Umývání nádobí bez myčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
16.6.17 20:35

@Trinetka nepřekrucuj :roll: jasně ve dřezu toho moc není :roll: kromě jaru je tam ještě špína z předchozího nádobí :roll: holt to asi normální není, když to všem, kromě tebe přijde nehygienický a nechutný :nevim: já u někoho být na kávě a toto zjistit, tak se asi pobliju :nevim: pro mě je to stejný, jako kdyby se někdo zpotil, triko dal do sušičky a druhý den si ho vzal znovu na sebe, prostě ekl :nevim: de facto jíte ze špinavýho nádobí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
16.6.17 20:37
@Trinetka píše Ještě mi to nedalo a přečetla jsem si to znova.. Nevím, kde se to ve vás lidi bere.. Člověk dělá něco jinak, je zvykle po několik generací v rodině a hned přirovnáváte k rozvojovým zemím..

Protože to je způsob mytí nádobí, jak za cara Klacka :nevim: nechat to od špinavý vody a jaru zaschnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
17.6.17 11:58

Lidi, vážně to jinak dělat nebudu, nemyslím si, že by nám šlo o zdraví a jestli si myslíte, že se to ve veřejných jídelnách před myčkama dělalo jinak, to je vaše věc.. A že sem sama. Možná se ti ostatní jen nechtěj přiznat, když viděj, že to přirovnáváte málem k jezení z koryta..
@Verunecka289 Jen se chci zeptat, co sem překroutila..
@Imamother já už si teď nemůžu vzpomenout, co bylo za značku, co jsem měla u bývalého.. Ale až jednou bude na novou kuchyni, tak tam nejspíš myčka bude mít své místo, můžu poprosit o typ, nebo lépe odkaz? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
17.6.17 14:03

@Trinetka psala jsem o základních hygienických návykách, tzn například o jezení z čistýho nádobí. Nepsala jsem nic o umývání ruk a savu :roll:

No tak si to mysli dál, mé rodině o zdraví nejde a tobě je to evidentně jedno :roll: a co to má společnýho s veřejnou jídelnou? Když už jdu někam jíst, tak do kvalitní restaurace, takže mi nějaký veřejný jídelny jsou úplně u zadku :nevim: navíc by si to stejně v dnešní době nikde nelajzli, dát zákazníkovi špinavej talíř :nevim: a ne, nevěřím tomu, že tohle dělá moc lidí. A že se to tu pomalu přirovnává k jezení z koryta? A čemu se divíš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
17.6.17 14:12
@Trinetka píše:
Ty si klidně jez t zoho tvýho chemickýho sajrajtu z myčky..A co jako, že si umím bramborou či knedlíkem vytřít talíř do relativní čistoty? Prostě u nás se jídlo nenechává. Na jarový nádobí sem zvyklá a nijak mi to nevadí. Voda okape a uschne.. Řešíš pitominy.. A jistěže voda je špinavá i když do ní kápnu jednu kapku třeba mlíka.. Holt nejsem z cukru jako většina lidí tady a nemusím brát savo na vše.. Každej to má jinak..

8o jakože Jar není sajrajt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
17.6.17 14:19
@Nimie píše:
8o jakože Jar není sajrajt?

Tak oni jsou asi zvyklí na jarovou příchuť v jídle. :mrgreen: Třeba takový kuře na Jaru, mňam! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
17.6.17 14:50

@Verunecka289 PRo mě jsou základní hygienický návyky spíš to mytí ruk když jdu na wc.. Myslím, že styl mytí nádobí tam moc nepatří.. Lidi kolem mě myjí nádobí stejně, takže jsem v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
17.6.17 14:51

@Nimie Je to srajrajt skoro stejnej jako z myčky, jen tam to myje jen,,stříkající voda,, tak musí dát o to víc chemie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
17.6.17 14:52

@Lychee13 Miluju kuře s vůní citronu :D Nevím kde ste všichni přišli na to, že to je z toho cítit :D Já to tam teda necítím (vůně) vůbec a chuťově už vůbec ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
17.6.17 15:16

My jsme doma myli vždy pod tekoucí vodou. A vzhledem k tomu, že mamka má silnou artrózu v prstech, tak už dost dlouho byla doma myčka. Když jsem bydlela sama, tak jsem myla pod tekoucí vodou, s mužem jsme si hned v novém bytě pořídila myčku.
Mně čekal největší šok u tchýně na vesnici, kde byli zvyklí po uvaření knedlíků, či při slívání brambor, zachytit vodu ve dřezu, přidat trochu jaru a mýt (v případě potřeby přidat i trochu vody). Hlavně, aby byla voda hodně horká :lol:
Nádobí se zásadně neoplachovalo… No - už je tam taky myčka :jazyk:
Nejde o to, kdo myje v myčce či ve dřezu, ale pokud se jar neopláchne, je to hnus… navíc i ta špinavá voda, co na tom zůstává. Pokud někdo myje ve dřezu a normálně to opláchne, tak proč ne… Já osobně nedám na myčku dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
17.6.17 15:24
@Trinetka píše:
@Nimie Je to srajrajt skoro stejnej jako z myčky, jen tam to myje jen,,stříkající voda,, tak musí dát o to víc chemie..

Tohle je dost nesmysl ;) u starších modelů možná, jinak fakt ne. Ta technologie už je taky někde dost jinde, navíc to nádobí propláchne ve výsledku důkladněji než když ho jenom v rychlosti vymácháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
17.6.17 16:29

@Saatine Já jsem se držela, jen jsem si o tom promluvila s manželem. Ten to ani nevěděl (tak chlap, nádobí neřeší), sám uznal, že je to pitomost. Promluvil si s mamkou a šup - už se mylo v čisté vodě a oplachovalo se a ani se nikam nedoneslo, že to vadilo mně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
17.6.17 18:43

@Saatine Tak hlavně mám rozumného manžela. Mě by tchýně neposlechla a ještě byl byla drzá a hloupá. Ale na manžela dá - to se hned šlape podle jeho slov… Člověk musí umět správně manipulovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
17.6.17 18:54

@Saatine Tak u nás šlo i o zdravotní obtíže - manželově mamce bylo pravidelně špatně a měla průjmy, stejně tak i táta… Takže jsem to udělala tak, aby byl klid a najednou jim není špatně… Bohužel je to tak, že ode mě by to nevzali, i když to tak je. Od manžela si to poslechne a hned to udělá a vůbec nediskutuje. Se mnou se dohaduje i na tom, kolik chci knedlíků… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
17.6.17 19:15

Tak moje mamka vzdycky myla nadobi tak, ze ho nejdriv oplachla, pak napustila drez a vsecko v tom umyla. nejdriv sklenicky a pak postupne k tomu nejspinavejsimu. vzdycky pouzivala jar nebo pur. nadobi neoplachovala nikdy nam nic nebylo :nevim: aby jste se taky nepokakly, ze to tak nekdo dela :nevim: vzdyt z prehnany hygieny jsou vsechny ty alergie a choulostivy decka. pze neprijdou s nicim do styku a telo nema protilatky. delala to tak i babicka a ta byla na uklid pedant nejvetsi.ja nadobi meju pod tekouci vodou a mycku mit jednou budu. ale hrnky a trochu nadobi budu mejt dal v ruce.jo sajrajtovym jarem. nesnasim jak vrze z mycky nadobi, trnou mi z toho zuby a teta ma zniceny pribory. takze ta mycka zas taky takova slava nebude, nehlede na to, ze se v ni ten bordel drzi, pokud ji necistite po kazdym myti.tak co jto tu tlacite o hygiene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný