Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, nebude vám vadit, když se k vám přidám? Jsem ve fázi čekání na 2. IVF. První bylo v prosinci, ale nedopadlo (vlastně tak trochu- potvrzené neprosperující těhu)a bohužel nemám žádná zmrazená embrya, protože jsem na stimulaci reagovala nic moc, bylo mi odebráno 6 folíků a jen ve dvou byli vajíčka, ty se v poho oplodnili, a za tři dny mi je vrátili…na další půjdu asi v průběhu března, teď si tělo dává oddych od hormonů, a zkusíme aspoň inseminaci. Jednu mám zrovna za sebou, ale
nedopadla
Budu ráda, když si to čekání budu moci
tady s vámi tak nějak zpříjemnit. ![]()
Ahoj, tak vítej. Jsem ráda, že tady nebudu jediný nováček
Držím pěsti, ať je další kolo úspěšnější. ![]()
Ahoj holky, zdravím vás a vítám na této diskusi a doufám, že to čekání pro všechny z nás bude čekání jen a pouze na pozitivní výsledek, tedy na // TT. Přeji moc pěkný den všem. ![]()
Ahoj holky chtela jsem se vas zeptat je IVF nejak škodlive nekde jsem cetla,ze ty hormony co se pychaji,tak ze muzou vyvolat plno nemoci a pri odberu vajicek muze zena zacit vnitrne krvacet je to pravda? Porad nevim jestli do toho jit na jednu stranu si řikam,ze vyberou zdravou spermii a bude to v poradku a na druhou,ze pockam jeste na jedno vysetreni spermiogramu a podle toho se uvidi je nejaka moznost,ze se spermiogram muze o hodne zlepsit manzel prestal kourit a bere zinek a vitaminy. Nezlobte se za me hloupe otazky,ale uz nic nechapu 4× tehotna normalni cestou a nikdy to nedopadlo je mozny,aby me vzdy oplodnila zrovna ta spatna spermie? Jeste jsem zapomela napsat manzel jich ma par procent zdravich a jinak nejaky deformovany-bez hlavicek
Ja mam Leidena a MTHFR clexan jsem pychala az ted na po 4 a stejne to nedopadlo
uz mam ze vseho hrozny strach,ze treba ani IVF nam nepomuze miminko uz zkousime tretim rokem.
Iviku 11,taky te tady moc vitam je mi to moc lito,ze prvni IVF nevyslo,ale ted to dopadne urcite dobre moc tomu verim,ze vsichni tady budem mit dve//
A kdyz uz jsem u toho co ty chmeldi porad se držis? Nemas chut testnout? A jak se citis? Jinak vsechny zdravim ![]()
Ahojík. Já si myslím, že IVF je rozhodně záhul pro organismus, ale není o nic více škodlivé, než jakákoliv jiná léčba. A z odběru vajíček opravdu nemusíš mít strach, myslím, že riziko krvácení je tam fakt minimální. Není to nic příjemného, ale vydržet se to dá, upřímně řečeno si myslím, že porod bude horší.
A podle toho, co píšeš, tak s těmi problémy, co máš Ty a co má partner, tak nevím, zda se vám to přirozenou cestou podaří, i když otěhotnět u Tebe asi není problém, spíš to dítě donosit. Jinak mě už druhý den není zrovna dvakrát, včera mi bylo špatně, dnes je to trošku lepší, ale v noci jsem měla brutální křeče v břiše, dvě hodiny jsem nespala a chodila po bytě a čekala, až to přejde, tak nevím, doufám, že bobíšci jsou v pořádku. To víš, že už jsem zkusila testnout a byl tam dušík druhé čárky, je to ale ještě brzy, nechci z toho dělat předčasné závěry, uvidím ve středu a pak definitivně v neděli.
Taky všem tady moc držím pěstičky, ať se jim splní jejich sen a přání v podobě vytouženého miminka. ![]()
S otehotnenim problem nemam jde to celkem rychle,ale do 8tydne je konec dvakrat samovolny a dvakrat zamlkli tehu
ale je mozne,aby me vzdy oplodnila ta spatna spermie? Jinak CHmeldi to je skvela sprava bobiškum se u tebe libi
moc blahopreji
A to,ze ti neni dobre jsou nejspis tehu priznaky.Tak se hlavne opatrujte.
Ahoj Chmeldi, jestli ti začíná bolet břicho a je ti špatně, tak to je asi na dobré cestě. Břicho v těhotenství bolí hodně často. Tak přeju, aby čárka na testu sílila. ![]()
Ahoj holky, no doufám, že máte pravdu, protože to fakt bolelo, jakoby ve mně někdo kudlu obracel. A bříškou mám nafouknuté jak ve třetím měsíci. Tak uvidíme. Teď zase vyrážím na injekci agolutinu do nemocnice, ale pak se určitě ozvu. Každopádně moc děkuji za podporu. ![]()
Ahoj Chmeldi, přeji ať ti druhá čárku na testu krásně zesílí
Když jsme u toho odběru vajíček, tak u mě probíhal v narkoze, takže jsem nic necítila, jenom potom mě ten den bolelo břicho, ale pak už v poho, druhý den jsem šla do práce…Když mi vrátili mimísky do břicha, tak jsem až do té doby než jsem měla jít na kontrolní krev byla doma a vůbec nic mi nebylo, takže máš Chmeldi asi velkou šanci
Tři dny před krví jsem měla dušíka na testu a za ty tři dny moc nezesílel, takže to bylo jasné ![]()
Iviku, taky jsem jednou měla po KET pozitivní test, ale skončilo to jen jako biochemické těhotenství a vůbec žádné příznaky těhotenství jsem neměla, a když jsem čekala dceru a bylo vše v pořádku, tak jsem měla příznaky, jako má Chmelda už pár dnů po transferu. Takže to vypadá dobře.
Ahoj holky, tak už jsme zpátky, ještě jsme se s manželem prošli a stavili se na zákusky.
Jinak moc děkuji za povzbuzení, toho nafouklého bříška si všimla i paní doktorka na pohotovosti, tak jsem jí říkala, že takhle to bříško mám po transferu a že když jsem se ptala pana doktora v CARu, tak říkal, že se to občas stává. Ale zatím raději nebudu přehnaně optimistická, aby mi to potom nebylo o to víc líto. Každopádně vám ještě jednou moc děkuji, jste zlatíčka. ![]()
Ahoj,omlouvám se že jsem k vám tak vtrhla,ale nedalo mi to. Mám za sebou tři IVF,z toho dvě neúspěšné a teď po tom třetím jsem v 11týdnu a snad všechno bude pokračovat jako doteď. Všem přeji moc moc štěstíčka a úspěchů.
Vůbec se neomlouvej, jsme rády, že Tě tu máme a moc, moc, moc gratulujeme, to je krásná zpráva, zvláště pro nás všechny, co se tu snažíme. Dává nám to obrovskou naději. A Tobě přeji, ať všechno v pořádku probíhá a ať jsi v pořádku Ty i mimíško. ![]()
Děkuju moc a taky vám všem přeju ať vám to co nejdříve vyjde
. Zjistila jsem že si potřebuji trochu popovídat s lidmi ,kteří si prošli nebo procházejí tím stejným,hned je člověku tak trochu lépe když mu někdo rozumí
.