Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě bych sem mohla připsat, jestli to ještě vůbec někdo čtě..
Napsala jsem jeho rodiče, ale tatínek (Radek) má přítelkyni (Míšu) -rodiče byli kratší..Chtěla jsem dát tomu mojemu starýmu blbcovi pravou rodinu kterou nikdy nepoznal. Maminka jim umřela když rodila jeho sestru při porodu. Taťka chodil pořád do práce aby je uživil a starala se o ně babička. Jeho taťka (Radek) má postiženou sestru. Jezdí na všelijaký ozdravný pobyty a tábory..(Míša) pracuje právě tady s těma postiženýma a celou jejich rodinou story zná od začátku. Teď je s taťkou (Radkem) ve vztahu 5 let. Míša mi loni v létě řekla-Už se s ním otravuješ bůhví jak dlouho, proč ho prostě nevyhodíš, třeba se vzpamatuje. Já jsem jí řekla že je mi ho prostě líto, protože neměl maminku a nikdy nepoznal co to je pravá rodina.Ona mi řekla-Jo milá zlatá tak líto Ti ho být nemusí, protože ty děcka měly vždycky všechno co si řekli. Všichni do nich valili peníze, oblečení, měli nejnovější telefony, byli několikrát u moře jenom kvůli tomu že všem jich bylo líto..Měli se daleko líp než běžný děcka co mají oba rodiče, všichni jim vynahrazovali to že nemají maminku. Vždycky jim všechno prošlo a vyrostli z nic dacani co si neváží nikoho a ničeho..Takže si myslím že asi možná proto je takovej a není s ním normální řeč..To už by nám ale asi spíš poradili v té poradně, tam sedí někdo kdo má na to školy a umí (teď ve srandě) dělat s různým materiálem. ![]()
Jo je to moje maminka. Přišly jsme o taťku našla si přítele. Taky se s ním moc vyjít nedá, ale to je zas na úplně jinou debatu o něčem jiným. Úvaha toho mojeho: Našla si vola, takže za to může vlastně ona, protože se zamilovala zrovna do něj. Takže to že ho tu máme je vlastně její chyba a malej za ní dolů prostě nepůjde ani ona nahoru i když ten její je třeba v práci. Ptala jsem se ho co by na to řekl kdybych já zakázala druhé babičce aby ho neviděla. Jo že v pohodě že jim zavolá ať už nejezdí. Takže to je asi prostě to že si neváží nikoho a ničeho..
@ruzovaprincezna Děvče, asi je načase udělat si doma pořádek. Navíc máš obrovskou výhodu, že jsou na tvé straně i jeho rodiče. Jen mě tak napadá, co by ten tvůj „dáreček“ udělal, kdybys malého tvojí mamce prostě na hlídání dala…abys třeba mohla vymalovat. Když on není schopný to udělat.
Po včerejších komentářích jsem se rozhodla že vymalovaný mít nebudem..
Buď to udělá on, nebo spolu, nebo já ale on bude hlídat. Měli jsme tu kolotoče, mamka za mnou přišla a poprosila jestli by mohli vozit kočárek, že přijede odpoledne druhá babička a taky budou určitě vozit to měl malej 2,3měsíce. Mě se to hodilo, aspoň jsem mohla v klidu uklízet, protože náš otec dítěte měl volno a seděl v hospodě (s tím máme taky občas problém, že když se něco stane nebo je potřeba tak máme tatu v hospodě),ten pak došel, viděl že ho mají a vytrhnul jí kočárek z ruky že ona ho mít prostě nebude. Teď má práci takovou že se tu může kdykoliv objevit a já to nebudu riskovat, akorát bych tím mamce ještě víc ublížila kdyby proběhla opět nějaká scéna..
@ruzovaprincezna Podívej, tohle jednání není naprosto dospělé. A když je to jeho dítě, tak to není jeho majetek. Tvoje mamka má právo své vnouče vidět ať se mu to líbí nebo ne. A nastavila bych ta pravidla, dokud je dítě malé. Až mu budou tři a budeš nucena vysvětlovat, proč si nemůže jít hrát dolů k babičce, tak to bude mnohem horší. V tomhle si prostě fakt musíš prosadit svou, protože tady jde o dítě, ne o tebe ani o něj.
