Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verunecka289 píše:
A ten tvůj přítel dělá co? Že má blbý řeči a ty si chystáš dřevo, maluješ a děláš všechno
To jsou takový ty chytrolíni, co si myslí, že ženská s dítětem nemá doma nic jiného na práci, než mít naleštěno, navařeno, napeečeno a ještě se půl dne kope nudou do zadku. ![]()
Na jeden den se vymente, ať hlídá dítko on a nakoupí, vypere, uvaří…ty si zatim přesad kytky…a pak ať se pochlubi jak to zvládá. Pan přítel by potřeboval mateřskou lekci.
Také chci stíhat vše, mít naklizeno, ať manžel nic nemusí a společný cas trávíme třeba venku a ne úklidem. Ale dělám to proto ze chci, nikdy by ho ani nenapadlo me kritizovat…
Nedovol mu to. Jste partneři, ne pan a služka.
@suricata píše:
Asi zdobí domácnost.
U mě by s tím neuspěl teda
jako neříkám, že to nejde zvládnout, neštítím se žádné práce, jak doma, tak venku. Jenže můj manžel taky ne ![]()
Navíc kdybych chtěla někoho na „zdobení domácnosti“, zvládla bych to sama
ale s dvouma dětma jsem bez šance jak já, tak manžel
![]()
No, ono upřímně, pokud jdeš s prckem 2× denně ven, sebere ti to dost času, to je logický a teda já bych zorganizovala malování na dobu kdy budete oba doma a buď vymaluje on a ty budeš s malým a poté po něm poklidíš a u malého se prostřídáte, nebo pokud tě těší malování, což ale z tvých příspěvků bych řekla že asi ne, tak vraž malého muži do rukou ať se stará a jdi vymalovat. Nejsem matka která vrazí dítě před televizi a nevšímá si ho, ale paradoxně se díky té televizi která tu běží, se malá naučila rychleji mluvit, začala používat slovní obraty právě z televize, já na ní mluvila pořád stejně, potřebovala jiný podněty a v zimě se mi fakt dvakrát denně ven nechtělo, tak prostě jsem pouštěla pohádky a u toho jsme si hráli.
Neuklízej jen proto, že by přítel měl kecy
@Svistice píše:
Víc než nad únavou bych se spíš zamyslela nad povahou vašeho vztahu. Jsi snad nějaká služka? Jak říkala moje babička, musí se jenom umřít.
Souhlasím do písmenka ![]()
No, nebudu označovat všechny..
Ale jo, problém je v chlapovi. Tričko si netahám..Babičce ho dát prostě na hlídání nemůžu i když bych strašně ráda..On si to nepřeje..Je to moje mamka a on jí nemá rád. Našla si přítele blbce a nechce aby prcka vídali i když bydlíme v jednom baráku. Vypadá to u nás tak že chlap chodí do práce, pak na pivo nebo hraje počítač a já dělám všechno co je potřeba..Mě to nevadí, ale druhý už si spolu dělat nebudem, protože to už bych asi nedala, pokud prostě nepůjde do sebe..A nevěřím tomu že chlapa změním..Takže ještě chvilku počkám a pak se asi rozloučíme..Asi je to i moje chyba, protože než abych někomu něco 10krát říkala, tak řadši jdu a udělám to.On si na to asi nejspíš zvyknul..Taky mě to moc nenaplňuje, když se tady celej den snažím jak mamlas a ten pak večer příjde a ještě mi vynadá že jsem někde něco zapoměla, nebo nestihla..Asi jsem hloupá, že? Takže mám právo být unavená a bez energie..?
@ruzovaprincezna Jo, máš právo být unavená a bez enerie. A jo, jsi hloupá, protože ze sebo necháš orat. Oni si k tobě lidi dovolí jen to, co si necháš líbit. ![]()
@ruzovaprincezna Rozhodně máš právo být unavená, když děláš vše za sebe i za chlapa. Chlapa bych kopla do pr… hned, to si nedokážu představit, abych lítala jak fretka, starala se o všechno, dělala i jeho práce a on přijde z piva, sedne k PC a ještě pindá, ani náhodou. Nezlob se, ale je to tak, jak jsi řekla, jsi hloupá v tomhle.
Chudák babička i dítě. A ano, asi je to v rodině, obě máte přítele blbce ![]()
Nenechala bych si od nikoho diktovat život, žijeme jen jednou ![]()
@ruzovaprincezna no, co pises je smutný. Ty přemýšlí s, jak makat víc a on přemýšlí jak ty bys mela makat aby on nic nemusel.. A az nebudeš na ty „dovoleny“ a budeš chodit do prace, tak budeš dělat tohle všechno, pracovat a on dal nic..
