát, ani pevnou linku naši neměli a hrozně ji obdivuju jak to všechno zvládla