Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Niemeyer píše: Více
Nenechat se odvést od řešení nepodstatnými detaily, to je taky dovednost! ![]()
@Bytsamsebou píše: Více
No počki, ale co Venca Konopíkouc? 🤔
„Sousede, nedávno jsi mi říkal, žes na vytapetování bytu koupil deset rolí tapety.“ - „Jo, to koupil.“ - „No, ale já mám stejný byt a mně čtyři role zbyly!“ - „Hmm, to souhlasí, mně taky.“
@Niemeyer píše: Více
Jo, to dělala dcera, tyhle přijímačky. Nevím proč, ale docela se to propíralo na netu, že to dětem dalo zabrat, i když tedy dcera se tvářila, že přece v pohodě, běžná úloha. Zato se dcera vztakala u češtiny. Vytočil ji Otto Schrecklich. Že prý měla nervy na špagátě, čas omezený a musela se probírat řečí upíra, co si šlape na jazyk a nedá se to číst bez cukání oka a újmy na zdraví. ![]()
„Chledáte ikonografa? Jsem mistr témnych komor Otto Schrecklich,“ promluvil. „Mojí fýchodou je flastní zašizení, positifní pšistup a jsem taky tuchaplný!“
Speciálně pro tebe, přednáška o pí od pana Mirko Rokyty, děkan MMF UK:
@sysi píše: Více
No upřímně, já hodně sledoval videa Marka Valáška, a i když budu za pitomce, klidně přiznám, že bych dneska měl problém s příjmačkama na střední, dost možná i přijímačkama na vícelertá gymnázia. Přijde mi, že ta matika je dneska těžší, hlavně slovní úlohy. Je mi 43. Ale taky přiznám, že nemám na matiku buňky, ale kolikrát žasnu, jaké úlohy musí řešit děti v 5. třídě. Dokonce mám někdy pocit, že dítě v 5. třídě nemůže ještě vědět, jakým postupem to řešit. Osobně bych si tipnul, že některý úlohy Cermatu by daly pokouřit i průměrnýmu vysokoškolákovi.
@Kluk-na druhou píše: Více
Dokonale napsáno. Jak má člověk vědět, třeba i to dítě v 5. třídě, že použít ten a ten vzoreček? Některý ty úlohy jsou tak zamotaně popsaný, že mně by nedošlo asi vůbec nic. Logický myšlení mi nejde.
Se votestujte (příjmačky na 6leté gymply = 7. třída, přetočte to na 7:57)
Na písemce z mechaniky FSI ČVUT byl kdysi príklad:
Kdy se na hodinkách kryje malá ručička s velkou.
Vypadá to složitě, ale je to jen jednoduchá pohybovka.
P. S. Teď, samozřejmě, čekám komentáře, že nosíte digitálky. ![]()
@KalamityJohn píše: Více
Nemám žádné hodinky, mám mobil a kouknu ![]()
@Ploskutáček píše: Více
Oni k tomu ten vzoreček dostali.
Matematika (alespoň na gymnáziích) je jednoznačně lehčí než za nás - derivace a integrály třeba berou jen ve seminářích, ne jak za nás všichni a v běžné matematice.
@KalamityJohn píše: Více
Já pro jistotu nenosím hodinky vůbec
![]()
@Ploskutáček Oni se to ale všechno učili, resp. všechno jde vyřešit učivem 1. stupně. Rozhodně do toho není třeba tahat vyšší matematiku, kterou jsme mi zkažení.