Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, jestli dáváte vaše půlroční miminka spinkat hned jak vidíte, že začne zívat a mnout si oči? Moje dcerka po probuzení si mne oči hned po 15 minutách, ale to jí ještě nedávám spinkat, až tak aspoň po hodině. Ale je to peklo, řve, neuspim ji ani v náručí, pre se semnou, je mrzutá
. Mám i nosítko, ale nechci ho pořád užívat.
@Iwet88 ne, naše dítko nespavec, dával tak 3× denně 15-30 minut. Mnutí očíček neznamenalo únavu. ovšem každé dítě je jiné.. pokud je evidentně přetažená, proč ji nedáš spát dřív.. Nebo do šátku (ergo nosítka), tam může v klidu chrupkat a Ty nejsi omezená ![]()
Tak když řve, tak ji nech unavit, podle mě ji uspáváš a ona není unavená.
Dávám ho většinou 2 hod od posledního spánku, takže dopoledne v 10 (je v postýlce tak do 11), pak po jedné, a pak si ještě někdy dáchne kolem půl šesté. V osm chodí spát, spí do osmi do rána, s jednou přestávkou na jídlo. Nemne si ty oči spíš z rozespání? Syn se tedy taky někdy probere už v sedm, ale nechám ho v postýlce(nebrečí, povídá si.-)) a ještě většinou zabere..ale musím říct, že to spání přes den má trochu režim, až tak od 4 m..
Jak čtu holky, nedošla mi druhá varianta, že se jí fakt spát nechce a Ty ji nutíš, proto ten řev, že ![]()
Pul rocni mimino nepotrebuje hne po hodine spat
rve, protoze ji nutis a ona nechce… ![]()
Já teda asi moc nepomůžu, jsem režimová mamka režimových dětí a obě moje děti od zhruba 3-4m měli spánky stejné každý den, plus mínus půl hodiny. Dcerka v tom půl roce: 7:00 vstávala, 9:30-10:30 spánek, 13:00-14:30 spánek a večer v 19 do postele. Ukládala jsem plus mínus ve stejnou dobu, děti věděly, co můžou čekat a já koneckonců taky ![]()
@unuděná píše:
A ty když se vzbudíš, tak si nemneš oči a nezíváš?
Taky jsem si to už říkala ![]()
Nejhorší je, že čtu ty články a někde bylo napsáno, že když vidím miminko si mnout oči a zívat, tak hned dat do postýlky, jinak bude přetažené. Trpime stale i na prdíky, takže někdy nevím proč je protivná.
To u nás naštěstí večer je v pohodě (pokud nás nepřekvapí prdy
) to máme režim mezi 19 - 20, někdy i dříve, když celý den nechce spát.
Tak teď jsem ji ulozila (byla vzhůru od 6 hodin), a krásně sama usnula. Tak asi ji do toho nebudu nutit, a vždycky kolem desate zkusím dát do postýlky.
@Iwet88 To víš, že jo. Ty 2-3 hodiny vzůhu vydrží většina půlročních.
@Iwet88 Od tří měsíců vstávala v šest v devět si šla lehnout do jedenácti a pak zase spala od dvou do tří a v večer v šest vana večeře a spát až do teď chvilku mi teď chodila spát po obědě v půl dvanácté, ale mělajeden den horečku a zase se vrátila ke spaní dopoledne a odpoledne
Řve, protože spát nechce
Mám s tím taky problém, dnes vstávala po šesté, byla unavená už v pul osmé, mnula si oči, zívala, když sem ji uložila, nezabrala, řev, tak šla ven, a nakonec zabrala až před devátou. Spala 45 minut, poté se na mě usmívala z postýlky a zabrat už nechtěla. Nakojila sem, ale přesto celou dobu až do teď zívání, pláč při každé aktivitě, je unavená. Ale zabrat nechce. Takže babo raď ![]()