Umělé oplodnění pro single ženu

Anonymní
20.11.21 11:16

Umělé oplodnění pro single ženu

Dobrý den,

omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě velmi citlivé téma, snad mě pochopíte.
Bude mi 32 let. Poslední vztah jsem měla snad před 6ti lety, od té doby pouze pár týdenních známostí.
Upřímně už jsem unavená z toho randění - vždy to dopadne stejně. Kdybych byla mladší, tak bych to neřešila a čekala, až se ten pravý objeví. Jenže stárnu, nemládnu a hodiny mi začínají tikat. Bojím se, že když ještě pár let budu čekat, neotěhotním pak.

Vím, že je to možná sobecké plánovat dítě, kterému nedám tátu, ale bohužel, ne každá žena má to štěstí potkat muže, se kterým chce strávit zbytek života a já vím, že bych byla výborná matka.

Teď ale k věci… v ČR není možné oplodnění pro single ženu, ale jedna sperma banka zařizuje právě pro single ženy umělé oplodnění v zahraničí. Ráda bych se zeptala, jestli je tady někdo, kdo má s tímhle zkušenosti?
Omlouvám se, ale opravdu nechci dítě z diskotékového večera ani poprosit kamaráda (tam by se muselo doložit, že je skutečně neplodný).

Moc všem děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2866
20.11.21 12:07
@Anonymní píše:
Dobrý den,

omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě velmi citlivé téma, snad mě pochopíte.
Bude mi 32 let. Poslední vztah jsem měla snad před 6ti lety, od té doby pouze pár týdenních známostí.
Upřímně už jsem unavená z toho randění - vždy to dopadne stejně. Kdybych byla mladší, tak bych to neřešila a čekala, až se ten pravý objeví. Jenže stárnu, nemládnu a hodiny mi začínají tikat. Bojím se, že když ještě pár let budu čekat, neotěhotním pak.

Vím, že je to možná sobecké plánovat dítě, kterému nedám tátu, ale bohužel, ne každá žena má to štěstí potkat muže, se kterým chce strávit zbytek života a já vím, že bych byla výborná matka.

Teď ale k věci… v ČR není možné oplodnění pro single ženu, ale jedna sperma banka zařizuje právě pro single ženy umělé oplodnění v zahraničí. Ráda bych se zeptala, jestli je tady někdo, kdo má s tímhle zkušenosti?
Omlouvám se, ale opravdu nechci dítě z diskotékového večera ani poprosit kamaráda (tam by se muselo doložit, že je skutečně neplodný).

Moc všem děkuju.

A nějaký hodny kamarád by se jako dárce nenašel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
20.11.21 12:15

Nechte si v CARu vyšetřit hormonální profil, ať víte, jestli jste v pořádku pro případné umělé oplodnění.
Určitě by bylo dobré znát svoji hodnotu AMH. Hormon, podle kterého se stanovuje ovariarni rezerva (jaký máte zůstatek vajíček). Někdy může být špatná hodnota i u mladších žen, věkem a různými jinými vlivy klesá.

Slyšela jsem, že je možnost, kdy se nezadana žena domluvi s homosexuálem, který by chtěl být tatínkem…pán se v Caru přihlásí jako dárce, otec dítěte, a udělá se umělé oplodnění.

Příspěvek upraven 20.11.21 v 12:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
20.11.21 12:15

Dnešní svět je příšernej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
20.11.21 13:41

Jo, jsi sobec. Výborná matka je hlavně nesobecká. A hledání toho pravého není otázka štěstí. Pokud si nedokážeš najít a udržet vztah, tak je s tebou po této stránce zřejmě něco špatně. Nicméně ještě máš pár let čas, tak na sobě můžeš zapracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
20.11.21 17:32

Opravdu hnus a jsem ráda, že to u nás nejde. Když nemáš štěstí potkat muže a vybudovat vztah, jaký chceš dát příklad svému dítěti (nedej bože dceři)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
20.11.21 17:54

Dobrý den.

Nestačím se divit… :think: :nevim: Chápu, že toto téma může vyvolat vášně… ale… Nemůžete se vyjadřovat k věci a když nemáte nic, co by zakladatelku povzbudilo (nebo neznáte praktickou radu pro ní), nevyjadřovat se?! :nevim:
Poprosím o zachování slušnosti!!

Hezký den.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
20.11.21 18:13
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Moc všem děkuju.

U nás to nejde, jedině sehnat muže, který se zapíše jako otec. Já ti fandím, v Rakousku je to možné. Zase lepší než z nezávazného styku, tady bude alespoň zdravotně nezávadný materiál. Je spousta samoživitelek. Třeba partnera ještě potkáš a této možnosti nevyužiješ.

