Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hezké odpoledne jdu s sem pro řadu. Mám nový telefon a nemá slot na paměťovou kartu a úložiště na Google fotkách mám plné, měla jsem pouze 15Gb. Koukala jsem na nabídku navýšení a 100Gb mají za 59,–/měs. nebo 200Gb 79,–/ měs.,s tim, že u obou je první měsíc na zkoušku za 0,–.
Jaké využíváte úložiště, třeba i jiné, které je osvědčené. Moc děkuji
Není lepší si to stáhnout do počítače a ten Google si uvolnit? Už jsem ti to psala u minulého příspěvku. Nevidím důvod si platit za 80,– měsíčně do konce života 200GB úložiště (a pak zase víc a víc), když si můžu koupit disk a dát si ho doma do šuplíku. Možná jen v případě, že bych to potřebovala k práci.
Tak máš 3 možnosti:
*buď si to zaplatíš stejně jako to je u Apple
*Hodíš si to na externí disk/flash (s tím, ale, že je zde riziko poškození a ztráta dát)
*A nebo si ty fotky zkrátka razantně promažeš a část vyvoláš na památku
Nevím, co jiného chceš vymýšlet
Já fotky promazávám, užší výběr mám vytisknutý fyzicky a jinak na externím disku
neplatim nic, protože platit za moje spamy fotek se mi vážně nechce
@migmina píše: Více
Vybírám si telefon, který má buď velkou interní paměť, nebo slot pro paměťovku. Soukromá data - tzn. i osobní fotografie - zcela zásadně nemám v cizím úložišti.
Platím si těch 80 Kč měsíčně na Googlu a je to bez problémů…
@AnastazieB píše: Více
To mohu, ale chtěla bych fotografie i v mobilu mít zalohovane, když takhle v rodině si na něco vzpomeneme i jak byli děti malé, tak koukneme
@Zumpa píše: Více
Na novém telefonu mám interní paměť 125 gb, tak by to mohlo prozatím stačit, ale jedná se mi o to abych měla všechny fotky pokupě
@migmina a jsou fotky promazané? Nebo tam máš všechno 5× a rozmazané? V online úložišti stačí nechat jen ty úplně nejlepší fotky, stejně si nikdo neprohlíží X stejných fotek z jednoho období.
@AnastazieB píše: Více
A zdechne ti počítač jako mě a máš x let vzpomínek v pr.deli
. Zlatý Google, kde se na fotky podíváš hned! Né až doma, když nastartuješ počítač/notebook ( který spousta lidí už ani nemá) a zapojíš do něj externí disk.
Mám těch 100 Gb/59.99,–Kč měsíčně a stačí to. Fotky a videa od roku 2017.
@Bytsamsebou píše: Více
Počkám si, co tu napíšeš, až přijdeš o Google účet ![]()
Fotky a videa mi zabírají 50GB. Od roku 2007.
@Zumpa píše: Více
Jako, že by umřel Google účet, který si platím, abych o něj právě že nepřišla?
to dřív vyhraju ve Sportce.
Nemám fotky v počítači, mám je na několika externích discích, některé i na online úložištích, i v Google účtu. Mám fotky za uplynulých 15 let a zabírají rozhodně víc než 50GB, nefotím jen na mobil.