Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravim nove tehulky Rytu a Kacku2 .....at se vam tady libi…
…tak vam holky nevim proc, ale rano se mi udelal opar na rtu, kdysi jsem je mivala casto, ale ted se uz asi dva roky neobjevil, az zrovna ted kdyz jsem konecne otehotnela.....tak mam trochu strach ![]()
Lucci s tema bylinkama si me moc nepotesila, no tak snad se nic nestalo, nekrvacim nespinim ani bricho neboli.
Jinak slava, asi jsem konecne nasla doktorku ve Slanem, musim si sehnat registracni formular od pojistovny - pry si ho musim prinest sama a zitra se pujdu zaregistrovat.
Lilik
me se dneska udelal taky opar!! nijak hroznej ale je to neprijemny a radsi jsem si nepatlala ani vectavir
Ruzo - tak to je asi neco ve vzduchu
![]()
Ja se jenom bojim aby to mimcu nejak neublizilo.
Holky diky za uklidneni, snad bude vsechno v poradku. Pristi tyden mame s kamarady dovolenou, bereme sebou prave i kola a nechcem rikat, ze jsem tehu. Nemate nektera napad na tydenni vymluvu proc nepiju a proc nejezdim do kopce??
No… kopec hodim na slabou fyzicku, ale tu abstinenci… ja ktera se sklenicce vinka ci pivku nikdy nebranila…
Ach jooo. ![]()
Lucci - ja jsem se vymlouvala na problemy s mocakem a antibiotika
![]()
zdravím nově příchozí Rytu a Kačku - holky vítejte
k zadýchávání…to už nás teď všechny čeká až do porodu…takže nezoufejte, vydržte bude hůř…až budete mít v bříškách miminka o průměrné 3 kg váze + placenta + spousta plodové vody - takže tak 5-6 kilo navíc možná i víc…
Pro uklidnění - my bydlíme ve 3 patře bez výtahu a ¨já musím tahat i 7 měsíční Danielku…
klidné dny a pohodové těhu všem a zatím
Lili … to je dobrej napad. Jen sem se ale pred cca mesicem vymlouvala na neurcite holcici potize, ze proste Dr. nevi co mi je a ze nemam pit, no ten mocak by to mohl zachranit, diky. Jen aby to nebylo napadny ze si furt vymyslim jiny choroby. ![]()
Ahoj holky, nestiham, mame desne prace. Ale dnes jdu na kontrolu a bude to ma prvni opravdicka, tak se tesim a dam vedet.
Taky jeste dodatecne ahoj novym tehulkam - Ryta a Kacka , holky, uz vas mam v seznamku, koukejte ![]()
TP----NICK/věk-------------bydliště----------KO------(deti)
28.1. - Lilik/28------------------------------24.7.
31.1. - Hanna/32 ---------Kromeriz-------9.8.---(Hanicka 1,5)
2.2. - Ryta-----------------Kladno
3.2. - Zanet/33 -----------Florida, USA -18.7
3.2. - Zlata/29 ------------Praha 10 ------20.7.– (Kamilka 8,5)
4.2. - Mila/26 -------------Plzen----------11.7--- (Dany 6 mes.)
5.2. - Majda/28-----------Kladno---------1.8.
5.2. - Nane2/31-----------Brno------------10.7----(Vitek 5,5, Anicka 1,5)
13.2. - Mahony/29-------Pardubice------1.8.
13.2. - Stika/35-----------------------------25.7.
15.2. - Kacka2/30--------Prerov
16.2. - Oren----------------Jikev------------24.7. (dvojcatka)
18.2. - Lucci/26-----------Praha-----------21.7
18.2. - Lukaska/28--------C. Budejovice-18.7----(Lukasek, 3,5)
20.2. - MaK---------------Praha------------7.8.----(Kristynka 2,5)
22.2. - Zoona/28----------------------------17.8
23.2. - Jahudka84/22-----Praha------------1.8.
27.2. - Dendulka/28------Severni Cechy - 12.7---(Stepan 8, Tomas 6)
27.2. - Ruza---------------Slany
28.2. - Zuzika/27---------Litomericko----28.7. (dvojcatka)
6.3. - Misa2/31 ----------Zlin--------------18.7.
Jo, s tim zelenym cajem jste me moc nepotesily, ten ja miluju. Ach jo. Mahony, matovy se taky nema prehanet. Ale to bysme nakonec nesmely nic.
Takze nasr…!
![]()
Mejte se krasne, opatrujte se, holcicky.
Lucci - neboj, jeste par tydnu a stejne to zjisti
![]()
Zanet - drzim palce at vsechno dobre dopadne
![]()
Zdravím spolubojovnice!!
Doufám, že je všem alespoň trošku dobře v tomto zase parném dni.
Vítám nové těhulky a přeju jim hodně štěstí a málo nervů
![]()
Pro Zanet - změnil se mi termín návštěvy u doktora, prý nemoc. Takže místo 24.7. to mám na 26.7., takže budu ještě o dva dny déle nervózní co se děje.
Jinak se mi prapodivně začalo už od neděle dělat lépe. ťuky, ťuky na dřevo… abych to nezakecala
No a né že bych nebal ráda, konečně z toho dne mám také trošku radosti ze života a z mého stavu. Nicméně jsem se začala bát, jestli se něco nestalo ![]()
Tak prapodivně je to lepší. Ráno OK, večer je to horší, ale většinou usnu a tak to nejhorší zaspím.
Všechno dělám jako dříve, šetřím se, manžel pomáhá maximálně - jím co jsem jedla vždycky ???!!??? Tak nevím!
Snad to nebude nějaký problém, nebo že by se miminka konečně rozhodla maminku nezlobit?
Ahoj holky, tady Mahony vyblitá z podoby
. Mám za sebou naprosto úděsnou noc, zvracela jsem snad 100×
. Fuj fuj. Navíc se mi k tomu přidala teplota a bolí mě všechny svaly, takže to vidím na nějakou virózu
. Teď se mi ale udělalo trošku líp, i ta pitomá teplota klesla, tak se z toho třeba do zítřka vyspím.
Jestli ne, tak mažu k doktorovi, protože se samozřejmě bojím o mimi. To je jak naschvál, nebyla jsem nemocná dobře 3 roky a teď tohle…
Mátovového čaje jsem vypila jenom jeden hrnek a stejně skončil v kýbli…
A samozřejmě vítám všechny nové těhulky, Růžu, Kačku a Rytu !
Mahony
Mahony, chudacku, at je ti brzo lip. Ale jak psali v tom clanku, co jsem vam sem dala, tak bliti je normalni, je to spis ochranna reakce proti otrave. Miminko si to tak zaridi samo. Takze se nestresuj a odpocivej, snad ti bude brzo lip.
Holky, byla jsem na prohlidce. Vlastne prvni doopravdicka (ve 12. tydnu). Vzali mi moc, zvazili (zatim zadna zmena, hura), zmerili tlak. Pak mi porodni asistentka udelala stery, prohmatala prsa, bricho a vlastne i krk a pak…
mi takovym pristrojem jezdila po brise a hledala srdicko. Z pristroje se dlouho ozyvaly jen sumy, sem tam splouchani a vrzani
… uz jsem zacinala byt nervozni, ze treba ani netluce… ale nakonec ho nasla. Manzel tam byl se mnou, takze to slysel i on.
Bylo to super. Strasne rychle, nepocitali jsme to, ale ona rekla, ze to bylo tak 170 uderu za minutu, proste rachot. Bylo to moc hezke to slyset. Jo a jeste mi rekla, ze si mysli, ze je tam jen jedno, pry podle velikosti delohy, ze by jinak byla uz vetsi. (Uff, tak to jsem si oddychla, tech dvojcatek nam tu myslim uz staci.)
Na dalsi kontrolu jdu az za 6 tydnu 29.8. (az jak se vratime z CR). To uz mi budou delat triple testy a geneticky ultrazvuk. Tak na to se tesim. Jinak tady jsou ty kontroly spis takove pohodove. Rekli mi, ze na teto prvni kontrole mi budou delat vnitrni prohlidku a pak az nekdy ve 35. tydnu. Pohoda, ne? Jsem rada, ze je to takove, ze nemam pocit, ze bych se mela stresovat pred dalsi kontrolou. Proste ze je vsechno v poradku.
Takze holky, ty kontroly si uzivejte, nebojte se jich. A cim min, tim lip. Tak to aspon vidim ja.
Mejte se hezky, Zanet
Tak zitra jdu konecne na prohlidku (ultrazvuk a vysetreni). Doufam ze to dobre dopadne, pak dam hned vedet. Uz ted jsem pekne nervozni! Rekli mi, ze se mam po ranu hodne napit, tak snad bude pul litr stacit co myslite?
Dobré ráno!
Růžo držím palečky ať je na prohlídce všechno v pořádku. Já jsem byla na první taky až v devátém týdnu. Udělali mi UZ a vzali krev a hned jsem dostala těhotenskou průkazku.
jůůůůůůůůůůůůů
únor
![]()
Držíme palce, ať máte všechno v pořádku
a k těm čajíčkům, mě bylo první 4 měsíce hrozně špatně, pomáhal mi zázvorový čaj. Zelený a mátový a dokonce i černý jsem pila normálně. Mudr. mi dokonce řekl, že lepší čaje než minerálky a džusíky, ale bylinky by se neměly, až ke konci maliník atd.
Tak se mějte hezky a užívejte těhotenství ![]()