Úložiště v telefonu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2153
10.7.24 21:01
@AnastazieB píše: Více

Je jich tam miliony a pochybuji, že jich tolik promazu, aby bylo více mista :nevim:
Zítra to projedu a uvidím, kolik se uvolní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
11.7.24 17:46

Nikdy bych neposílal žádná svá data do žádných úložišť. Cena 1GB na disku je dnes už pod 1 Kč, takže celý archiv je možné mít i zálohovaný za pár stovek. Trvale za to někomu platit nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10760
11.7.24 18:58
@JTom píše: Více

Trvalá platba a inkaso taky nedává smysl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.24 17:16

Já ukládám data do počítače a nebo ještě do externího harddisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
21.7.24 15:56

Díky za plodnou diskuzi, já jen doplním, že při roční platbě vychází těch 100 GB Googlu na 50 korun měsíčně (600 jednorázově na rok, vychází nepatrně líp než 60 korun měsíčně). Je blbý, že Google má 100 GB, a další stupeň je až 1 TB (250 měsíčně při roční platbě nebo 299 při měsíční). Vzhledem k tomu, že čím dál víc telefonů má 256GB úložiště, tak 100 GB u Googlu je moc málo a 1 TB zase zbytečně moc.

Někteří tady zmiňujete externí disky, ale to je vopruz si pravidelně odlívat fotky, ne? Paměťová karta je ok, ale tu má čím dál méně telefonů. Tvrdí se, že z hlediska spolehlivosti je karta horší řešení než paměť v telefonu, ale když se vám telefon rozbije a vy nemáte zapnutý zálohování, tak jste v háji. Kartu vyndáte, strčíte do čtečky nebo si čtečku koupíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
21.7.24 16:17
@JTom píše: Více

Podle mě to dává sakra smysl. Myslím, že kombinace cloudu a disku je ideální. Spousta lidí žije v iluzi, že když mají něco na exteráku, je to tam v bezpečí. A pak jednou disk odejde a jsou namydlený. Takže za mě je ideální mít fotky v telefonu (originál) a kopie na disku A (všimni si, že používám slučovací spojku, nikoliv NEBO) v cloudu. Ano, i cloud může selhat, jednou se přihlásíte a fotky nikde, nicméně to riziko je menší, než když odejde disk. Závěr? Mít kopie cenných dat aspoň na dalších dvou místech, kdyby jedno z těch dvou záložních míst zařvalo, ať to nevisí jen na originálu (telefonu).

Ještě stojí za to zmínit One Drive od Microsoftu, kde máte 100 GB za 389 korun ročně, anebo se dá pořídit rodinný Micorsoft 365 za zvýhodněnou cenu na německým Amazonu:

Předplatné Microsoft 365 pro rodiny na rok (+ tři měsíce) je za jednu z nejnižších cen v historii. Elektronická licence vyjde na 47 eur (1200 Kč). Součástí je kompletní sada Office a 1TB OneDrive pro šest lidí.

Jen bych připomněl, že spousta lidí si ty 365 pořizuje kvůli OneDrive, protože KAŽDÝ z těch 6 lidí má vlastní terabajt (1 200 : 15 = 80 korun měsíčně a za těch 80 korun měsíčně získáte Office pro celou rodinu a každý člen rodiny 1 TB v cloudu):

https://www.microsoft.com/…edrive-plans

Já mám 2×4TB v NAS, 2×50GB přes MEGA.nz a 1TB cloud na Fastshare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11163
21.7.24 16:20
@Ploskutáček píše: Více

Já mám 200 GB za 80 Kč měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
21.7.24 17:09
@Fazulina píše: Více

Vidíš, tahle varianta se mi vůbec nenabídla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
21.7.24 17:43
@Ploskutáček píše: Více

Zapomínáš - stejně jako další, včetně různých IT expertů - že cloud je synchronizován. Není to žádná záloha, jak si drtivá většina lidí naivně myslí. Za mě - a už jsem to tu několikrát psal, je cloud pro soukromá data naprostý nesmysl. Naopak je to solidní past.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
21.7.24 17:46
@Zumpa píše: Více

Tak já třeba cloud používám opravdu jako zálohu, růčo fůčo, žádná automatika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
21.7.24 17:50
@Bytsamsebou píše: Více

Inkaso smysl nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
21.7.24 18:26

@Ploskutáček Zálohování by neměl být vopruz, ale samozřejmá součást obsluhy jakéhokoli datového zařízení. Naprosto souhlasím s tím, že záloha by měla být na více místech. Jestli to bude druhý externí disk, notebook, karty, flešky nebo cokoli jiného, je lhostejné. Tvrdím jen to, že vzhledem k současným cenám médií nedávají placené služby velkého bratra žádný smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák