Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Miso - tak jste to hezky zvladli, hezky odpocivej a az budes moct tak se zase ozvi. ![]()
Ja to mam jasne, kde budu rodit. Vychazi mi Motol. Mam tam gynekologa, tak co bych to menila. A rodila tam kamaradka a chvalila si, jenom trochu si stezovala na jidlo, ale to uz jsou 3 roky a vsechno se urcite zmenilo. A kdyz ne tak par dni se to bude dat vydrzet ![]()
Procitala jsem nejakou diskusi o vahovem prirustku, tak jsem klidnejsi ale stejne to budu muset nejak hlidat ![]()
Miso, taky gratuluju, ze jsou mimisci v poradku
Liliku a ke komu tam chodis? je ten lekar dobrej? Prej je to dobry ve Vrchlabi, kde se rodi do vody.
Tak jsem se taky zaregistrovala na rodině a jsem zvědavá na mailíky. Přinejhorším se to dá vždycky odhlásit.
Míšo, to je dobře, že je vše OK. Hlavně se teď nech obskakovat, odpočívej a dávej na sebe pozor!
Porodnice - to jsem ještě neslyšela, že bych se měla zaregistrovat…a navíc už teď
. V Pardubicích je jen jedna, tak nějak předpokládám, že budu rodit tam. Musím se na tu registraci poptat u doktora, aby mě pak nevyhodili, že mě nemaj v evidenci ![]()
stiko - ja tam chodim k doktorovi uz 10 let, od doby co jsem v Praze a jsem s nim celkem spokojena. Je fakt ze jsem s nim nikdy zadny vetsi problem neresila, ale zatimi v poradnach mi prijde dobry. Ale ten me rodit asi nebude, dela jenom na ambulanci a obcas ma nejakou sluzbu na porodnici. Ono si asi stejne moc nevyberes, nikdo nevi kdy to presne zacne a na koho narazis treba v noci… ![]()
A registrovat se tam nemusi…
![]()
Hlasim se ze kontrola dopadla v poradku, doktorka ultrazvuk nedelala protoze pry podle prohlidky vypada vsechno dobre.
Ja chci rodit ve Slanym, maj tam taky porod do vody ale zaregistrovana tam jeste nejsem. Do kdy si to mam vyridit?
Pristi kontrola 12. zari
Jinak ultrazvuk mi dela takovy ten pres bricho.
Zase jsem pribrala o kilo ach jo. Ale doktorka z toho byla nadsena. Jsem zvedava jak dlouho ji nadseni vydrzi ![]()
Ahoj všem,
Míšo, vítám tě zase mezi námi a jsem ráda, že je vše OK. Jen se teď pořádně opatruj a nech se od všech opečovávat, určitě si to zasloužíš!
Porodnice - nevím jak v Praze, ale tady na Moravě není potřeba žádné registrace. I když jsem z Kroměříže a porodnici tu máme, Hanička se narodila ve Zlíně a doufám, že druhý prcek se tam narodí taky. Nikdo se nestaral, proč nejsem doma v KM, v pohodě mě přijali i když bylo docela plno!
Oblečení - buďte v klidu, taky jsem se chtěla v neděli navlíknout do riflí a propadla jsem panice a tak už chodím v těhu kalhotech. Mám naštěstí spoustu oblečení jak jsem byla těhotná s Haničkou, a protože se narodila v lednu, tak mi to docela sedí i časově. Jen před 2 lety jsme neměla skoro žádné bříško a teď se nestačím divit!
Právě jsme se objednávala na UTZ ve 20.tt do Zlína a jedeme 19.9. na 14,30, tak jsme moc zvědaví, co se dozíme. Původně jsem chtěla na 20.9., to máme 9. výročí svatby, ale už bylo plno!
Jen jsem se zapomněla zeptat, jestli můžeme vzít Haničku s sebou, ale stejně ji nemáme kde nechat, tak ji s sebou prostě vzít musíme!
Všechny se opatrujte, Hanička právě usnula a tak mám v plánu nájezd na lednici. Mám tam vzadu ukrytý jende velký MAXI Bobík, tak mám na něj už od rána spadeno a už se přede mnou neschová!
Opatrujte se a pohlaďte bříška!
Hanka
Liliku, děkujeme za přání! Nejhezčím dárkem zatím bylo, že Hanička konečně usnula!
Tento týden má nějaké „klíštěcí“ období - pořád za mnou běhá a volá MAMI MAMI! Ale užívám si to, za týden budu zase v práci a bude mi smutno! ![]()
Stiko to pobolívání jsou snad jen vazy, jsi dobrá že jsi se nedala a odmítla štourání. Já budu rodit na Obilnáku, už tam mám kartu od roku 2000, takže nic neměním, jídlo i pokoje jsou šílené, ale porodní pokojíčku a přístup porodních asistentek, na kterých možná záleží víc než na doktorech je výborný. S kilama si hlavu nelámu, mě doktorka vždy plísnila, když to bylo moc jednou od kontroly ke kontrole i 5 kg, ale nyní jsem nevěříc nepřibrala! Těhu oblečko už nosím min týden, páč ostaní už jsem schovala snad za dva roky ještě nebude prožrané od molů, to že bych něco vykojila, nebo vyběhala, tomu já u sebe nevěřím.
Kombinézku bych kupovala asi v lednu ve výprodeji-62nebo 64, protože to bude jen na první tři měsíce, ovšm moje 4 kilové děti nikdfy 56 neměli. Chudák Vítek šel z porodnice s rozeplíma dupačkama, páč jsem si nachystal 56,asi byl větší než Anny, neboť ta ty dupačky měla do dvou měsíců.
Dostala jsem něco na odvápněné kosti, rozestupuje se mě pánev, dost mě bolí záda a kost nad prckou, mám objednaný těhu pás, hrozný tolik věcí pro jednu ženskou, co zaplatí pojišťovnaa ž se stydím. Mimi je Ok.
Míso, ať je ti brzy dobře a můžeš chodit na procházky.
Jena rada - typ kojící podprsenku kupujte až měsíc pře dporodem, nejlepší se mě zdají od Triumpfu, jsou z mikrovlákan…ty 100% né vždy dobře sedí. Potřeba je cca dva až tři kousky. Já jich mám po obou už šest, škaredé zašedlé,kdysi bílé:
Vítek si přeje mámu pro sebe utíkám číst pohádku. Nane2
NANE: tak za to se vůbec nestyď… už jsme do pojišťoven nacpali všichni takových peněz, že si každý zaslouží, když mu něco proplatí…
Stiko k tem bradavkám mi to přijde divné, já osobně bych nic takového nedělala, jen pokud máte někdo vpadlé bradavky, ale s tím poradí dr. Po porodu je nejlepší mazat po každém kojení bepanten, protože sem tam to mímo mámu pěkně potrápí, hlavně když nikdo mamce neřekne a pořádně neukáže jak to prso dítěti do pusinky dát. Ale to až později Nane2
Ono není nutné ty prsa drhnout, ale je to pro nás lepší, protože si zvyknou na tu zátěž… a myslím, že některé maminy by mohly vyprávět, jak to může bolet, když se cvrček přicucne… a těma dásničkama tu bradavku okusuje.
Jinak těm, co mají velká prsa - viz já - doktoři radí si hodně topořit bradavky, aby se naučily stát a miminko mohlo dobře sát. Prý jsou s tím pěkné patálie
Ahoj kocky.
Dneska to vezmu asi na preskacku… ![]()
Porodnice … UŽ
Nestrašte, ja to chtela resit po svatbe (rijen) ale to je asi pozde. Sama za sebe mam vybrany Neratovice, mama mi predhazuje Vinohrady (nemate nekdo nejake reference?) Motol i Podoli je daleko, Apolinar me nelaka. Ale nevim… mam se tam prece jenom jit podivat?? Jako na kukacku??
Brisko … mám
nekdy to jde, nekdy je to balon. Hlavne kdyz blbe stojim, ja se totiz hrbim
a pak vystrcim pupek…
no desnej postoj, ja vim. ![]()
Miso … super, ze jste vsichni tri v poradku, hlavne pekne odpocivej a drz se. Bude dobre. ![]()
Tehu oblecky … zadny nemam, ja kdyz vidim ty ceny
Jsou mi posledni gate, co bude pak, ja fakt nevim.
Nevite nekdo o nejakym tehu sekaci??? Treba by to bylo levnejsi.
Prsa … taky sem to nekde cetla, ze by se meli bradavky „zvykat“ na kojeni. No me staci mit na praci jen tricko (bez podprdy) a laclovy monterky a o ksandy se mi to odira samo. Kupodivu to ale neboli, jen to citim.
Ovsem ve sprse si bradavky nicim nedrhnu. ![]()
Hani … obema vse nej k svatku, koukejte to oslavit. ![]()
A dotaz… nevite v Praze o cviceni pro tehulky na gymbalech? Mam doma velkej mic, ze bych se neco naucila a cvicila doma.
To cviceni na micich by se mi taky libilo…jenom nevim kde, budu muset zacit hledat.
A tehusekac je dobry napad,jenom nevim jestli neco takove existuje…ale mozna i v obyc sekaci by mohli neco mit, nebo ne?? Jinak ty ceny jsou silene… ![]()