Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, holky mám velkou prosbu. Měla jsem starší nehty, kdy jsem narazila a odlomila si umely nehet na malicku, bolest to byla a krev taky ale nic hrozného, ze by se mi odlomil můj nehet nebo to bylo do masa to naštěstí ne, bolelo mě to asi 4dny, pak jsem šla na novy nehty, kdy malicek už skoro nebolel. Jak se dali novy nehty a byla to asi zátěž tak mě malicek začal znovu trochu bolet, dnes v práci jsem do nej narazila a vypadá to, ze se kus odrthnul jenže i s mým nehtem. Bolelo to jako cert, teď o malicek lehce zavadim a bolí, není odraženy cely moc to nejde vidět ale cca půlka. A jakoby v nem tepe. Moje otázka zní co v tomhle případě dělat. Nehty už mám několik let a tohle se mi ještě nestalo. Sama si nehet určitě odtrhavat nebudu a bojím se ze když o nej nějak zavadim, tak se asi podelam bolesti. Mám si to zalepit a čekat, zda se to nějak zacely. Nebo ho dat sundat u kde jsem si dělala nehty k doktorovi vážně nechci aby mi trhali nehet. Děkuji za jakoukoliv radu.
Já bych to zkusila kleštičkama ustřihnout ten umělý neteh, zadělala ichtoxylem a zalepila. A aspon 14 dní na ten nehet umělý nedělala, nechala to pořádně zahojit.
Já bych ho jen zkrátila na minimum a přelepila náplastí. Možná ještě trošku desinfekce nalít.
Mně se to stalo na bowlingu a pomohlo mi to.
Zkrátila bych nůžtičkami, zkusila bych upilovat co nejvíce materiálu (tak, aby to nebolelo), dala bych betadinu nebo něco a zalepila bych, ať se nehet může zahojit.
To se mi taky jednou stalo a taky s malíčkem, blbě sem se do něj praštila, umělý nehet se odchlípl a s ním i můj malíček
pár dnů to takhle drželo a pak to upadlo. Nehet evidentně odumřel, zastřihla jsem ho cca do půlky lůžka a vůbec to nebolelo, do měsíce narostl nový. Určitě bych na to teď nedávala gel, dokud ti nedoroste.
@deniiina píše: Více
Do měsíce? ![]()
To máš nějakou superschopnost, nehty rostou v průměru 0.5-1.2 mm/týden, celý dorůstá cca 6 měsíců.
Takže radši nevyvolávat v zakladatelce přehnaná očekávání, že v případě upadnutí za měsíc mává krásným novým nehtem..
@Svetluska55 já mám lůžka poměrně malá a malíček ještě menší, takže jo, půlka úplně chyběla a dorostl za měsíc. Škoda že to nefunguje takhle i s nehty na nohou, tam mi odrůstal nehet s modřinou půl roku ![]()