Poradna duly
Jana Čurdová
Já mám taky spíš nechuť, jenomže k tomu většinou děsnej hlad, takže si něco vezmu a zblajznu a pak mám za hodinu zase hlad a tak pořád. ![]()
Beru Calibrum červený, předtím jsem brala to modrý, ale ne moc poctivě, jak mi bylo blbě.
Mah, no tak to máš za sebou s tím oznámením šéfovi, to je fajn. Chichi, no nedá se nic dělat… ![]()
Holčinky, mějte se krásně, jdu se mrknout na výsledky, jak se vede našim atletům na ME. ![]()
Majda
Ahojik,
jsme po obídku,včera mi moje milovaná mamča přivezla od babičky krabici zeleniny,tak jsem dělala lečo.
Dneska je fajn počasí,přesně takhle se mi to líbí,možná o stupínek víc by mohlo být,ale jinak super.
Teda,holky,dneska je tu nějak mrtvo,to fakt všechny pilně pracujete,jo?
Monča
Ahoj kocky tehotny…
Dneska mam fakt spatnej den. Rano sem jela pozdeji, vyprovazela sem babi na nadrazi. Tak vstanu a s mamou sme zjistili, ze nam pres noc umrel pes.
Jo-dalo se to cekat, bylo mu 14 let, od patka nezral a pres mesic spatne chodil, nefungovaly plotynky nad zadkem, no ale stejne. Orvala sem to jako mala, mamca taky. Ale zivot jde dal, alespon mame slunicko u brisku.
Dneska v noci sem se budila hlady, a taky sem byla 3× na maly, chapete to???
Ode dneska si davam k posteli na noc jidlo. ![]()
No nic, jdu delat, mam tu mraky prace. ![]()
Jsem ráda, že nejsem rozežraná sama, jsem cca dvacet vteřin po výborném obědě, rajská s rýží a hovězím, to je výživné a z čerstvých rajčat skvělé jídlo, ale proč už zase přemýšlím co slupnu? Kdyby mě rostlo jen břicho, tak by to bylo fajn, ale ta stehýnka už nejsou ani sexy. Jo a 54 kg jdem měla někdy ve 13 pak už to šlo k 60 a nikdy pod.
S vitamýny udělám pokus, po prvním porodu se mě PA zeptala co jsem zobkala, tím myslela vitamíny, při druhém už se nedivily, když Vítek pěl 4 kg a Anny 4,1kg. Takže uvidíme zda to jde mít macíky i bez umělých vitamínů. Přiznávám, že jsm měla v předchozích těhotenstvích pocit, že bych tím ublížila miminku. Nyní se budu snažit jíst vyváženě, vlastně tak jíme už šest let, tedy od narození Vítka. Představte si, že tomu mýmu "chlapečkovi se začal vyklat zub. Ani nechci myslet na to, že za pár let se bude vyklat Anně a pak i tomuto drobečkovi,…jsem nějaká nostalgická, ale když už tak mám předtuchu, že mimi se narodí 7.2. 2007. Zajímavé datum, ale my s mužem se nějak těm sedmičkám bráníme, svatbu jsme měli 13.5. a když jsem ležela s předchozím nevydařeným těhu v nemocnici bylo to na odd. 7. a když jsem tam šli říkali jsme si, že to asi nedobře skončí, páč sedmičky nám nepřejí, tak co nám asi nadělí v únoru? Kdo si necháte říct pohlaví? Rozepsaná a rozežraná Nane2
Ja si pohlavi chci nechat rict, jestli bude videt. Ale budu se snazit nechat si to pro sebe…
Jenom nevim jestli to vydrzim. Ja tedy asi jo, ale jestli to bude vedet manzel tak to budou vedet vsichni, on totiz nepovi jen to , co nevi…
![]()
Já už se strašně těším, až mi ta moje prdelka ukáže, co se z ní vyklube… ale obávám se, že je to velká potvůrka a bude se krýt ![]()
Ahoj holky,
dnes si mě zavolal s potutelným úsměvem šéf do kanceláře, že mi musí něco říct. Včera totiž byl s kolegama na squashi (na který jsem ještě před 3 měsícema chodila pravidelně i já) a zjistil, že minimálně 1 kolega to prostě VÍ a ostatní více méně tuší. Prý si „mohl nehty ukousat“, aby jim to nepotvrdil a měla bych si s přiznáním pospíšit
. Mi bylo jasné, že moje výmluvy proč zrovna dneska nemůžu jít hrát znějí hooodně nejistě
. Takže počkám do pondělka, až se vrátí kolega z dovolené, měli bychom tu být všichni a vezmu to z jedné vody na čisto.
Lucci to je mi moc líto, že vám umřel pes. Alespoň se netrápil a odešel v klidu ve spánku.
Musím končit, za chvíli jdu k holiči. Doufám, že to zase neobrečím…i když teď bych to svedla na těhotenství!
Mahony
Ahoj všem,
vy teda píšete jak draci, vůbec vás nestíhám… Tento týden jsem zase v práci a tak mám docela honičku. V pondělí jsem ale byla u doktora a vše je OK - prcek má 8 cm (od temene hlavičky k zadečku) a TP mi posunul na 3.2. (tak se Žanet nic neboj, nepředbíhám
). Další kontrola zase za 4 týdny, tzn. 4.9. a pak se už mám objednat na velký UTZ do Zlína. Jen mě dokrot trochu zaskočil - mysleli jsme si s manželem, že si ještě sami dva na podzim poletíme odpočinout k moři, ale prý by to nedoporučoval
! Ne snad že bych měla nějaké problémy, vše je naštěstí v pořádku, ale celkově říkal že to nemá moc rád když maminky s bříškem lítají a že by navrhoval dovolenou spíše u nás. Proto prosím o váš názor - máte některá zkušenosti, popř. nevíte o nějakém pěkném tipu na týdenní podzimní dovolenou?
