UM kolik stojí + výbavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
3.7.13 16:53
@motyl-modrasek píše:
A kde seženu nějaká levnější UM? Ráda bych se vešla s UM + plenky do 2000, max. 2500 Kč měsíčně. :|

Nevím, ale my se tak nějak do těch 2500 asi vejdeme… já teda UM nakupuju ve velkém, takže přibližně jednou za dva, dva a půl měsíce, a to mě právě to UM stojí těch 2500, pak plínky Pampers Active Baby a Premium Care. A fakt si myslím, že se vejdeme. Krabici toho Sunaru seženu za 260,–, potřebujeme jich cca 5, takže to je 1300 a plínky taky budou okolo těch 1200… takže to by ses vejít měla, kór s těmi levnějšími. Já to nepočítám, ale jak si to teď tak v hlavě sumíruju, tak UM a plíny nás fakt vyjdou na 2500, max. 3 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
3.7.13 16:56

Dcera byla nejdříve ma sunaru, po něm byla zacpaná, tak jsme zkusili babylove z dmka a super :potlesk: dnes už je myslím o něco dražší(149,– -ale to si nejsem jistá),tenkrát stálo v akci 109,–..

i tak je to ale sakra rozdíl od nutrilonu a nejsem přesvědčená o tom, že musí být nutně to nejlepší, záleží, co sedne miminku ;)

vodu jsme používali kojeneckou, lahvičky měli od mam, vyhovovaly.

vyvařovala jsem v hrnci, prvních pár měsíců po každém krmení..

a na cesty jsem měla horkou vodu do termosky, s sebou um a mlíko vyráběla až v případě potřeby… ono by se mělo ihned spotřebovat a já to radši dodržovala, když nedopila, vylívala jsem :nevim:

a vodu jsem nejdříve ohřála, potom teprve přidala um(když je to naopak, ničí se tím nějaké složky v um, aspoň to je teda napsané na krabici 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.7.13 16:56

Nevim jestli to tu padlo, ale jestli chces usetrit, tak zkus latkove plenky, pokud nejsi plenkovaci maniak co musi mit kazdou plenu, tak se da usetrit dost, staci ti nekolikery kvalitni svrchni kalhotky a pak klidne i klasicke ctverce nebo vicevrstevne bambusove pleny (daji se i usit) a usetris pak vyrazne vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
3.7.13 16:58

Jinak zakladatelko, do nejakych dvou tisic se muzes vlezt, kdyz budes kupovat vyrobky od DM - babylove nebo treba z Rossmanu Babydream, hodne si mamci chvali Tesco pleny, take jsou levnejsi… Ale uvedom si, ze miminko muze byt nachylnejsi, muze se ti prudit, muze intolerovat ml. bilkovinu, mit reflux… a razem se ti vydaje neskutecne zvysi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.7.13 16:58
@Jasněnkaa píše:
dělá ho DM drogerie, jmenujue se BABYLOVE, a pak drogerie Rossmann tam se jmenuje :think: nemůžu si vzpomenout :zed: je toho myslím 500g a stojí asi 130 korun, jeden čas mi syn odmítal UM, tak jsem zkoušela a to DM pil, byl už tedy větší, kolem roka, ale vím že ho dává spousta maminek už od novorozence. Zkus se kouknout tady po diskuzích, a poptej se.

babydream

jinak plenky babydream jsou levne a moc dobre, kdyz uz papir, stejne tak plenky z kauflandu - nedam na ne dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
3.7.13 17:03

@suik díky :kytka: já to měla na jazyku :zed: :lol:

@motyl-modrasek plenky jsem nejvíc kupovala Tesco(zelené) a když jsem někde objevila něco levnějšího tak Pampers, Hugies atd. jediné které syn mít nemohl jsou plenky z Albertu, nad zadečkem se mu to oprudilo :nevim: jinak je odolný, žádný chcípák :lol:

Hele počítej radši s víc penězma, ono mimču to nejlevnější nemusí sednout, a co potom?

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
3.7.13 17:10

Ahoj, syn téměř 4,5 měsíce, částečně kojen, částečně na UM…UM používáme Babylove z DM, naprostá spokojenost, 1 krabice 159,–, lahvičky mám 2..kojeneckou vodu vařím v rychlovarce :nevim:, lahvičku převařuju ted už jen po více použití, ne po každém…vyvařuju ve vodě v hrnci…na cesty jsem si koupila termosku v akci v Kauflandu 0,5 l za 98,– a super, dám horkou vodu, vydrží tam být stále horká a i po 5ti hodinách můžu malému namíchat UM..U nás se to tak moc nepromítá do peněz, jelikož má UM jen 2× denně a pokud někde jsme na výletě, tak třeba 3×…ale většinou jen 2× denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.13 17:14
@Jasněnkaa píše:
dělá ho DM drogerie, jmenujue se BABYLOVE, a pak drogerie Rossmann tam se jmenuje :think: nemůžu si vzpomenout :zed: je toho myslím 500g a stojí asi 130 korun, jeden čas mi syn odmítal UM, tak jsem zkoušela a to DM pil, byl už tedy větší, kolem roka, ale vím že ho dává spousta maminek už od novorozence. Zkus se kouknout tady po diskuzích, a poptej se.

Díky. My tu máme nejblíž DMko, tak asi to Babylove, pokud ho seženu, vyzkouším jako první.
A kdybych zjistila, že mu Babylove nejede, tak zkusím to rossmannovské…

Máte ještě nějaké další tipy na levné UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.7.13 17:15
@Syringa píše:
Hmmm :think:, několik měsíců stojatou vodu z lahve nepřevářet - gratuluju, že je dítě zdravé :potlesk:
Já teda převařovala ve zvláštním hrníčku a velmi často jsem to musela čistit od usazenin, takže to převařování má smysl a pro nejmenší určitě, ale je to každého věc, že ;)

Divím se, že mi syn ještě žije :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
3.7.13 17:17
@motyl-modrasek píše:
Díky. My tu máme nejblíž DMko, tak asi to Babylove, pokud ho seženu, vyzkouším jako první.
A kdybych zjistila, že mu Babylove nejede, tak zkusím to rossmannovské…Máte ještě nějaké další tipy na levné UM?

to už je asi vyčerpané možnosti levných mlék :think: když miminku sedne třeba Sunar nebo Nutrilon, tak si pak budeš hlídat akce, to se dá taky ušetřit. Jo a pro Nutrilon se jezdí do Polska, takže jestli to třeba nemáš daleko, tak před asi třemi lety to dělalo 100kč na krabici, takže to někdy bylo i levnější než Sunar. Nestresuj dopředu ;)

• Citovat
  • Upravit
11370
3.7.13 17:18
@neprihlasena píše:
Divím se, že mi syn ještě žije :lol: :lol: :lol:

já taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603

Ahoj, já od začátku nekojila, za Nutrilon jsme dali cca 1200 Kč měsíčně, kupovali jsme hodně v akci nebo přes internet. Jeden čas jsme taky kupovali polský Nutrilon/Bebilon, tím se taky dalo hodně ušetřit. 800 g vydrželo zhruba na 6 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991

@motyl-modrasek jestli ještě nikdo nezmínil, tak jedno z levnějších mlék dělá ještě Hami a Humana, víc už mě nenapadá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
@Cuarentena píše:
Jen ze zvědavosti, zatím jsem nikdy UM nepoužívala: To tu kojeneckou vodu fakt nepřevařujete? Všude se píše, že se má převařit. A používání vody z kohoutku je OK? Nehrozí dusičnany? A mlíko v termosce - nemůže se to zkazit? Není to vůbec rejpání, vážně mě to zajímá, kdybych přestala kojit, jestli se to dá takhle praktikovat, vypadá to děsně jednoduše. A lahve vyvařujete jak často?

Převařovala jsem do necelého půl roku dítěte, vodu kupovanou, máme hodně tvrdou z kohoutku, tím jsem nechtěla mrně zatěžovat. Takže záleží, co vám doma teče:-) V termosce teplou vodu, mlíko se namíchá podle situace. Já teda i kojila, takže ven ani v noci jsem nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.7.13 17:19
@Syringa píše:
Hmmm :think:, několik měsíců stojatou vodu z lahve nepřevářet - gratuluju, že je dítě zdravé :potlesk:
Já teda převařovala ve zvláštním hrníčku a velmi často jsem to musela čistit od usazenin, takže to převařování má smysl a pro nejmenší určitě, ale je to každého věc, že ;)

Já se taky divím, nám i v porodnici řekli každopádně převářet i když je napsaný že se nemusí :nevim: zas tak moc času navíc to nezabere kor když je dítě malinký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová