Poradna duly
Jana Čurdová
Oren to je přesně to co bych potřebovala. Po obědě si na chvíli lehnout.
U nás v práci už to část lidí ví a myslím, že to bude v pohodě. Ale já pracuju ve státní správě tak to je něco jiného než v soukromé firmě.
Lucci přeji ať Ti svatba vyjde jak si přeješ. Ještě že to už mám za sebou, teď v tom vedru bych asi neměla moc sílu něco zařizovat.
Dneska mám nějakou povídavou, to asi abych se po včerejším vyčerpávajícím dni moc nepředřela
.
ad práce a únava - v tomhle mám celkem kliku, únava se mi rozhodně nevyhýbá ale přijde vždy až kolem 6 večer, takže je to tak tak abych se stihla vrátit z práce. Doma pak už ale nic neudělám, jenom se válím na gauči a podle toho taky vypadá naše domácnost. Naštěstí máme s manželem jiné priority, než je vypulírovaný byt ![]()
Oren - teeeda já valím oči
. Flexibilní pracovní doba, software domů a navíc gaučík
. Ty mě chceš asi vytočit do nepříčetnosti, že jo
. Tak tomu říkám PAN zaměstnavatel. Můžu se zeptat, co děláš? A samozřejmě ti to moc přeju!!!
A vůbec všechny ostatní, jaké je vaše civilní zaměstnání, krom toho, že jsme teď na prvním místě těhule
???
Hanko - nic proti tvojí tchýni, ale není ona „divná“? Mně nějak üniká smysl toho, co tím chtěla říct, jestli to vy dva zvládnete. Ale to tobě asi taky, co. Třeba už dostala rozum a konečně se bude radovat bez poznámek.
Mah
Tak ja jsem v civilu zdravotni sestra , momentalne na PN a asi se tam ted ani nevratim, dr.rikal ze nemuzu tahat postele a lidi a tam to jinak nejde ![]()
Já pracuji u hasičů, samozřejmě v kanceláři. Konkrétně havarijní plánování a ochrana obyvatelstva, takže plány co by se dělo kdyby … třeba přišla povodeň. Evakuace lidí atd. Ale týká se mě uniforma a podobné věci, takže u nás to všichni poznají nejpozději jak ji přestanu nosit. A vzhledem k tomu, že musím pořád něco pojídat aby mi nebylo špatně, tak to bude asi brzy ![]()
Holky já pracuju v reklamní agentuře jako managerka - dělám obchod… sice krásná práce ale je to spousta nervů a přepínání.
Proto jsem ráda že se z mých 15 hod. deního nasazení stalo 6 maximálně 8.
Nicméně jsem všechny ve firmě upozornila, že se nehodlám nervovat ani rozčilovat kvůli našim náladovým klientům. Mám štěstí, že práci mohu dělat doma - že mne napojili na firemní server a já si cokoliv mohu stáhnout přes net ke mně do počítače.
No jo…možná bych v tuto chvíli byla možná radši ve státních službách, kde by mne nikdo nepřipravil o mojí židli, kterou jsme si těžce pár let budovala.
Už se ale našla i kolegyňka, která se rozhodla, že mne už nyní nahradí a snažila se mne vyřadit z kolektivu i s přízně našeho šéfa..... no chápete to??
Oren , tak to koukám jak blázen
Obávám se, že tohle očekávat nemůžu
Ale je super vidět, že existují i firmy, kde se s tím takhle vypořádají ![]()
Já dělám v controllingu, v podstatě ekonomku jedné pobočce firmy. Jsem tady na to sama (taky jediná ženská
), takže asi bude problém s náhradou. Proto taky docela váhám kdy to říct šéfovi. Na jednu stranu nechci být potvora a stejně někoho musím zaučit, na druhou stranu musím vydržet alespoň po prohlídce příští týden (to budu 10tt) ať vím, že je vše OK.
Tak holky ja sem projektantka TZB (voda kanalizace plyn), jsme tu na to dve (ja+sefova s razitkem). Jak to budu mit s praci taky nevim, sefova jde za rok do duchodu, dost se tesi, tak nejak se predpokladalo, ze si udelam autorizaci a vezmu to po ní, coz ja bych moc rada, ale az za par let.
No a mam obavu, ze sem v dobe my matersky vezmou nekoho s vetsi praxi a s autorizací a ja pak budu porad ta druha, chjooo. Ale jinak jsou tu moc fajn lidi, tak myslim, ze mimiska mi prat budou. ![]()
Jinak mam teda v planu byt doma cca 6mesicu a pak chodit na dva dny v tydnu (napr) a doma by zatim hlidal tatinek. Ovsem jestli to vyjde…
![]()
Lucci tak to je gól, protože já dělám naprosto to samé. Taky voda, kanalizace, plyn
. Ale mám na rozdíl od tebe razítko, dělala jsem ho ze zcela zištných důvodů letos v lednu
. Do firmy se určitě vracet nechci, ale tak nějak doufám, že budu zvládat dělat z domova soukromě. Ale člověk míní, dítě mění…co si budem vykládat.
Mahony alias Lucčina tvrdá konkurence ![]()
Mahony máš na to velmi zdravý názor a díky tomu, že jsme s manželem v posledních letech postavili 1 nový dům a nyní rekonstruujeme starodávný dům ti můžu říct, že o lidi - jako jste vy dvě - tedy projektanty s razítkem je tak obrovský zájem, že jsme vždy čekali třeba měsíc někdy i půl roku.
A stavět se bude… takže o práci mít nouzi nebudete. Jen by to chtělo to razítko, klientela se přihlásí sama - dobří projektanti se doporučují mezi spokojenými zákazníky ![]()
Ahoj všem,
tak já pracuji jako manažer jakosti v potravinářské firmě. Je to taky soukromá firma a musím říct, že se k mému těhotenství majitel postavil dobře. Když jsem byla těhotná s Haničkou, tak jsem sice neměla kanapíčko v kanceláři
, ale měla jsem taky pružnou pracovní dobu (prostě muselo ve firmě všechno klapat a já jsem tam nemusela být od rána do večera) a když měla Hanička 3 měsíce tak jsem začala pracovat z PC z domova a do práce jsme jezdila na 1 den v týdnu (Haničku jsem si brala s sebou - manžel pracuje ve stejné firmě a tak Hanička spinkala v naší kanceláři) a od jejích 9 měsíců jsem nastoupila na poloviční úvazek. Až do teď vlastně chodím na poloviční úvazek (vždy 14 dní v měsíci) a myslím si, že je to tak akorát - práci v pohodě stíhám (a tím pádem jsem ze všeho nevypadla a na MD jsem „totálně nezblbla“, čehož jsme se docela bála
) a rozhodně nemám pocit, že bych Haničku zanedbávala! Sice se to spoustě lidí moc nezdá (viz. tchýně
), ale za ty roky (žijeme spolu s manželem už od 1. ročníku VŠ, takže letos je to 14 let) neustálého kritizování z její strany jsem se už naučila tyto „maličkosti“ neřešit!
Tak přeji všem hodně štěstí a pochopení ze strany druhých!
Jsem nějaká vyčerpaná, zase se blíží „ranní nevolnost“ (proboha, kdo to tak blbě pojmenoval
), manžel s Haničkou jsou na písku, tak honem vyhodit nohy a odpočívat!
Hanka
ahoj holky, vsechny zdravim, jen nejak nestiham, vcera jsem byla na navsteve a chodim na ctyri diskuze, tak uz mam zmatek!
no, na kontrole uz byla videt srdicka, „bohuzel“ tri, a pan doktor rikal ze to je moc, ze doporucuje redukci… 1.8. jdu na kontrolu a na krev, zjistime jestli si priroda jeste nepomohla sama a pak uvidime… ale pry je mensi riziko redukce nez nosit trojcata… takze tak…
jinak jak nekdo psal ze nemuze behat venku se psama, to me taky trochu mrzi, ale jak je horko, tak se ani tomu psovi nechce…
do prace nechodim, asi se tam pujdu mrknout pristi tyden, ale pohovku mi urcite nenachystaji ![]()
MISO
3 miminka? Tak to musi byt hrozne jedno vybrat a „zredukovat“, ze? To ti fakt nezavidim. To chce doktor nebo i ty? Myslis, ze bys tri nezvladla? Devce, nemas to lehke. Kez by to ta priroda vyresila za vas, ze? Drzim pesti.
Zuzi a holky, co zavidite US prohlidky, tak vam muzu rict, ze ja tak trosku zavidim vam, vetsina z vas uz mela ultrazvuk, nektere hned nekolik a ja nic. Ale ted uz jsem klidna, vim, ze mimi tam je, ze mu tluce srdicko (uzasne rychle) a to mi staci. Ale je mozne, ze az budem v CR s srpnu, tak zkusim zajit k me dr., aby mi ten UTZ udelala (jestli to nevydrzim). ![]()
Jeste Zuzi, ta unava me taky zmahala, byla jsem rada, ze pracuju doma a muzu se kdykoliv natahnout, ale dobra zprava je, ze ted uz je to mnohem lepsi, rekla bych ze opravdu desne unavena jsem uz jen jednou za tyden (vzdycky v sobotu, asi jak mam uklizet)
Takze neboj, bude lip.
Takze jak uz jsem rekla, pracuju doma, mame firmu - dovazime z CR letadla
Takze musime casto do CR „za businessem“ ![]()
No a ted se nam blizi vystava, tak proto tolik prace.
Mejte se hezky, holky, at vam dobre dopadnou kontroly!
MISO2 , buď optimista (nebo pesimista
), třeba se příroda umoudří a tělo si s tím poradí. Lékaři se však (a já myslím že zcela rozumně) přiklánění v nejhorším případě k redukci, protože riziko je pro mrňousky opravdu velké (a pro maminku taky). Můžeš to však odmítnout. Budu ti držet pěsti
.
dobre rano holky, no, oni by asi vybrali nejake nejmin vyvinute nebo ja nevim…
asi na to pujdu, pak bych si mohla vycitat ze deti budou nejake nedovyvinute nebo co…
zuzika ty mas taky dvojcatka, ne?