Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, my jsem byli v Heliosu a jsem tam spokojeni. Hned 1. pokus byl úspěšný a máme 3-letou dceru a ještě nám zbylo dost mrazáčků. Snaží se vybrat spermie, které se jeví jako nejzdravější.
Ahojík. Já právě absolvuji své první IVF, mám po ET a čekám na výsledek a jsem v péči CARu UNICA v Brně a vůbec si nemohu stěžovat, jak na přístup lékařů, tak na přístup sestřiček, mohu jen doporučit. Co se týče ICSI, tak vybírají spermii, která morfologicky vypadá jako ta nejlepší, ale nikdo Ti nezaručí, jaky genetický materiál nese. Vím, že co se týče genetického materiálu, tak tady přišla s nějakou novou metodou Nemocnice na Obilňáku v Brně, ale jak se to dělá a kolik to stojí, to Ti nepovím. Tak hlavně přeji hodně štěstí, ať všechno vyjde. ![]()
Ahoj, tak já jsem byla v Repromedě. Nemůžu si na nic stěžovat. Obvzlášť dr. Hromadová je úžasná. Bohužel u nás první IVF nevyšlo (měla jsem málo vajíček). Ale v létě tam jdem znovu. A tentokrát pro dvojčátka. Přeji ti hodně štěstí, ať to vyjde.
ahoj, centrum asi neporadím, každá máme jiné zkušenosti. Já byla v Unice a nemůžu si stěžovat, protože to vyšlo napoprvé ![]()
K druhé části tvého příspěvku - ano, metoda ICSI je o tom, že vyberou po všech stránkách zdravou spermii pod mikroskopem a píchnou přímo do vajíčka. Manžel má podle spg pouze 1% zdravých spermií, takže kdyby nevybrali zdravou, těžko by se nám narodil krásnej zdravej kluk ![]()
ahoj ja byla v iscare jsem spokojena ![]()
jinak oni vybiraji tu co vypada nejlepe, ale „dovnitr“ spermie nevidí, takže i tak je to trochu sázka do loterie, hodne stesti ![]()
ja mela 12 vajec, pul jsme meli pres ICSI a pul normalne, oplodnila se 3 normalne a 4 icsi z tech 7 nakonec 3 kvalitni embrya
Holky strasne moc vam dekuji za odpovedi. A jeste bych se chtela zeptat jak celej tento proces asi tak trva nez jste tehotne? Zacatkem brezna se jdu domluvit s moji doktorkou co a jak,tak jsem zvedava. No to cekani je hrozny a taky bysme hned brali dvojčatka ![]()
Já mám pocit, že to celé od začátku (my začali tím, že jsem měsíc brala antikoncepci) až do těhotenského testu trvá tak tři měsíce.
Příspěvek upraven 16.01.11 v 12:00
Záleží na tom, kolik vyšetření máš už za sebou. Je potřeba hormonální profil, genetika a imunologie. Pak záleží na tom, jaký ti dají protokol. Krátký trvá kolem 14 dní a dlouhý přes měsíc.
Jedno ti poradím - TRVEJ na imunologickém vyšetření ještě před 1. IVF.
Lemaz mam za sebou genetiku,hematologii tam mi nasli mutaci leiden,takze si budu muset pichat jeste claxan
a na imunologii jsem se ptala doktorky a prej me se to netyka,tak nevim jak se mam k tomu vysetreni prokopat
Jo a jak probiha toto vysetreni a za jak dlouho jsou vysledky? A jaktoze jsi mela malo vajicek davali ti malo hormonu? Jinak je mi to moc lito,ze to nevyslo na poprve,ale ted se urcite dockaš tech vytouzenych dvojčatek ![]()
No, na imunologii bych trvala. V Repromedě ji před prvním IVF nedělají, ale já bych si trvala na svém. Mě jí nechtěli udělat ani před druhým, ale to jsem si dupla. Musím si jít pro výsledky - teď jsem na to nějak dlabala. Hormonální profil trvá kolem 14 dnů. Vezmou ti krev myslím 3 den cyklu. U mě zvolili dlouhý protokol. Prakticky jsem skoro vůbec nereagovala na tu látku, která mi měla zastavit cyklus, takže se to muselo opakovat. A pak raději zvolili menčí množství hormonů, abych se nerozjela. To, dopadlo to tak, že jsem měla 5 folíků, 4 vajíčka a jen jedno bylo zralé. Příště musím jít do dvojnásobné dávky. Píchala jsem si Puregon. Nic levného, ale je to výborný na aplikování.
Ahoj holky, fakt máme každá jiné zkušenosti, záleží na CARu. Nám dělali hormonální profil hned na začátku, jinak na spermiogramu jsem byli sami, takže výsledky jsme už měli s sebou. Jinak my byli v CARu poprvé 10.12., měla jsem krátký protokol a už 14.1.2011 jsem absolvovala přenost embryí. Já na léčbu reagovala poměrně dobře, dokonce mi museli dávku léků i snižovat. Teď čekám, jak vše dopadlo, 30.1.bych si měla dělat test, takže uvidíme. U nás to tedy 3 měsíce nebyly, to bude asi případ dlouhého protokolu. Je ale pravdou, že na imunologické vyšetření, které jsmě my neměli, se cca.1 měsíc čeká. V CARu nám řekli - s ohledem na můj věk - že pokud by 1.IVF nedopadlo, tak se dělá tzv.audit léčby, a to by asi to imunologické vyšetření před 2.IVF dělali. Tak snad to nebude třeba. ![]()
ahoj za sebe v Brně Reprofit
např. tady máš další názory
https://www.emimino.cz/…carem-45530/ , v diskusích o CARech jich najdeš více
ps na ICSI pokud vím vybírají na pohled zdravé spermie ![]()
Ahoj,
my se chystáme na 1.IVF a bez odběrů buněčné imunity, štítné zlázy, toxoplazmozy,trombofílií a dalších bych vůbec do IVF nešla.
Když pominu zcela peníze, co za to člověk dá, tak je to velký zásah do těla, co si budeme povídat a i do psychiky.A i když mi ani všemožná vyšetření nic nezaručí, tak když mám šanci něco event.něco negativního ve vyšetřeních vědět dopředu a tak ten pokus lépe podchytit, tak to určitě udělám.
My jdeme na 1.IVF třetí měsíc po 1. návštěvě CARu,ale to hlavně způsobily Vánoce, jinak bychom ho už měli za sebou.
Moc dekuji za vase nazory no jsem zvedava jak to vsechno bude,ale uz se nemuzem dockat uz bysme moc chteli miminko nebo miminka
CHmeldi a jaky to bylo kdyz ti brali ty vajicka? A jaky to pak bylo kdyz ti tam davali emrijka? Moc se omlouvam za tyto otazky,ale jsem fakt zvedava. A mas zavedeny dve embrijka? Kdyztak potom pisni jak jsi dopadla toho 30.1. budu na tebe moc myslet a držet palce. (Tedy jestli vydržis s testovanim)
To ja bych to určite nevydržela ![]()
Ahoj holky ted v nejblizsi dobe se chystame na IVF a icsi,tak by me zajimalo ktere centrum je nejlepsi a kde jste byli fakt spokojeni? A co rikate na repromedu,tam byl manzel na spermiogramu. A jeste jedna dulezita otazka,kdyz jdete na ICSI vybiraji doktori opravdu jen ty zdrave spermie? Moc vam vsem dekuji