Únava na mateřské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cocka nasladko
5.4.16 14:07

Predpokladam, ze kdyz chlap prijde domu z prace „na dovolenou“, tak ti aspon to mimino pohlida, abys mohla nasekat drevo… :zed: Obecne, jak casto hlida a kolik toho stihne za tu dobu vymalovat napriklad?

Příspěvek upraven 05.04.16 v 14:27

• Citovat
  • Upravit
Cocka nasladko
5.4.16 14:19

A jinak…s takovou mas nejen pravo byt unavena, s takovou mas pravo se na vsechno vys[p]at

• Citovat
  • Upravit
35805
5.4.16 14:23
@Cocka nasladko píše:
Predpokladam, ze kdyz chlap prijde domu z prace „na dovolenou“, tak ti aspon to mimino pohlida, abys mohla nasekat drevo… Obecne, jak casto hlida a kolik toho stihne za tu dobu vymalovat napriklad?

To je vtipný, JÍ pohlídá dítě aby mohla pro všechny nasekat dřevo :mrgreen: jako že ženská může vyndat ruce že dřezu, když dovezou uhlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
5.4.16 14:26

@ruzovaprincezna jj každé dítě na to reaguje jinak, u nás i když tam je dětský program s pohádkama, tak má max 3 u kterých fakt sedí, jinak lítá a hraje si se vším možným a chodí za mnou a pomáhá.

Jinak já bych asi na tvém místě zvážila jaký přínos pro tebe a syna ten chlap má, pokud se aspoň chová jako otec, asi bych váhala ho kopnout do řiti, ale pokud všechno i okolo syna děláš ty, věř že by ti možná bylo lépe kdybyste byly se synem samotní, alespoň po té psychické stránce, otázka jak bys to zvládla finančně. Tohle není chlap pro rodinu.
Můj se dokáže o malou postarat naprosto skvěle, když je potřeba uvaří, nebo uklidí, jako je pravda, že ho o to musím poprosit, ale nemá absolutní problém, dokáže si představit jaký to je být celý den s dítětem, já chodím do práce a on pak hlídá, takže my si opravdu nehrajeme na mužské a ženské práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
5.4.16 14:28
@pikola píše:
To je vtipný, JÍ pohlídá dítě aby mohla pro všechny nasekat dřevo :mrgreen: jako že ženská může vyndat ruce že dřezu, když dovezou uhlí?

Neulozil se tam smajlik (uz tam je), doufam, ze ironie z toho byla patrna i bez nej ;)

• Citovat
  • Upravit
5.4.16 14:36

@Cockanasladko No nejradši bych to možná asi přešla ten příspěvek..Protože to už mi tu pak napíšete že jsem asi úplně krá..Ale lhát nebudu..On ho moc nějak často nehlídá, zhruba 10,15minut se s ním potěší, podělá blbiny ale tak to je asi tak celý..Pak už na něj prý nemá nervy..Všechno co si potřebuju podělat bez prcka (včetně nachystání toho topení) si udělám jak malej spí. Spinká ještě hodinu dopoledne a dvě potom po obědě. Když jsem byla nemocná, tak si vzal dovolenou a měl ho na starosti.Ale jo stihnul to všechno s tím že jsem mu každý jídlo pro prcka nachystala a pak jsem si ho večer okoupala, no ale teda nemaloval.. :P Pak mi vykládal, jak mě teda obdivuje, kolik té práce s tím miminem doma je..,ale velice rychle na to zapomněl..Teď už je to zase ve starých kolejích..Jeden všechno, druhý nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
5.4.16 14:55
@ruzovaprincezna píše: @Cockanasladko No nejradši bych to možná asi přešla ten příspěvek..Protože to už mi tu pak napíšete že jsem asi úplně krá..Ale lhát nebudu..On ho moc nějak často nehlídá, zhruba 10,15minut se s ním potěší, podělá blbiny ale tak to je asi tak celý..Pak už na něj prý nemá nervy..Všechno co si potřebuju podělat bez prcka (včetně nachystání toho topení) si udělám jak malej spí. Spinká ještě hodinu dopoledne a dvě potom po obědě. Když jsem byla nemocná, tak si vzal dovolenou a měl ho na starosti.Ale jo stihnul to všechno s tím že jsem mu každý jídlo pro prcka nachystala a pak jsem si ho večer okoupala, no ale teda nemaloval.. :P Pak mi vykládal, jak mě teda obdivuje, kolik té práce s tím miminem doma je..,ale velice rychle na to zapomněl..Teď už je to zase ve starých kolejích..Jeden všechno, druhý nic..

Rozhodne nejsi krava ani nic podobneho. Mne jenom vzdycky vytoci kecy o tom, jak je starani o mimino dovolena. pokud chce mit perfektne uklizeno/vymalovano/whatever, at bud hlida sam nebo at aspon drzi usta, kdyz das ditko pohlidat babicce.

• Citovat
  • Upravit
5.4.16 21:00

@medunka23 Já právě když mu tu televizi zapnu, tak tam bude nečině mlčky sedět i půl dne a nemusí tam mít ani pohádky, hlavně že to hraje a mluví..Budem ještě zkoušet rádio ať nám tu něco mluví..Mě už taky nebaví celej den pořád vykládat jedno a to samo dokola.. :P Právě ta mateřská není nic moc, tak nevím, jak bychom to zvládli, i když hodně matek je samo s dítětem a žijou..Zase peníze odevzdává všechny do koruny a hospodařím já. Taky mi jde o to že miminko jsme si dělali spolu a oba jsme ho chtěli a moc ho oba milujeme. Zatím nechci aby malej říkal tati někomu jinému..nějak si to nedokážu představit, i když vím že bez něj by mi bylo někdy líp a nikdo by mě nebuzeroval a nebyla bych uštvaná jak magor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.16 21:06

Holky ještě se zeptám, sice už to nemá s únavou nic společného, ale nebudu kvůli tomu měnit nebo zakládat jiné téma..Když už mi rupnou nervy že už nevím kudy kam a je toho moc, tak se pohádáme a řeknu mu že nechci aby s náma byl a odstěhoval se od nás. On teda že malinkýho miluje a bez něj být nechce, že půjde ale malýho si vezme s sebou. Dobře třeba jenom vyhrožuje, spíš jo.Ale má na to právo? Může si ho prostě sbalit a vzít s sebou když na něho vlastně beru mateřskou? Někdo mi říká že nemůže, někdo zase že jo a že bych si ho musela potom soudně vymoct..Tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
6.4.16 09:09

Ahoj, tvou diskuzi jsem přečetla celou, reaguju až teď…

Tak mě osobně by hrozně štvalo a zároveň bylo líto to, že přítel ti „zakazuje“ stýkat se s tvojí maminkou, i když bydlíte v jednom domě – tohle nechápu a v tomto bych rázně zakročila, protože tvoje maminka jako babička má plné právo (ze zákona) na styk s vnoučaty, o hlídání, příp. vyzvedávání ze školky atd. ani nemluvím – to by byla pro tebe pomoc jako hrom!! Je jedno, jakého má nebo nemá přítele a že ten tvůj přítel toho jejího „nemusí“ apod., ale jednou je to tvoje maminka a pokud je ochotná ti pomáhat, hlídat, tak bych trvala na tom, abyste se vy dvě normálně viděly atd…vždyť proboha bydlíte v jednom domě!!

K tomu vyhrožování, že přítel ti synka odebere, že ti ho vezme…podle mě je to jen vyhrožování, na tohle právo nemá, když tak se zkus zeptat nějakého právníka nebo to vyhledat v NOZ, ale podle mě nemůže zničehonic vzít malého a odejít i s ním – hlavně se NEBOJ!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
6.4.16 09:44
@ruzovaprincezna píše:
Holky ještě se zeptám, sice už to nemá s únavou nic společného, ale nebudu kvůli tomu měnit nebo zakládat jiné téma..Když už mi rupnou nervy že už nevím kudy kam a je toho moc, tak se pohádáme a řeknu mu že nechci aby s náma byl a odstěhoval se od nás. On teda že malinkýho miluje a bez něj být nechce, že půjde ale malýho si vezme s sebou. Dobře třeba jenom vyhrožuje, spíš jo.Ale má na to právo? Může si ho prostě sbalit a vzít s sebou když na něho vlastně beru mateřskou? Někdo mi říká že nemůže, někdo zase že jo a že bych si ho musela potom soudně vymoct..Tak jak to je?

Nebydlis spíš ty u něj? 8) malý je váš obou. Spíš se ho teda v tu chvíli zpotej, kdo se o něj bude starat, když on chodí do práce. Ale spíš se tímto stylem nehadejte, to provozujete často? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.16 11:18

Často často..,no záleží na tom jak moc jsem unavená. Jakmile toho už mám plný kecky tak se ohradím že takhle to prostě dál nejde. Stejně s ním nepohnu. Další věc je ta že já si pořád prosazuju že mamka ho prostě vídat bude a budu jí ho dávat když on mi moc nepomáhá..On si pořád mele to jedno a to samo. Už mu domlouvali i jeho rodiče že to jak se chová není moc vhodné a že nemůže zakazovat druhé babičce aby ho vídala a taky s ním nepohli..Je tvrdohlavej jak mezek a nenechá si nic říct ani vysvětlit. Už jsme byli objednaní i do poradny.Aby mu tam někdo nestranej vysvětlil jak se chová otec od rodiny a jak je důležité aby prcka babička vídala. Myslela jsem si že by nám to třeba mohlo v něčem pomoct. Nakonec mě přemluvil že nikam jít nechce, tak jsem to odvolala..Jak si tak ale procházím znovu ty příspěvky a všechno si čtu i po sobě, tak s tím stejně budem muset něco udělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.16 12:23

Ještě bych sem mohla připsat, jestli to ještě vůbec někdo čtě.. :lol: Napsala jsem jeho rodiče, ale tatínek (Radek) má přítelkyni (Míšu) -rodiče byli kratší..Chtěla jsem dát tomu mojemu starýmu blbcovi pravou rodinu kterou nikdy nepoznal. Maminka jim umřela když rodila jeho sestru při porodu. Taťka chodil pořád do práce aby je uživil a starala se o ně babička. Jeho taťka (Radek) má postiženou sestru. Jezdí na všelijaký ozdravný pobyty a tábory..(Míša) pracuje právě tady s těma postiženýma a celou jejich rodinou story zná od začátku. Teď je s taťkou (Radkem) ve vztahu 5 let. Míša mi loni v létě řekla-Už se s ním otravuješ bůhví jak dlouho, proč ho prostě nevyhodíš, třeba se vzpamatuje. Já jsem jí řekla že je mi ho prostě líto, protože neměl maminku a nikdy nepoznal co to je pravá rodina.Ona mi řekla-Jo milá zlatá tak líto Ti ho být nemusí, protože ty děcka měly vždycky všechno co si řekli. Všichni do nich valili peníze, oblečení, měli nejnovější telefony, byli několikrát u moře jenom kvůli tomu že všem jich bylo líto..Měli se daleko líp než běžný děcka co mají oba rodiče, všichni jim vynahrazovali to že nemají maminku. Vždycky jim všechno prošlo a vyrostli z nic dacani co si neváží nikoho a ničeho..Takže si myslím že asi možná proto je takovej a není s ním normální řeč..To už by nám ale asi spíš poradili v té poradně, tam sedí někdo kdo má na to školy a umí (teď ve srandě) dělat s různým materiálem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
6.4.16 12:33

A proč se nesmí vidět dítě s babičkou? To je tvoje matka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.16 12:58

Jo je to moje maminka. Přišly jsme o taťku našla si přítele. Taky se s ním moc vyjít nedá, ale to je zas na úplně jinou debatu o něčem jiným. Úvaha toho mojeho: Našla si vola, takže za to může vlastně ona, protože se zamilovala zrovna do něj. Takže to že ho tu máme je vlastně její chyba a malej za ní dolů prostě nepůjde ani ona nahoru i když ten její je třeba v práci. Ptala jsem se ho co by na to řekl kdybych já zakázala druhé babičce aby ho neviděla. Jo že v pohodě že jim zavolá ať už nejezdí. Takže to je asi prostě to že si neváží nikoho a ničeho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí