Únava na mateřské dovolené

5.4.16 12:11

Únava na MD

Maminky, v první řadě chci říct že nechci popudit maminky co mají 2,3,4 děti, vím že někdo na tom může být ještě daleko hůř než já a má všechno..Máme 10 měsíční mimi, na hlídaní ho nedáváme i když máme babičku doma. Všechno stíhám starost o mimi, vařit, uklízet, prát všechno máme jak ze škatulky + topím a chystám si dřevo (teď už je potřeba zasmradit jen k večeru..).Mimi je zlatíčko, spinká krásně, vesměs se hlídá jak se říká samo..Takže mám vlastně pohodu, ale i tak se každé ráno budím dost unavená..Chtěla bych toho stihnout ještě ale daleko víc, když jsem teda doma a s prckem je to v pohodě..Začít dělat na zahradě, vymalovat nějakou místnost, přesadit květiny, ale na to už mi čas nezbývá..I kdybych si tu chvilku našla, tak už mi na to nezbude tolik energie..Je únava běžný pocit matek na mateřské..? A bube to lepší třeba až bude mimi ještě větší..Stihnu někdy vymalovat..,nebo si toho nakládám moc..? Přítel mi minulý týden řekl: Já nevím co řešíš vždyť máš dovolenou..Joo, že jsem si toho za posledních 10 měsíců nevšimla..Štve mě ale prostě hlavně ta únava, chtěla bych toho tolik stihnout, ale nějak to prostě nejde..Začala jsem pít i kafe, je to lepší - na chvilku..Přemýšlela jsem třeba nad změnou matrace, proto jsem možná ráno tak unavená..Nebo nějaký vitamíny..Nebo je matka i s jedním úplně v pohodě miminkem na MD unavená a mám se s tím prostě smířit?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
5.4.16 12:26

@ruzovaprincezna Já jsme unavená hlavně v době kojení (hormony na mě působí tlimivě) a pak díky méně kvalitnímu spaní kvůli nočnímu vstávání. Plus teda nesnáším svým způsobem pobyt na mateřské, to dělá taky hodně s psychikou. :lol:
Být tebou tak, si prostě nedávám velké cíle. Tak nebudete mít vymalováno.
Spíš počítej s tím, že s batoletem za zadkem toho asi budeš stíhat o dost míň, než teď. Pokud teda nepatříš k matkám, co ho na půl dne zaparkují u pohádek v televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35796
5.4.16 12:30

:dance: No, tak buď budeš unavená, nebo to nebudeš mít všechno dokonalý :nevim: já teda tryskomys nejsem.. Unavená jsem, ale ne nenakladam si toho zas tolik. Radši budu na hřišti než mít vymalováno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
5.4.16 12:44

Já poslední dobou jsem šíleně unavená. A to mám jedno dítě, dvouleté a nic s ní neudělám fakt nic. Takže když jsme spolu samy, vymýšlím program pro ni. Uklízení, vaření atd. dělám když někdo hlídá. Asi jsem neschopná, ale s ní to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.16 12:51

@Svistice Právě když jsem kojila, tak jsem to sváděla na to kojení..Prcek začal stoupat na nožky, tak to jsem mu byla pořád za zadkem, protože dost padal..To jsem nestíhala ani ty ženský práce..Teď už se naučil slízat, bez toho aniž by se nějak poškodil.. :lol: Takže teoreticky mám zase více času..Televizi nepouštíme, pořád na něj mluvím já ať se co nejdřív naučí..Vždycky jsem dělala všechno. Chodila do práce, dělala ženský + chlapský práce. O ty ženský mi ani tak nejde. Malej si hraje, já mu něco vyprávím a přitom si dělám svoje, takže to je v klidu, ale na ty chlapský už moc energie nezbývá..Lze stihnout, nebo ne.. :lol: bez toho aniž bych byla vyřízená..Doma mi nevadí být, spíš naopak bych toho chtěla využít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.4.16 12:53

To je normální. Upřímně s desetiměsíčním synem jsem byla více hotová než teď se dvěma, zkus více odpočívat míň makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.4.16 12:54

@ruzovaprincezna No, pokud žiješ ve světě ženských a mužských prací, tak potěš koště. Aby jsi se jednou nedivila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.16 12:58
@pikola píše: :dance: No, tak buď budeš unavená, nebo to nebudeš mít všechno dokonalý :nevim: já teda tryskomys nejsem.. Unavená jsem, ale ne nenakladam si toho zas tolik. Radši budu na hřišti než mít vymalováno

My chodíváme ven, dopoledne nakoupit a odpoledne na procházku tak na dvě hodinky, podle počasí..No jenomže já to doma mít dokonalý musím, protože když nemám něco hotovýho, tak má potom přítel blbý keci..a já se nebudu věčně hádat. Ale tak ty běžný ženský práce mě tak nezmáhají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.4.16 13:03

@ruzovaprincezna Proč chceš dělat chlapské práce? Z jakého důvodu?
Podle mne se potřebuješ zklidnit a zamyslet se nad tím, proč máš potřebu neustále něco dělat a ne chvilku odpočívat, užívat si klidu a dítětě.
Místy to vypadá, že si taháš triko-babičku máme v domě, ale já ji nepotřebuju, televizi nepouštím, stále na něj mluvím…

Jestli tě nutí do dokonalosti chlap, tak to už bych si tuplem dala nohy na trnož. A ještě abys ty malovala? :roll:
Děláš si pomalu ze života peklo, kde chlap nehne prstem a ty budeš lítat jak hadr. Ale každý jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.4.16 13:04

Myslela jsem, že poklizis bo ti to dělá radost. Pokud poklizis, aby chlap nenadaval byla bych bez energie taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
5.4.16 13:04
@ruzovaprincezna píše:
My chodíváme ven, dopoledne nakoupit a odpoledne na procházku tak na dvě hodinky, podle počasí..No jenomže já to doma mít dokonalý musím, protože když nemám něco hotovýho, tak má potom přítel blbý keci..a já se nebudu věčně hádat. Ale tak ty běžný ženský práce mě tak nezmáhají..

Má kecy? A co dělá on…,co kdyby udělal alespoň ty chlapský práce, místo toho, aby měl kecy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
5.4.16 13:06
@ruzovaprincezna píše:

A ten tvůj přítel dělá co? Že má blbý řeči a ty si chystáš dřevo, maluješ a děláš všechno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.4.16 13:07
@Verunecka289 píše:
A ten tvůj přítel dělá co? Že má blbý řeči a ty si chystáš dřevo, maluješ a děláš všechno :think:

Asi zdobí domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.4.16 13:11
@ruzovaprincezna píše:
My chodíváme ven, dopoledne nakoupit a odpoledne na procházku tak na dvě hodinky, podle počasí..No jenomže já to doma mít dokonalý musím, protože když nemám něco hotovýho, tak má potom přítel blbý keci..a já se nebudu věčně hádat.Ale tak ty běžný ženský práce mě tak nezmáhají..

Víc než nad únavou bych se spíš zamyslela nad povahou vašeho vztahu. Jsi snad nějaká služka? Jak říkala moje babička, musí se jenom umřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
5.4.16 13:13

Nějak nechápu, proč bys měla dělat chlapský práce, když máš chlapa??Já to beru tak, že jsem doma, abych se věnovala hlavně dětem, pak něco uvařit a trochu poklidit, větší cíle si nedávám. Malování bych vyřešila tak, že bych dala malou přes den na hlídání babičce, která se jí bude věnovat a vymalovala bych s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí