Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala. Dnes mi dr. dala do zubu umrtovací vložku(nevím co to bylo za látku) pořád cítím pachut té vložky v puse, když po ní přejedu jazykem, přijdemi, že trochu pálí. Možná se mi to zdá, tím že je dnes čerstvá. mužu se zaptat, jestli jste taky cítili pachut umrtvovací vložku v puse? Děkuji silva
Já to měla přesně jak píšeš, zpočátku mi přišlo že pálila a ta pachuť byla z toho, než mi dal tu vložku, tak do toho zubu stříkal nějakou hnusnou vodičku a ta občas vytekla..
Ahoj, tak ja jsem ji mela asi 3× a vzdy jsem ji taky ten den citila.Pak druhy den to uz ale bylo v pohode ![]()
JJ je to hnus, ale věř tomu, že ti to pomůže a hlavně zub zevnitř vyléčí. To že pálí je divné to by neměla, ale pokud to není nikterak hrozné, tak bych to neřešila, stejně by ti to myslím po týdnu měla vyndat a pokud to bude dobrý, tak zadělat. ![]()
@sisip taky jsem to mela. Chutnalo to jako po hrebicku
Citila jsem to par dnu. Pak to diky bohu preslo ![]()
Ono to neni pálení jako pálení, to se zdá že to pálí, podle mě je to jak s tim zubař pracuje, pak jí zadělá zub a než se ta vložka jakoby zklidní (nevim jak to napsat
) tak to je pocit že pálí ale to je jen v ten den
No tak nejhorší je, že tam mám mít tu vložku 3 týdny a ještě k tomu je stále měkká, když jím tak se mi to pořád prohlubjue bojím se, že se to jak kdyby uplně vypiplá až k vnitřku zubu. Mám to proto, že zubařka mi pak bude tahat nervy.
Ahoj, mam od stredy vlozku v zubu, dr ríkal, ze by to nemelo bolet. Ja to chvilema citim porad, takove mirne rezani. Mam tim cementem nad vlozkou zalepeny mezizubni prostor. Tak nevim, jestli to neni od dasne, dr rikal, ze v ni mam zanet. Chjo, asi tam budu muset zase
. Mel jste nekdo neco podobneho?
@Genovesa - ja to mam momentalne taky. Prvnich asi 14 dni jsem ten zub citila, bolelo to ale tak tupe. Zubarka rikala ze zub neni jeste uplne mrtvy, ze mi to bude muset priste odvrtat vic a dat znovu vlozku.
@kacikhanz tvl no to nestraš. Ja to mam tyden, citim takovy spis tlak, rezani. Neboli to moc, jen slabě a sem tam. Kousat na to zatim nemuzu, spis si netroufam. Zitra se zeptam zubare, jestli to nedela ta zabetonovana dasen.
Ahoj, chci se zeptat jestli je tahle umrtvovaci vlozka bezpecna i v tehotenstvi? Cetla jsem ruzne nazory. Moje dr. ji pouzila misto injekce. Muze to nejak ublizit mrneti v brise?
@Cherybery píše:
Ahoj, chci se zeptat jestli je tahle umrtvovaci vlozka bezpecna i v tehotenstvi? Cetla jsem ruzne nazory. Moje dr. ji pouzila misto injekce. Muze to nejak ublizit mrneti v brise?
Ja jich mela plnou pusu v tehotenstvi a diteti se nic nestalo ![]()
Hm tak snad ne no. V jedne poradne mi zubar napsal, ze to obsahuje formaldehyd, ze injekce je lepsi. Tak aby se v tom clovek vyznal… @vertunka
@Cherybery Nemelo by, mne ji dali taky v tehu a pry nevadi ani ta injekce, pusobi jen lokálně - neni to jako kdyz si vezmes prasek, a i ten v pripade nouze jednorazove mimi prezije, lepsi nez se trapit, to je pro nej vetsi stres. Hlavne mne pak jeste cistili kanalky a na to uz neni ani injekce potreba, protoze uz te nic neboli, kdyz je ten zub mrtvej. Ale to ti zase nebudou delat v tehotenstvi, protoze na to potrebujou udelat rtg. Mne je ted prave dodelavaji ze uz jsem po porodu, predtim jsem tam mela jen tu dezinf. vlozku a pak nouzovou vypln (kalcit) a jen asi jednou dvakrat to pichlo, jak tam zajela.