Tak se mějte moc pěkně, Hanička se dožaduje mojí pozornosti!
Dobrou noc
Hanka
Ahoj Hanni,
nevím sice jakou dovolenou si představujete,ale jeden tip bych měla. Loni v říjnu jsme strávili prodloužený víkend na Vysočině a bylo tam moc krásně. Spousta různých skalních útvarů a barevné stromy. Vyšlo nám počasí, tak to byla nádhera. My jsme teda dělali docela dlouhé tůry, ale jde tam vymyslet i kratší vycházky. Bydleli jsme v chatě Lucký vrch, takové obyčejné ubytování s WC a sprchou na chodbě, ale výborně tam vařili a veliké porce. Ale byla to teda chata na samotě na kopci, do vesnice to bylo asi 2 km.
No a nebo je taky krásně na Šumavě. Tam jedeme teď poslední týden v srpnu. Pokud pojedete i s Haničkou, tak tam jsou dobré cesty i pro kočárek, hodně lesních asfaltek. Ale to je už trochu dál.
A chtěla bych se zeptat. Zvedáš občas Haničku do náruče? Já mám totiž dvouletého synovce a nevím jestli můžu, když by se neměly zvedat těžké věci.
Všechny ostatní zdravím.
Kačka
S tím zvedáním by mě to taky zajímalo.Jeden dr. mi totiž říkal,že malou nemám zvedat,že se pak často dělají hematomy,prý jako následek zvedání prvorozeného.Víte o tom něco?
Jasně,nic těžkýho by se tahat nemělo,mě jde spíš o sem tam zvednutí-např do vany a tak.
Já už jsem nad tím taky přemýšlela… chtěli bysme druhé hned po tomhle a tak jsem přemýšlela, jak se s ním budu tahat. Obzvlášť když jsem teď měla problémy, tak se bojím, aby se to neopakovalo… ![]()
K zvedání, Anny má 14 kg a sem tam ji poponesu, zvednu asi 50× za den, myslím, že mé tělo je na tu pravidelnou každodenní zátěž zvyklé… dovolenou k moři nevidím tak černě, do letadla tě vezmou v klidu do 26 týdne některé společnosti i později, ale je pravda, že u nás je tak krásně. Myslím, že Šumava na podzim je okouzlující! Co ostatní, necháte se překvapit až na porodním sále, nebo pomůžete své zvědavosi ultrazvukem? Krásný chaldný večer přeje Nane2
Lucci , vašeho pejska je mi líto, ale aspoň se už netrápí, tak si přeji usnout a už se neprobudit, ale až za pár let.
Ahoj holky,
to pohlavi jsme resily nedavno. Ale znova rikam,teda tlumocim nazor moji mamky,ze kdyz si to necham rict,tak si pak do porodnice pojedu jak s nakupni taskou do samosky. Ja jsem nad tim premyslela a opravdu si to nenechame rict. Tesime se proste na miminko a ja si chci vychutnat to nej prekvapeni meho zivota jako tresnicku na dorte…
Holky,je tu nekdo, kdo pri materske dovolene studujete nebo jste studovala VS?
Jeje,to uz je hodin! Jsem ted zvykla chodit spat tak o pul desate,jsem vzdycky silene unavena. ![]()
Tak dobrou noc!
Dobré ráno,
dneska mě to naše zlato vykopala z postele děsně brzo.No,asi bych si měla pomalu zvykat na nevyspání ![]()
Matesso,já se na nějaké to studium už pár let chystám
,ovšem zatím jsem furt doma.
Hani,už jste se rozhodli s dovolenou?
Mah,nedá se nic dělat,budeš to muset v práci vybalit ![]()
A ještě jsem chtěla-Luci,je mi líto,že vám umřel pejsek.Ale věk měl fakt úctyhodný
a aspoň,že nijak netrpěl..
Monča
Ahoj holky,
my jsme se rozhodli, že si pohlaví říct nenecháme. Bude to překvapení. A já mám ještě jeden malinký důvod, aspoň se prozatím vyhnu dárkům na miminko v růžové barvě. Já ji moc nemusím a kdyby to měla být holčička, tak by mě to určitě neminulo ![]()
Mončo z toho vstáváni si nic nedělej. Já jsem přemýšlela, že vlastně přejdu z nevyspání pracovního (chodím na půl sedmé) do nevyspání s miminem. Teda se šestitýdenní přestávkou před porodem. Asi si to v tu dobu budu muset nadespat
. Já jsem totiž hrozný ospalec, manžel si ze mě dělá srandu, že mám spavou nemoc.
Matesso já už mám studium naštěstí za sebou, ale mám kamarádku, které se narodilo mimčo o prázdninách mezi druhákem a třeťákem vysoké a bez přerušení ji dodělala (měla to jenom bakalářské na 3 roky). A teď už má 3 děti a mezitím stihla vystudovat ještě nějakou ekonomiku, taky tuším 3 roky. Takže to asi jde, ale já jsem ráda, že už to mám za sebou.
Hezký den všem.
Kačka