• Citovat
  • Upravit
77
21.11.21 22:08

Zakladatelko, jedna moje dobrá kamarádka tuto možnost využila. Sperma bylo od dárce z Čr, na samotný zákrok zavedení oplodněného vajíčka odjela do zahraničí. Nicméně z těhotenství nic nebylo, vajíčko se neuchytilo.
Já sama bych ale tuto možnost opravdu dobře promyslela…těhotenství je emočně dost náročné období, umělé oplodnění touto cestou zase finančně náročné a mít děti není samosebou jenom radost. A být na vše dobrovolně sama…nevím jestli je to dobrá volba. Jestli k tomu někdy přistoupíš, udělej to po opravdu zralé úvaze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.12.21 13:32

Ahoj,

několik let jsem žila ve Španělsku, tak mám na věc asi jiný názor, než bývá v Česku zvykem. Ve Španělsku by mělo být umělé oplození povoleno i single ženám a vím minimálně o jedné, která si takhle miminko pořídila. Vím i o Češce, která se rozhodla si pořidit miminko sama. A rozhodně bych nesoudila, proč? Ty ženy byly samostnantné, vydělávaly dost penez a nikoho nezatěžovaly. Akorát upozorňuju, že ve Španělsku vyjde IVF asi 2-3× dráž než u nás, člověk si to podle mě může zařídit sám, nikoho k tomu nepotřebuje. Jinak tě naprosto chápu a překvapuje mě, že to tady některé odsuzují. Ono je to opravdu těžké najít toho pravého a upřímně nestojí za to mít vztah, jen aby byl vztah, to je pak člověku lépe samotnému; plus mám pocit, že po světě chodí spousta chlapů, kterám jde spíš o zábavu (cestování, dobrodružství, párty) a sex, ale závazek a dítě ee. Já jsem teda nakonec štěstí na partnera měla, ale mám spoustu kamarádek starších než ty, které holt to štěstí neměly. Některé, teda na toho pravého narazily a miminko měly ve 40 a jiné se starají o děti partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8299
25.12.21 00:24
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Upřímně už jsem unavená z toho randění - vždy to dopadne stejně. Kdybych byla mladší, tak bych to neřešila a čekala, až se ten pravý objeví. Jenže stárnu, nemládnu a hodiny mi začínají tikat. Bojím se, že když ještě pár let budu čekat, neotěhotním pak.

taady neni prilis mnoiho diskuterek naklobneno singles matkam,
pri tom je jich tu spousta, ktere se chlapa zbavily, vybraly si spatne,
tak nevim, jaky je rozdil, kdyz ma zena dite, protze chce a nema k tomu alespon na chvili chlapa, myslim, nez ho vyzene,
a zenou, ktera se uz od zacatku nenervuje s potencilanim deb ilem,
mozna das diteti vic klidu a pohody, nez nejake hadky s byvalym a reseni aliku,
mam otazku, zamyslela jsi se nad tim, proc ti nic nevydrzi dele nez tyden_
utikaji panove nebo je opoustis ty_
nebo z tebe citi spech na poceti a tak radeji zdrhaji do dali_
mimino bych ti s radosti udelal, neni problem,
kdyz selzou IVF,
ale co pak dal,???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.23 18:42
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Moc všem děkuju.

Ahoj, přemýšlím o tom také. Vlastně jsem na tom úplně stejně. Pokud chceš, napiš SZ, ráda bych se lépe poznala a popovídala :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.3.23 12:53

Ahoj,
Tvůj příspěvek je už víc jak rok starý, pro mě však aktuální víc, než kdy jindy. Můžu se zeptat, jak jsi situaci vyřešila? Pokud už jsi ji tedy nějak vyřešila. Lidé, kteří v komentářích Tvůj přístup odsuzují, skutečně neví, o čem mluví. Odsuzují něco, s čím nemají vlastní zkušenost, a tudíž to nemohou relevantně posoudit. Mně je bezmála 38 let. Jsem tedy o dost starší než Ty a z mého pohledu máš ještě času dost ;-) Ne tak já. Jsem pár měsíců po rozchodu a po předešlém vztahu jsem byla sama dlouhých 6 let. Jsem zraněná a zklamaná a hrozně se bojím, že zůstanu sama. Ráda bych si našla partnera a měla dítě s ním, z lásky. Ale zatímco na nalezení partnera je ještě čas, na dítě není. Pokud ho nebudu mít teď, nebudu ho mít už nikdy. Chce mě někdo soudit za to, že se nechci dobrovolně a navždy připravit o možnost mít dítě a hledám způsob, jak ho mít i za tu cenu, že na to budu sama? Tak vám bych ráda řekla, že pro samotnou matku to bude psychicky, fyzicky a v neposlední řadě finančně velmi náročný zážitek a věřte nebo ne, každá ženská by si ho ráda ušetřila, pokud by tu možnost měla. Jasně, je tu ještě možnost přemluvit kámoše, nebo se nechat zbouchnout někde na záchodcích na diskotéce… Připadá vám tenhle způsob lepší, než se s rozmyslem, zodpovědností a velkou touhou po dítěti pustit do něčeho tak zásadního jako je umělé oplodnění? Jsou lidé, kteří plodí děti jako na běžícím páse, a pak na ně kašlou. Věřím, že ženská, která podstoupí tohle, si toho, co má, bude sakra vážit a svému dítěti dá často mnohonásobně víc lásky a péče než někdo, kdo k tomu přišel takzvaně „bez práce“. Tak pozor na odsudky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí