Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
396
7.8.06 16:05

Taky všeckny zdravím a doplňuji pár info o mně. V těhu průkazce mám červeně podtrženo víc jak 30 a to je mi 30 - je pravda, že pokud si dáme s prckem na čas, tak to bude možná víc jak 31 :lol: Teďka bydlím chvíli v Tišnově ale stejně většinu dne trávím v Brně v práci. Příští kontrola 21.8., triple test, NT+biochemický screening minulý týden dopadl dobře, takže mi spadl první kámen ze srdce …

Hlásím, že v Brně prší taky od rána a ne a ne přestat…

Lilik - beru calibrum, teďka už červený a magnesium, oboje mi doporučila doktorka.

Nejsem zvyklá moc psát na net, ale myslím, že se časem rozepíšu :D
Mějte se fajn.
 Vittie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
7.8.06 16:17

Lilik, já užívám jen kyselinu listovou (acidum folicum), vitamin skupiny B. Jinak piju caje pro tehotne a jim sirovou zeleninu a ovoce. Mame vlastni zahradku,takze davam proste prednost prirode. Ale uvidim,jak budou reagovat ostatni,treba neco doporuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
7.8.06 16:27

Já jím taky kyselinu listovou a nějaké vitamíny…
mě doktor řekl, že na první krev a tak půjdu až v 15.tt není to moc pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
7.8.06 17:30

Ahoj těhulky,
tak hlásím, že u nás dnes zataženo, ale zatím neprší.
Dnes jsem absolvovala oznámení v práci a bylo to celkem v pohodě :P Dohodli jsme se, že si šéfové někdy se mnou sednou a dohodnem se co a jak. Každopádně padl návrh na to, že mi zřídí připojení z domu a prostě to nějak zvládnem :wink: :P tak uvidíme. Zatím jsem ráda, že to mám za sebou a prozatím to nehodlám řešit :wink:
Lucci , oznámení je super. Tak vidíš, nakonec jste to zvládli a ještě takhle hezky :P
Liliku , já beru calibrum babyplan (zatím ještě od přípravy na těhu - může se brát do konce 1.trimestru) a pak přejdu na další (jak píše vittie „červený“). Jinak nic. Jen když mě večer chytají křeče nebo mám napětí v nohou, tak si dám rozpustný magnezium.

Dneska mám fakt docela dost, asi se půjdu zavrtat do pelíšku :oops: :wink: Mějte se hezky a všem které mají zítra kontrolu držím palečky :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
7.8.06 18:58

Ahoj všem těhulím :D ,

myslíte, že někdy přestane pršet??? Tady prší už od čtvrtka a zatím to nevypadá, že by chtělo přestat :? . A mě moje netěhu kalhoty už docela tlačí :? , potřebovala bych ještě chvíli léto…sukně mi ještě jsou :D .

O víkendu jsme oznámili očekávání potomka všem našim kamarádům a ohlas byl velkolepý. nabídky na postýlky, autosedačky, vaničky, odsávačky a další nezbytnosti se jen hrnuly :D . Není nad skvělé kamarády!

Dnes jsem v práci poznala, co znamená těhudemence :D . Po obědě jsem si šla uvařit kafe (ano čtete správně, opravdu si i kafe občas dám 8) ) a ptala se jako vždy, kolik mám dát vody. Přihlásili se 2 kolegové, ale já než došla těch asi 10 m do kuchyňky, jsem na ně absolutně zapomněla a uvařila pouze sobě :oops: . A je skvělé, že i ta největší blbost se dá svést na těhotenství :lol: .

Lucci - oznámení je vážně nádherné. Čekání se vyplatilo, aspoň byl čas na řádnou přípravu :wink:

Liliku - já taky beru jen kys. listovou. Ale tu, co může předepsat jen doktor, je jí tam asi 4× víc než ve volně prodejných přípravcích.

Jahůdko já myslím, že 15. týden stačí. Mně brali sice krev už asi v 9. týdnu, ale zatím výsledky nebyly k ničemu potřeba. Buď v klidu, doktor určitě ví, co dělá.

Lítostivá až ubrečená jsem taky :oops: . A když mám den, rozbrečí mě i to, že se na mě manžel neusměje :oops: . Občas musím být nesnesitelná, ale manžel (zatím) drží :D

Samozřejmě vítám nové těhulky! Jsem ráda, jak se nám to tu rozrůstá. A v únoru se nám to tu rozroste takřka geometrickou řadou :D

Jelikož už jsem tu asi jediná, kdo se v práci ještě nenapráskal, budu s tím muset něco udělat. Zítra budu mít příležitost, šéf bude v kanceláři, ale uvidím jaká bude atmosféra. Máme tu teď vzhledem k odevzdávání hooodně důležitého projektu celkem „husto“, tak nevím, jestli se odhodlám :oops: .

Jsem se zase rozepsala.....

Mahony + Neználek (doufám, že přežil mé sobotní řádění bez újmy na zdraví)

P.S. Tím řáděním rozhodně nemyslím alkohol (i když jeden vinný střik byl :oops: ), ale mé divoké disko a břišní tance :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
7.8.06 20:20

Mahony , tak břišní tance, jo? Ty jsi ďábel :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
7.8.06 22:07

Ahoj holky,
UZV byl supeeeer :D ,miminko rozhazovalo ručkama a bylo celý k sežrání :lol: ,má skoro 5 cm.Screening DS dopadl dobře :) .

Zítra se ozvu,teď letím spát,jsem mrtvá :wink:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
8.8.06 07:57

Ahoj holky.
Tak mi vcera bylo tak divne, hlava i bricho, vecer sem byla rada, ze lezim.
Co se tyce vitaminu, tak ja jim jen volne prodejnou kys. listovou a snazim se pit hodne mlika, jogurty… proste vapnik. Jinak specialni tehu vitaminy nejim, udajne se po nich rodi deti 4kg a vic. A toho se celkem bojim. :oops: Spis si ale koupim vapnik v tabletkach, mam dost spatny zuby a tehu mi to jeste zhorsi. Tak jen tak pro sichr. :wink:
Hele hele… asi sem uplne blba… Co je Screening DS a triple test??? 8O Me o tomhle nikdo nic nerikal… bééé :cry: (natoz aby mi delaly testy :roll: ) (alespon myslim :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
8.8.06 08:07

Ahoj holky,

Luci screening DS (DS = Downův syndrom) se dělá při utz ve 12.tt. Na miminku se přeměřuje všechno možné a zkoumá se, jestli plod nevykazuje známky DS. Aspoň myslím, že to tak je :wink: .
A tripl test je genetický test na vývojové vady, který se dělá (myslím v 16.tt). Vezmou Ti krev a zjišťují, jaká je pravděpodobnost postižení (opět především DS). Pokud vyjde pravděpodobnost vyšší, pošlou Tě na amniocentézu (odběr plodové vody), při které se zjistí, že je mimčo úplně v pořádku :wink:

Snad jsem to vysvětlila srozumitelně a doufám, že jsem Tě neuvedla v omyl a že to tak opravdu je. Kdyžtak mě holky opraví :wink: .

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.8.06 08:40

Ahojky,
jdu se na vás po odmlce zas podívat. Včera jsem měla neplánovanou kontrolu u doktora, v neděli jsem totiž začla krvácet, ale naštěstní je prcek v pořádku a už má 4,5 cm a s nožičkama víc, za týden vyrostl o 2 cm 8O . Slyšela jsem i srdíčko a taky ho viděla, jsem tedy spokojená, mám ale nařízený klidový režim, jinak půjdu do špitálu, chtěl mě tam nahnat hned ale ukecala jsem ho, že jsem stejně doma a navíc nemám kam šoupnout kluky. Ale už nekrvácím, jen mírně špiním, pořád mě zlobí ten čípek…

Jinak gratuluju k úspěšným kontrolám a screeningům :D
Jo a mám příšernou chut na sladký, což fakt neznám, vždyt budu vypadat jako hroch 8O (stejně už vypadám :evil: ).
Dneska nastupuje Míša do nemocnice, tak jí držím palec :wink:

Zatím pá pá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
8.8.06 09:11

Ahoj všem,

na Míšu moc myslím.Nevíte,kdy ji pustí domů?

Dendulko,tak hlavně dodržuj ten klidový režim.Snad se to už nebude opakovat.

Luci,s těma vyšetřeníma je to přesně tak,jak psala Mah :wink:

Liliku,já beru Calibrum babyplan.Původně jsem plánovala,že budu jen zdravě jíst a doplňovat to listovkou,ale protože jsem zezačátku nemohla jíst skoro nic,natož zdravě,tak jsem koupila vitamíny,aby měl mimís vše,co potřebuje.Počítám,že je doberu a po 12tt budu spoléhat jen na tu zeleninu a ovoce.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
8.8.06 09:13

Ahojky,

byla jsem dnes na kontrole, tak je všechno v pořádku. Ale docela mě zarazil přístup doktora. Sestřička mě v pohodě řekla všechno co měla, krevní testy z minula dopadly dobře. Ale chtěla jsem aby se manžel mohl taky podívat na oltrzvuk, tak na to mi doktor řekl, že to oni nedělají. A pak mi řekl, že teď ultrazvuk ani dělat nebude. A to mi minule setřička řekla, že dostanu fotku. A já se na ni tak těšila. Byla jsem v ordinaci asi dvě minuty a nic jsem se nedozvěděla, jenom tak na půl pusy, že je všechno v pořádku. To jsem sice ráda, ale představovala bych si jiný přístup. Hlavně je mi líto, že jsem Kleofáška ani neviděla.

A jsem taky přecitlivělá. Vyšla jsem z ordinace a rozbrečela se manželovi na rameni. A ještě mě to nepřešlo. Ach jo.

No nic. Všem ostatním hezký den.
Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
8.8.06 09:34

Kacko … to me mrzi, to je vazne zvlastni. 8O Ze teda ani nechce pustit manzela na UTZ…??? 8O Zkus pred pristi kontrolou zavolat sestre (nebo treba zavolej na vysledky, jestli ti neco delali?) a jen tak se zminit-zeptat, ze prijdes s manzelem, aby se na mimi taky podival. Jako je na to upozornit. Treba: „…bla bla bla… No mazel se taky moc tesi, az mimi uvidi, tak my prijdeme toho osumnacteho.“ Treba se doktor jen blbe vyspal.
Mah … dekuju, zatim mi teda nedelali ani jedno, priste se na to vyptam. Kontorlu mam ve 14tt, tak uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
8.8.06 09:36

Kačko,neplakej,
doktor je pěknej blbec,asi se špatně vyspal :evil:¨

A nechápu,proč by to taťka nemohl vidět?Vždyť manželovi snad žádnej UZV dělat nebude,ne?Tak co jako „nedělají“ :?: Normálně se ho na to příště zeptej znova,nebo rovnou řekni třeba:„Ještě moment,já zavolám manžela,on to chce taky vidět“.
A nebuď smutná,příště dostaneš super fotku :wink:

Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
8.8.06 09:39

Luci,ten screening se provádí meti 12. a 14.tt,takže ti to nejspíš budou dělat v tom 14. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí