Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
U nás myčka při zařizování neprošla. chlap si vydupal ke klasickému sporáku ještě kamnosporák, aby se mohl kochat výhledem na ohýnek a popíjet whisky. takže nebyla kam dát
když sme byli dva, tak mě to moc nedrtilo. holt se mylo po klasicku, času na to bylo dost. co je děcko, mam pocit že u sporáku a následně dřezu stojím celý den. a to už mě celkem srajdí. ale můžem se těšit až napadne zase sníh a my si zatopíme.
chlapa za to nutím mýt nádobí, takže začal špekulovat kam by tu myčku přece jenom narval. první návrh byl že nepotřebujeme příborník a šuplíky a další nápad, že by mi jí dal na druhý konec baráku, kde bude snad doufám jednou i sušička. už se vidim jak běham s nádobím napříč domem jak tydýt ![]()
@Trinetka píše:
No přečetla jsem první stranu a koukám, že jsem podle všech prase..Normálně si napouštím dřez, do toho kydnu trochu jaru, ono to hezky napění a systematicky od sklenic, hrnků, talířů, po prkýnka, příbory a hrnce..Nic neoplachuju, nechávám okapat.
Tak to přeju dobrou chuť a hodně zdraví ![]()
@Trinetka Myčka je hodně dobrý vynález. Výjimečně vyndám něco, co není dostatečně omyté. Mohla bych dát delší program, vyšší teplotu a omylo by to asi vše. Bohužel mám velkou spotřebu nádobí - teda nejen já, ale hlavně moje děti. Do myčky se mi nevejdou velké hrnce, pekáče, pánve, takže myji v ruce - a myji pod tekoucí vodou. Vyhovuje mi to tak.
@Verunecka289 píše:
Takže mastný příbory umeješ ve vodě, tou mastnou, špinavou vodou pak umeješ něco dalšího a ani to neopláchneš? To je teda pěknej ekl. Nebo hrnek od kafe, čaje… Nehledě na to, že ta jarová, chemická voda zůstává na nádobí a vy to pak doma jíte a pijete. Mňam…A třeba takovej talíř od omáčky vyčistíš jak? Než ho umeješ? Protože jestli si myslíš, že zbytky jídla jsou jen kusy brambor, tak se pleteš. Zbytek jídla je i omáčka, máslo, byť v minimálním množství na talíři. Nebo třeba taková pánvička po smažení. A netvrď mi, že máš doma talíře po jídle do sucha
A moje myčka teda připečený umyje s přehledem, asi ta tvá nebyla tak kvalitní, jak tvrdíš
Hele, nedělej ze mě zase blbku laskavě.. vyjádřila sem názor a do nikoho se nenavážím.. A talíř od omáčky nemusím nijak leštit, jíme beze zbytků.. Že je na talíři jídlo i dál je logické, to by pak asi pozbývalo smysl vůbec mytí.. Ani ty příbory nemám mastné jak píšeš, to je tak maximálně ta poslední pánvička.. Prostě přesně jak sem psala na začátku, sem na to zvyklá odmalička a nepřijde mi to divné.. Za A toho nádobí není tolik a za B nevypouštím černou vodu.. A ano, jíme i ty chemický hnusy z toho.. Oplachovala sem to doteď jen malé ze saviček a podobně. Jo a ještě na závěr, netvrdím že jíme do sucha, ale taky manžovi šmakuje, že to občas fakt slíže ![]()
@samurajka píše:
Tak to přeju dobrou chuť a hodně zdraví
Jsme zdraví všichni děkuju
A chutná nám chutná ![]()
@Sára 1 píše:
@Trinetka Myčka je hodně dobrý vynález. Výjimečně vyndám něco, co není dostatečně omyté. Mohla bych dát delší program, vyšší teplotu a omylo by to asi vše. Bohužel mám velkou spotřebu nádobí - teda nejen já, ale hlavně moje děti. Do myčky se mi nevejdou velké hrnce, pekáče, pánve, takže myji v ruce - a myji pod tekoucí vodou. Vyhovuje mi to tak.
No tak to se mi s tou myčkou stávalo taky a tím pro mě pozbývá smysl.. Talíř ošudlím raz dva, ale pánve, pekáče mě štvou..
Jako, my mame malou mycku 40cm. Zpetne toho hodne lituju, nejak jsem si spatne premerila kuchyn a myslela, ze vetsi se tam nevleze a ona by se vesla…
K myti v mycce: dost casto se to neumyje na 100%. Zaschle a pripecene stejne myju v drezu. Na omytem nadobi zustava takovy slizky film, ktery je citit predevsim kdyz clovek otevre mycku na konci programu a nadobi je jeste vlhke. Po uschnuti uz ne, ale ja vim, ze tam ten chemicky film je. Sklenicky skrz to i tak divne puchnou, obcas z nich citim rybinu. Neni to jenom moji myckou. Mycka u moji mamy taky rybinuje sklenicky a u nas v praci ani nemluve.
Uz jednou jsem to tady v nejake diskuzi psala a dostala jsem radu, ze to chce mycku poradne vykalibrovat a dodavat vselijake soli a kdesi cosi. Ta predstava mne teda nebavi. Ja si pod usetrenim prace predstavuju, ze do mycky prdnu nadobi a tabletu, zavru a zmacknu cudlik. Jestli z toho bude laboratorni projekt, kde budu muset davkovat 3 ruzne pripravky a morit si nadobi jeste dalsi chemii, to si to fakt radsi umeju v ruce. Tolik prace to zase neni.
@Trinetka To teda nechápu. Mně myčka umyla pečicí sklo, které už mělo letité černé usazeniny okolo úchytek, po pár mytích dočista, vypadalo jako nové. Je fakt, že nepoužívám zrovna levné tablety, tak možná je to tím. Někdy má menší problém s přichycenou krupičnou kaší na dně hrnce, ale ručně bych na to musela vzít drátěnku na celé. @slunce.v.duši
Mě teda hlavně vytáčelo to množství času, co jsem nad tím trávila. Při jednom dítěti ruční mytí ještě šlo, ale co přišlo na svět mimino, musela bych mýt jedině po nocích. A malá byla při každém cinknutí talířem vzhůru. Umývala jsem jedině pod tekoucí vodou, protože jsem od nádobí několikrát odcházela k batoleti nebo miminu a to by napouštění dřezu bylo značně neekonomické. Manžel se nejdřív kroutil, že není myčku kam dát, ale pohrozila jsem, že si na to zavolám řemeslníka, aby to vymyslel, a pod vidinou, že by to musel cvakat, mu to vymýšlení místa pro myčku šlo výborně ![]()
@Jorik81 píše:
@Trinetka To teda nechápu. Mně myčka umyla pečicí sklo, které už mělo letité černé usazeniny okolo úchytek, po pár mytích dočista, vypadalo jako nové. Je fakt, že nepoužívám zrovna levné tablety, tak možná je to tím.
tak to mne ted zajima, jake tabletky prosim pouzivas? Ja pecici misu myju jedine v ruce, protoze ty specene kapky oleje z ni jinak nedostanu. A na kolik stupnu na jak dlouho to myjes? Dik
@Trinetka píše:
Hele, nedělej ze mě zase blbku laskavě.. vyjádřila sem názor a do nikoho se nenavážím.. A talíř od omáčky nemusím nijak leštit, jíme beze zbytků.. Že je na talíři jídlo i dál je logické, to by pak asi pozbývalo smysl vůbec mytí.. Ani ty příbory nemám mastné jak píšeš, to je tak maximálně ta poslední pánvička.. Prostě přesně jak sem psala na začátku, sem na to zvyklá odmalička a nepřijde mi to divné.. Za A toho nádobí není tolik a za B nevypouštím černou vodu.. A ano, jíme i ty chemický hnusy z toho.. Oplachovala sem to doteď jen malé ze saviček a podobně. Jo a ještě na závěr, netvrdím že jíme do sucha, ale taky manžovi šmakuje, že to občas fakt slíže
Já z tebe nic nedělám. Stačí to tvý „jíme beze zbytků“
to určitě, kdyby na talíři nebyly zbytky, nemusela bys je v podstatě umývat, ne?
Kvůli ušetřeným pár korunám jíte ze špinavýho a „jarovýho“ nádobí. Nepochopím, už jen kvůli zdravý
Nemusíš vypouštět černou vodu, aby bylo jasný, že je špinavá. Už po sklenicích je znečištěná ![]()
@warita Jar nebo Jar platinum. Myčka je Bosch. Program je na hrnce a pánve 70st a ještě jde přidat jakoby víc tlaku ve spodní sprše, aby právě pustily ty odolnější připáleniny. Já teda ztuhlý tuk z pánve nebo výpek z masa utřu ubrousek, ale připečený nijak dolů neškrábu. Fakt se mi stává minimálně, že bych musela po myčce umývat.
Já narovinu přiznávám, že mně odejít myčka, je to jako umrtí v rodině ![]()
@warita tu sůl a tak dodáš jednou za čas a kalibruješ to taky jen jednou, pak už si to normálně pamatuje
jinak tablety už jsem vyzkoušela různý a nejvíc se mi osvědčil asi jar. Ségra si zas nemůže vynachválit gel, myslím Somat? ![]()
@Trinetka píše:
No tak to se mi s tou myčkou stávalo taky a tím pro mě pozbývá smysl.. Talíř ošudlím raz dva, ale pánve, pekáče mě štvou..
Já právě velice ráda naskládám do myčky talíře, skleničky, hrníčky, příbory, misky. Je toho hodně a jsem fakt ráda, že to nemusím mýt. A velké pánve, pekáče si omyju sama. Představa, že leštím každou skleničku, je strašná.
@Jorik81 píše:
@warita Jar nebo Jar platinum. Myčka je Bosch. Program je na hrnce a pánve 70st a ještě jde přidat jakoby víc tlaku ve spodní sprše, aby právě pustily ty odolnější připáleniny. Já teda ztuhlý tuk z pánve nebo výpek z masa utřu ubrousek, ale připečený nijak dolů neškrábu. Fakt se mi stává minimálně, že bych musela po myčce umývat.
Já narovinu přiznávám, že mně odejít myčka, je to jako umrtí v rodině
Stalo se mi, že myčka po zapnutí nezačala mýt. To jsem z toho byla teda dost vyděšená.
Naštěstí pak začala fungovat. Při každém výpadku mých oblíbených spotřebičů jsem nešťastná - sušička a vysavač už jsou opravované. Myčka a pračka vypadaly, že bude problém. Naštěstí to byla jen prkotina. Ale jsem fakt vděčná těm, kteří to vymysleli. ![]()
Já teda čtu diskusi a nestačím se divit, to fakt jako myslíte vážně, že je třeba diskutovat i to tom, jak mýt nádobí bez myčky? ![]()
Vy jste nikdy nádobí bez myčky neumývali? Já teda první myčku mám až teď, co jsem se přistěhovala k muži, takže nějaké 4 roky, předtím jsem 38 let myla nádobí v dřezu a nikdy mě nenapadlo, jaký to může být problém k diskusi:-))).
Jinak ideální je nádobí mýt průběžně pod tekoucí vodou, pak se nenashromáždí taková hromada. A když jsme myli v napuštěné vodě, tak vždy opláchnout od jaru byť studenou vodou, to je snad jasné, ne?:-))