Promin, ale pokud podle něj nesmí vozit babička at vozí on, on sedí v hospodě a kdy mas volno ty?
Taky nechápou, proč u mámy bydlíte, její barák je mu dobrej, ale dítě neukaze? Já bych s někým takovým nevydržela. Doma nepomůže a keců plnou hubu.
Já volno
Jsem přece na dovolené těch 10měsíců..
Kdy si mám ten čas zorganizovat tak abych všechno stihla a nebyla unavená..
Půlka baráku je napsaná na mě a půlka na mamku, ale mamka ten barák tehdy s taťkou stavěla. Taky jsem říkala jestli mu to není tak náhodou blbý, že ona tu vzala do ruky každou cihlu a on vlastně žije v tom co ona vytvořila a tak se chová..Já vím, ono je to těžký. Jak jsem tu psala nějaké paní, nevím jak by jsme to pak zvládli finančně a taky jsem si s ním nedělala mimčo proto, aby jsme se za rok rozešli, jenomže jsem taky nevěděla tehdy jak se bude chovat až prcka budeme mít..
@ruzovaprincezna Víš, ono je asi všechno lepší než žít s takovým ignorantem. Navíc, když máš své bydlení.
@ruzovaprincezna tak to je docela narez to co tu pises. Mas na sve strane vsechny karty, jeho rodina je na tve strane, maminka bude urcite taky rada kdyz bude moct pohlidat. Ktomu, ze ti vyhrozuje ze pokud ho vyrazis vezme malyho sebou, nevyznam se v tom, nikdy jsem tu situaci nastesti nemusela resit, ale asi bych se zasla zeptat na OSPOD jaky kroky bys pred jeho vyhozenim mela udelat a zda ma pravo ti takhle maleho odvezt. Ale verim tomu ze pokud jsi ve svem a mas maminku ochotnou hlidat, tak bys i nejakou brigadku nasla a financne to zvladla
A takhle milej byl ten tvůj vždycky? Trošku nechapu, ze jste si udělali dítě. To s mamou jako nekomunikujes a dítě ji neukazuje s i když jste v jednom baraku? To nemáš Kurna doma žádný slovo? Az dítě vyroste, tak mu reknes co, ze ta paní dole je někdo cizí?
A takhle milej byl ten tvůj vždycky? Trošku nechapu, ze jste si udělali dítě. To s mamou jako nekomunikujes a dítě ji neukazuje s i když jste v jednom baraku? To nemáš Kurna doma žádný slovo? Az dítě vyroste, tak mu reknes co, ze ta paní dole je někdo cizí?
S mamkou se bavíme normálně, vídáme se když jdu s prckem dopoledne do obchodu, nebo odpoledne ven. Když je v práci a vím že nedojede, tak jí řeknu ať jde za náma nahoru.Jak dnes přijel z práce tak jsme si promluvili. Dneska jsem zas nějaká hotová..(ale spíš psychicky než fyzicky) Tak slíbil, že mi bude pomáhat se vším co mu řeknu. Mamce že ho dát taky můžu když budu mít pocit že jsem třeba unavená nebo budu potřebovat pomoct.On že mi to moc schvalovat nebude, ale nadávat nebo dělat nějaký scény taky ne.Tak aspoň něco..To se pak pozná za čas jestli ta dnešní debata k něčemu byla..
@ruzovaprincezna tak ti držím palce aby to k něčemu bylo, lituju i tu babičku že nemůže jen tak za vnukem a snad i ty budeš víc odpočatá.
@pikola píše:
Proč jsme si ho dělali..,dlouho jsme spolu chodili, pak jsme spolu začali bydlet a on jezdíval domů 1 za 14dní na víkend. Tehdy to bylo úplně v klidu i s mamkou - miminko jsme chtěli oba, tak vzniknul prcek. Jakmile se narodil řekl že na žádný montáže už jezdit nebude a bude s náma doma každý den.Je to začarovaný kruh, mamka vidí že mi moc nepomáhá, tak je na něj naštvaná. Mu zase nemůže nikdo nic říct tak potom vznikají zbytečný hádky. Nevěděla jsem jak to bude až bude mimi na světě..Stejně až začne chodit a bude chtít jít dolů za babičkou tak já mu to rozhodně zakazovat nebudu a stále toho svojeho upozorňuji na to že on taky ne!