Jaké používáte umělé sladidlo k oslazení čaje a kávy?

50
18.4.25 09:30

Umělé sladidlo

Ahoj chci se zeptat jestli používáte umělé sladidlo k redukci třeba k oslazeni čaje kávy :think: prosím vás nepište mi vy co chcete říct ať nesladim :D mám na slazení stevii ale přijde mi že to není ono a když mi kamarádka dala umělé sladidlo tak to tu chuť nezměnilo. proto se ptám zda je to vhodné místo cukru sladit 3krat až 4krat denně diky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
18.4.25 09:38

Já používám tekuté sladidlo z DM do čaje i kávy a když si chci latté ochutit, používám Espyre flavor drops z fitstore.cz. Hodně mi to během redukce pomohlo, zhubla jsem 20kg. Používám již dva roky… Sladit cukrem jsem už znovu nezačala.

Příspěvek upraven 18.04.25 v 09:38

• Citovat
  • Upravit
1972
18.4.25 09:38

Já se v tom moc nevyznám, ale asi bych se 3×-4× denně bála. Zkusila bych asi třeba raději med a viděla bych, jestli by mi to chutnalo nebo zda bych si na to nezvykla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
18.4.25 09:42

Zdravotně to není žádná hitparáda. Aspartam se třeba nesmí při těhotenské cukrovce. Takže záleží spíš na tom, jaké konkrétní umělé sladidlo máš. Čaj se dá třeba sladit medem, pokud nechceš vyloženě cukr. Pokud ho ale musíš vyřadit z jídelníčku, tak to vhodné není. Já jsem se třeba v těhotenství kvůli těhotenské cukrovce odnaučila sladit kafe. Teď jsem řešila zvýšený cholesterol, tak si do něj už ani nedávám mléko. Dnes jsem ale četla článek o švédské studii, že kafe zvyšuje ten špatný cholesterol a že pro přípravu by se měly používat kávovary s papírovými filtry. Nedohledala jsem ale, na jakých typech kávovarů to testovali. Ale to už odbočují. Jen jsem chtěla demonstroval, že to vyřazení slazení nebo mléka z nápojů fakt jde. Zlepšení zdraví je velmi dobrá motivace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.4.25 09:47

Dobře děkuji já používám sladidlo s Penny jiný obchod tu nemáme. Stevii mám ale přijde mi že hrozně mění chuť. a není to nic no třeba ovocný čaj nesladim ale černý čaj a kafe musim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.4.25 09:48

Čekankový sirup, nepoznáš ho ani v kafi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
18.4.25 10:01

Umělá sladidla by člověk používat neměl. Ze zdravotního hlediska jsou nezdravá a v organizmu škodí. Vydalo by to na knihu, co by se o nich dalo napsat.
Když už, tak bych jako nejmenší zlo volila erythritol (ten nemá intenzivní pachuť a nezvedá glykemickou křivku) nebo stévii, která je neškodná.

Lepší a zdravější je, se naučit pít nápoje neslazené. Optimální pro pitný režim je voda nebo bylinkový čaj. Když už musí být káva, tak nikdy nalačno a se smetanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.4.25 10:09
@hanka.br. píše: Více

Ten mám v lednici dávám si ho do bílýho jogurtu a tvarohu protože samotný ho taky nesním a je pravda že to vlastně nějak chuť nemění nenapadlo mě to dávat si do čaje a do kafe zkusím děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
18.4.25 10:19
@Ma1984 píše: Více
Čekankový sirup obsahuje normálně cukr, jen menší množství. Rozhodně není vhodný při redukci hmotnosti v takovém množství (myšleno 4 x denně do kávy). Maximálně jednu lžičku denně.

Cokoliv s cukrem jen zvyšuje chutě, vlčí hlad a způsobuje zánět v organizmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
18.4.25 10:23

Buď stévie nebo ten čekankový sirup. Ale ten je třeba vyzkoušet. Někomu dělá neplechu. Mi třeba nevadí. Ale někdo má zažívací potíže.
Jinak kupuji někdy Sacharin (červené víčko, malá lahvička, myslím 40 ks tam je), ale ten dávám jen do okurkového salátu nebo do nálevu na zavařené okurky. S tím je to chutnější. Naučila jsem se to od babi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
18.4.25 10:23
@Kelsey1 píše: Více

já mám z čekankového sirupu průjem. Takže je třeba zkoušet opatrně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
18.4.25 10:25
@vokishka píše: Více

Však píšu, že někdo má zažívací potíže 🙈.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
18.4.25 10:27
@Kelsey1 píše: Více

já vím, jen jsem napsala, že já zrovna je mám a ona musí zkoušet po troškách, at den nestráví na záchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.4.25 10:41

Mě umělá sladidla nikdy nechutnala. Jediné sladilo, které občas vezmu na milost je sukraloza, ale i tak to není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
18.4.25 10:43
@vokishka píše: Více

Nápodobně, taky má ten čekankový sirup na něm stejný efekt a při tom umělém sladidle jsem si vzpomněla na švagrovou na naší oslavě narozenin. Děsně se divila, že doma nevedeme umělé sladidlo do kafe a pak k tomu kafi sežrala dva dorty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková