Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré ráno,
jak ukládáte potraviny v kuchyni, kde není možnost žádné oddělené spíže? My máme kuchyň propojenou s obývacím pokojem a dohromady mají 40m2, ale nad kuchyňskou linkou je velké okno, které omezuje prostor. Na tuto skříň je proto možné jen asi 1m široké místo. V kuchyňském studiu nám poradili pouze „spižírnovou skříň“ se síťovým systémem uložení, proti které nic nemám. Pouze by mne zajímalo, jestli je to opravdu jediné řešení.
Chci se zeptat jak jste tento problém řešili vy?
Zařizuji svoji první kuchyň a začínám z toho být bezradná.
Díky moc. ![]()
Já mám už několikátou kuchyň bez spíže (tu jsme snad měli jen v mém dětství
jinak vždy bez spíže) a potraviny ukládám normálně do skříněk, bez nějakého zvláštního řešení.
A myslím že v pohodě, potraviny nevypadají, že by jim něco chybělo ![]()
Ahoj, já mám v kuchyni skříňku na potraviny, mám jí postavenou v rohu kychyně, je asi 1 m široká, 2 m vysoká v prostřed ní mám vestavěný prostor na mikrovlnku a v pohodě se mi tam vše vejde. Nedělám si samozřejmě moc veliké zásoby
, ale jinak se mi tam vejde vše co potřebuju a ještě místo mi tam zbývá. Takže ten 1 m co píšeš není zase tak malé místo, jsou na tom lidi hůř ![]()
Já bydlím v paneláku, a bez spižírny si to neumím představit, to by se snad potraviny válely všude ![]()
Dávám do skříňky na zdi, prostě místo talířku a hrníčku mám v jedné skříňce uložené mouky, cukry atd.
Zavařeniny mám v chodbě v takovém kumbálu, je tam chladněji než v celém bytě.
@Maya88 Já mám normálně ve skříňkách určených pro nádobí. Pokud máš ovšem možnost si tam naplánovat nějaký výsuv s drátěným programem, šla bych do toho. Z těch hlubších skříněk se to prostě někdy špatně vyndavá, není dobrý přehled.
Ze všeho nejradší bych měla vysokou skříň /až ke stropu/ na ukládání potravin, ale i větších kusů nádobí. Tu bych potom volila šířku 60cm = klasika.
Mám je normálně v kuchyňské lince, ve skříni umístěné mezi vestavnou troubou a lednicí. Není to drátěný program, ale jsou uvnitř výsuvné přihrádky, tak že jsou přehledné. A choulostivější věci dávám do ledničky.
Žila jsem 10 let v bytech bez špajzky a v poho. Prostě doma nemáš zásovy, byty jsou obvykle v blízkosti obchodů a není problém pr cokoli skočit a nakupovat s plánování toho, co chci vařit. Na potraviny mi stačili dvě šuplata, v prvním bytě jedna skříňka.
Ted jsme v baráku, špajz je narvaná, člověk se naopak musel naučit nakupovat ve velkým, mít všeho zásoby, protože obchod nemám pod nosem tak jak jsem byla zvyklá.
Bydlím v bytě bez spíže už 15 let a v pohodě. nechala jsem si udělat normální komodu v barvě kuchynských skříněk, jako pokračování linky, byl tam nevyužitý roh /obecní byt/, a tato komoda je moje špajzka. Navíc je na ní prostor pro mikrovlnku, takže pomohla i takto.
A.
Příspěvek upraven 05.06.15 v 10:18
Pro začátek (bydlíme v novém)jsme koupili v Německu plastové skládací regály a trvanlivé potraviny máme vyrovnané tam. Ještě jsme k tomu přikoupili pár krabic v ikea a jsme maximálně spokojení ![]()
Měli jsme velkou skříň na potraviny. Ale dali jsme ji do rohu místnosti a ten roh byl i venkovní roh domu. Takže nám skříň zplesnivěla - jak se vařilo, tak se v rohu srážela vlhkost. Teď mám potraviny ve skříňce nad linkou - na talíře. A něco mám ve skříňce v předsíni. Kompoty ve sklepu.
Mám vysokou skříňku na potraviny, uprostřed je mikrovlnka, nad ní ještě malá skříňka. Potraviny dávám do té dolní části, má cca 120×60×30 cm a stačí mi to v pohodě.
My nemáme ani skříňku na potraviny. Mám je uložené ve skříňce vedle sporáku, co má asi 40 cm a pak ve stejně široké skříňce mezi horními skříňkami. Zavařeniny mám ve sklepě. A to jsme 4členná rodina.
Já mám potraviny normálně ve skříňce, která je určená na nádobí. Jednu jsem si na to vyhradila, koupila jsem dovnitř pevné plastové košíky a tam to mám poskládané, mouky, cukry apod. věci., takže když něco potřebuju, vysunu košík a hotovo. Zavařeniny mám ve sklepě.
Normalne ve skrinkach.Mam mensi rohovou kuchyn.Pod drezem mam hrnce, kastroly, misy atd. V hornich skrinkach. potraviny i bile nadobi.Do lednice davam i choulostivejsi potraviny.Je velka. No a v predsini vedle vestavene skrine na obleceni a boty mam policovku a tam jsou veci co uz se nevesly-plechy, pekace, granule pro psa a veci pro kralika(seno, piliny. k os s bramborama a tak.