Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Banshee víš co dělá tchýně, když si malej postaví hlavu, že nikam nepůjde, vezme ho do podpaží a řekne mu že ho odnese jako pytel brambor a on má smůlu protože se nevykroutí a nemůže kousnout
Chce to mantinely, někomu se to může zdát tvrdé, ale rodiče by měli chtít pro dítě to nejlepší. A pokud ho neztrestají rodiče, udělá to za ně někdo později což může být mnohem krutější. ![]()
Dobrý den, mám téměř dvouletého syna, který pokud není po jeho, tak se strašlivě vzteká, kouše mě, škrábe… Nebaví ho hračky, odrážedla, nic takového, od rána, co se probudí, tak už křičí „pa“, pořád chce jen chodit venku a když nejdem, tak to začne. Nebo když ven jdeme, hodinu někde chodíme (tam, kam on chce) a já chci jít zpátky, tak začne tak vyvádět, že to není k vydržení. Dneska už dostal (asi po druhé) na zadek, řval, jak na celé kolo, tak jsem ho vzala a šla zpátky, po chvíli ho postavím na zem a to samé… Už jsem z něj zoufalá, žádné domluvy v klidu nezabírají, nemáte nějaké rady? Nemůžu s ním přeci celý den lítat venku. Nevím, jak upoutat jeho pozornost. Moc díky