Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s umrtvením zubu v těhotenství.. Ja jsem 15tt a chytl mě zub
měli mi ho trhat už před začátkem těhu, ale pan doktor (stomatochirurg) objednava az za 2 měsíce. Pak jsem otěhotněla a moje zubarka řekla že v prvním trimestru se umrtvovaci injekce dávat nesmí, takže mě nebrala ani ona. Mám totiž panickou hrůzu že zubařů
Proto mě vždy dává injekci, jenže mě teď zub začal bolet, a sama bych šla aby mě ho vytrhl, teď když jsem těhu tak by mě vzal dřív. Mohly by jste mě poradit, jestli se smí už dávat nějaké injekce, a jestli to nebude tolik bolet? Děkuji ![]()
Mě v prvním trimestru zubař normálně vytrhl zub taky jsem se ptala na gyndě jestli to nevadí a doktor se na mě tak podíval a řekl ze vůbec to nevadí a s malou sme v pohodě
![]()
V těhotenství jsem byla u zubaře jako doma - dokonce i v prvním trimestru a pokaždé s injekcí. Ničemu to nevadí.
Měla jsem ledvinovou koliku. To, co ti zubař dává lokálně v injekci, jsem dostávala kapačkou rovnou do žíly
. Takže klídek, lokálka je naprosto v pohodě.
@verunka1234567 Ja byla ted na podzim v prvnim trimestru na zubnim s moudrakem ( velky zanet a hnis
), vyrezavali ho a normalne klasicky opichali pusu
Pred par lety sem byla vytahovat moudraky na druhe strane, dcera byla kojena a mohli take umrtvit. Neboj se ![]()
V 36tt jsem byla na pohotovosti se zánětem zubu, normálně mi injekci na umrtvení dali. Prý to vůbec nevadí. Malej je v pořádku. ![]()
Ahoj, já mám za sebou větší zákrok u zubaře a dával mi asi ve 20tt umrtvování injekce a všechno proběhlo v pořádku…
Ptala jsem se svého zubaře, než jsem otěhotněla. Prý injekce ničemu nevadí. Ještě jsem to chtěla konzultovat na gyndě, než se tam vypravím.