@medunka23 píše:
No, ono upřímně, pokud jdeš s prckem 2× denně ven, sebere ti to dost času, to je logický a teda já bych zorganizovala malování na dobu kdy budete oba doma a buď vymaluje on a ty budeš s malým a poté po něm poklidíš a u malého se prostřídáte, nebo pokud tě těší malování, což ale z tvých příspěvků bych řekla že asi ne, tak vraž malého muži do rukou ať se stará a jdi vymalovat. Nejsem matka která vrazí dítě před televizi a nevšímá si ho, ale paradoxně se díky té televizi která tu běží, se malá naučila rychleji mluvit, začala používat slovní obraty právě z televize, já na ní mluvila pořád stejně, potřebovala jiný podněty a v zimě se mi fakt dvakrát denně ven nechtělo, tak prostě jsem pouštěla pohádky a u toho jsme si hráli.
Neuklízej jen proto, že by přítel měl kecy
Já jsem si právě všimla toho, že když běžela televize tak se před ní posadil a tupě na ni hleděl, ani si moc s ničím nehrál..Bez televize si krásně hraje s hračkama a sem tam z něj vypadne i nějaký zvuk nebo nějaký slovo co zatím umí..Proto mu tu televizi nepouštím a řadši mu něco vykládám..Zdá se mi takovej lepší a komunikativnější když jí má vypnutou..Proto mu jí radši nepouštím, asi každý to mimčo na tu televizi reaguje jinak..
Takže dnes (naše rodina čítá 6 členů):ráno jsme se vyspali
,mrňous si pohrál sám, snídaně, příprava oběda, odchod ven z provozně nepořádkově neladícího domu, venku práce na zahradě, ve dvou (já, 39 + on 19 měs.
), máme vyhrabáno, rozděláno a rozneseno kde co.
Za dvě hodiny odchod domů, dodělání oběda, dítě šlo spát.
Najedla jsem se já, dala jsem kávu, teď půjdu věšet prádlo, potom uklidím pár nejpalčivějších věcí v domě a půjdu ven na zahradu.
Pak se vyspí, nají a půjdeme zase ven. ![]()
No a pak budeme venku i s tatínkem, máme obr zahradu a zábavy stále spousta.
Večer se podělíme o koupání a uspávání, případně dohled nad úkoly dalších dětí a přípravu večeře a následně o večerní úklid.
A další den nanovo. ![]()
Malování plánujeme tak, že domluvíme hlídání mrněti u babičky, velký věci taky spolu, naleštěno je tu jen středně, na to prostě nemám energii a čas.
Únava je normální si myslím. Hlavně ta psychická z těch dní, co jsou jeden jak druhej, práce bez začátku, konce, efektu, výsledku.
Možná za dvacet pět let bude vidět výsledek v podobě osamostatněného dítěte. ![]()
@terulína píše:
Chudák babička i dítě. A ano, asi je to v rodině, obě máte přítele blbce
Nenechala bych si od nikoho diktovat život, žijeme jen jednou
A máš pravdu, je to v rodině. Chlapy se nemají rádi..Oba jsou blbci, a jeden blbec nechce dělat to co je úkolem druhého blbce..Takže ve finále se o to dělíme s mamkou..
Jaká matka taká Katka - to už je ale s troškou nadsázky a ze srandy..
@Talitha píše:
Takže dnes (naše rodina čítá 6 členů):ráno jsme se vyspali,mrňous si pohrál sám, snídaně, příprava oběda, odchod ven z provozně nepořádkově neladícího domu, venku práce na zahradě, ve dvou (já, 39 + on 19 měs.
), máme vyhrabáno, rozděláno a rozneseno kde co.
Za dvě hodiny odchod domů, dodělání oběda, dítě šlo spát.
Najedla jsem se já, dala jsem kávu, teď půjdu věšet prádlo, potom uklidím pár nejpalčivějších věcí v domě a půjdu ven na zahradu.Pak se vyspí, nají a půjdeme zase ven.
No a pak budeme venku i s tatínkem, máme obr zahradu a zábavy stále spousta.
Večer se podělíme o koupání a uspávání, případně dohled nad úkoly dalších dětí a přípravu večeře a následně o večerní úklid.A další den nanovo.
Malování plánujeme tak, že domluvíme hlídání mrněti u babičky, velký věci taky spolu, naleštěno je tu jen středně, na to prostě nemám energii a čas.
Únava je normální si myslím. Hlavně ta psychická z těch dní, co jsou jeden jak druhej, práce bez začátku, konce, efektu, výsledku.
Možná za dvacet pět let bude vidět výsledek v podobě osamostatněného dítěte.
To je krásně napsaný.. ![]()