Poradna duly
Jana Čurdová
cau devcatka, nasla jsem super odkaz, kde je odpoved snad na vsechno je to www.porodnice.cz
tak packo
Vitti, mám doporučení na cičení Na Latě 40Kč hodina, chceš telefon?, zavolám tam, chci chodit dopoledne v úterý, Vítek bude ve školce a Anny pohlídá babička(tchýně), je po operaci(rakovina) naštěstí už skoro rok ok.
Hani, Hanička je asi jako naše Anička, dnes už nechtěla ani jít spát, asi tuší, že já budu mlsat, energii nemám ani na vytření podlahy, jen vstávám pro jídlo. Bude ze mě sud, nebudu se muset tolik mazat, sádlo budu mít zevnitř. Já se mazala ke konci vždy vazelínou, večer, ráno tělovým mlékem. Břicho mám dobré ale stehna nic moc. A pozor v porodnici po vítkovi mě hrozně popraskyly prs, jak se nalily mlékem, nějak jsem se zapomněla namazat, normálně jsem si furt stěžovala, že mě svědí čelo a víte proč, jaá si ho zapomněla od porodu umýt! To bylo těmi mateřskými hormony…
Těhu podprsenka je taková ta co nosí babky, tedy pohodlná, bez kostic, protože až břicho bude nahoře tak to budeme jak dolly baster. Fakt se mi osvědčila jedna pořádná s tlustými ramínky, nebo sportovní topy, ale ty moc nedrží prsa, i když u mých roletek po třech letech kojení je to fuk.
Kromě těhu oblečení musím nosit punčochy na křečáky a těhotenský pás, jsem vyzbrojena jak nikdy.
19.09 jdeme na UTZ na vývojové vady, dělá se na specializovných pracovištích, sledují kromě vrozených vývojových vad, což může být dDauwnův syndro a rozštěpy, srdce, tedy průchodnost komora a síní, tam se většinou objevý vrozené vady srdce, zda jsou operovatelné…
Ten NT screening od 11-13 týdne se myslím platí vždy a všude, my na něj šli kvůli tomu potratu, Projasní šíji, nahromaděná tekutina musí být pod 3 mm a měla by být osifikovná nosní kůstka. V 15 až 16 týdnu odebírají krev, mě oficiálně poprvé za celé těhu na Hiv, hbsag, pohl choroby a krevní skupinu, pluz zoonozy a protilátky, jo a taky na už nevým jaké proteiny, z nichž pak vyjde výsledek na ty možné vrozené vady. Odběr plodové vody to může vyločit,kdyžtak se dělá odběr pupečníkové krve, tam je výsledek do týdne u plodovky až do třech týdnů, záleží na množství odebraných buňěk v plodovce. Mě řekli výsledek do 10 dnů, kamarádce a ž za 21. Byli to nervy, obě děti jsou zdravé, ona měla možnost poškození DS 1:37, my 1:110. Jen aby jste se nelekali až vám holky přijdou výsledky domů, nebo vám budou volat z poradny. Fakt to není tak spolehlivé, hodně záleží, zda je stáří těhotenství správně odhadnuté, protože tam jde o dny a výsledky z krve mohou být velmi zkreslené.
Míšo a ostatní dvojčecí, můj muž touží po dvojčátkách, já ani moc ne, stačí mi tři kousky vždy v jednom balení. Přeji hodně sil, určitě se informujte i jinde, ale zůstňte nám věrné.
Jsem to ale pisatel, těm co jsou až zde přeji krásný kulacení! Nane2
Ahoj bříškatý holky!
Lucci - ty kalhoty vypadají moc hezky! Díky za doporučení obchodu.
Kacka - na ten Weleda olej jsem slyšela samou chválu od několika kamarádek, tak si ho asi taky pořídím. No a s tou bundou - to máš úplnou pravdu.
Už jsem na to taky myslela, vždyť budem mít ty největší bříška přes tu největší zimu. Já asi zaútočím na tátův šatník, jestli tam něco nebude mít, akorát budu asi jako hastroš. Manželova bunda by mi asi byla líp, jenomže on je tak nechutně otužilej, že i v zimě nosí jenom větrovku (pravda, děsně funkční) a když je jo velká zima, vezme si pod ni dvě trička.
Zlatka - proštudovala jsem ty stránky A-centra, to je super! Taky tam půjdu něco vyzkoušet, jen co se dostanu ještě trochu víc do formy.
Hani - no úplně přesně, já jsem taky tak šťastná, že mám chuť k jídlu! To je život! A děsně se těším, až půjdeme někam do hospody a já si tam dám pořádnej steak (samozřejmě si ho nechát řádně propéct, ne jako dřív
). MŇAM!
Jooo, a už jsem přibrala, hurá!
Včera jsem:
1. zvýšila při procházce tréninkovou dávku - o kousek jsme ji prodloužili a bylo to velmi úspěšné, hurá.
2. uspořádala módní přehlídku a při té příležitosti zjistila, že kalhoty, do kterých jsem si myslela, že se vejdu, mi už nejsou, a ty, o kterých jsem si myslela, že mi budou ještě dva měsíce, mi jsou taktak. Takže v sobotu vyrážíme na nákup.
Mějte se, holky, krásně a vesele, pozdrávek bříškům!
Majda
Ještě mě k těm maxi bundám napadají maxi boty, ke konci jsem nemohal nosit nic než jeiný ročvachtaný tenisky, ale v těch by mi v lednu asičvachtal sníh. Možná si pořídím praktické sněhule! A začnu je nosit raději už v listopadu! Holky já už mám těhu hadříků dost, napadlo mě pro vás ostatní co nechcete kupovat nové věci zajděte do dětského bazárku, většinou tam mají i oddělení těhu oblečení. Tak hodně štěstí při nakupování! Nane2
Jdu vás jen v rychlosti pozdravit!!
U nás vrcholí přípravy na zítřejší odjezd směr Chorvatsko.Takže se snažim dá to tu do kupy,ale zatím je všude neskutečnej bordel a v ničem žádný systém ![]()
Takže jen megarychle-pupík jsem mazala a mažu Elasti-Q,bříško první těhu přežilo v pohodě,ale boky,který jsem nemazala to odnesly mnohem hůř
.Elasticita kůže je určo dána geneticky,ale myslim,že mazání ji může trochu obrnit.Já teda nesnášim oleje všeho druhu,tohle je krémík.
A těhupodprda-nenosila jsem a asi ani nebudu.Myslim,že nemusí být nutně těhu,stačí,když bude dobře sedět a prsa podpírat.Někde jsem četla,že si většina mamin myslí,že se prsa „vytahaj“ až kojením,ale zatěžuje je celé těhotenství a kojo už tak obr roli nehraje.
Letim letim,než odfrčim,ještě sem juknu.
Zdravim všechny a opatrujte se ![]()
Monča
Ahoj holky, chci se k vám přidat. Jsem v 15tt. Mám doma už dvě holky- 8 a 6,5roku.
Vitam Marci
Holky, taky vam tak vadi pachy a vune? Ja nemuzu nic cejtit, uz aby ty nevolnosti presly ![]()
Ted zrovna pecu bucek, protoze bych to vecer nezvladla a jeste se mi pripalil jak tu serfuju a smrdi celej byt.Taky pokladova vonavka, kremy no desny
Ahojte vsem.
Vitam Marci , at se ti u nas libi. Napiš něco o sobe, at ti te Zanet muze dat do seznamku. Ale koukam, ze uz jsi zaslouzila mamina, kam se hrabem my prvorodicky. ![]()
Jinak ja mam dnes po kontrole, panu Dr. jsem se libila a neschledava na me zadny chyby.
Cvrcek ma 7,6cm (hlava-kostrc), videla sem, jak si cuca palecek a prsticky na rukou. Tripe test me ceka 4.9. a pak ve 20tt velky UTZ v nemocnici. Taky merili řasu na zatylku, prej je 1,9mm a prej je to dobry.
(nekdo tu psal ze ma byt max 3mm??
)
Ahojky,
Marci vítám Tě mezi nás.Budeme tu mít další zkušenou mamču, která může dávat rady nám nezkušeným a ze všeho vyplašeným.
Štiko taky mě některé věci nevoní. Naštěstí ani ne jídlo, jako spíš šampony, krémy atd. Jídlo mi snad ani nemůže smrdět, protože jsem strašně rozežraná. Mám pocit že pořád něco žvýkám. Budu se muset trochu krotit.
Hezký den všem.
Kačka
Ahoj mamky
,
nesnídám, nesvačím, já vás prostě nestačím
. Jsem v poklusu, dnes mám dovolenou a za chvíli jedem do Litomyšle. Mají tam podnikovou prodejnu Litexu, kde prodávají kazové zboží za lidové ceny. Tak doufám, že ukořistím něco fešného těhotenského perfektně mi padnoucího…a za babku
. Držte mi palce.
Vítám novou těhulinku Marcii , ať se Ti holka u nás líbí. Jsme tu samé sympatické mladé ženy
.
Mazání - doktor mi ho vřele doporučil, prý se tím dá spoustě trhlin předejít. Mazat budu určitě, aspoň pro klid duše, že dělám maximum.
Kojo podprda - tak já se musím přiznat, že mě sice prsa malilinko vyrostli, ale pouze takovým způsobem, že mi moje podprsenky s velikostí košíčků A nejsou velké
. Myslí,. že pro mě jsou těhu podprsenky zbytečným luxusem, neb kde nic není, ani smrt nebere ![]()
MaK - užijte si pohodovou dovolenou ![]()
Musím letět, manžel je za chvíli tady a já tu lítám v nedbalkách a s mokrou hlavou. Krásný víkend všem, my jedem na chatu, jsou jachtařské závody a tam nesmí manžel chybět!
Mahony
Cau holky, mam dotaz, taky vas boli a picha kolem pupiku? Snad je to normalni. Mam uz desnej brich, hlavne vecer mi prijde, ze se mi obelix nejak nafoukne a kdyz lezim na boku cejtim jak me tahne dolu ![]()
Chystame se na den na chalupu, tak snad to bude ok, jestli teda nebude prset. Kycel me uz prestala bolet, tak trosku pobiham po by
e, at nejsem jak koule, kdyz nemam zadnej pohyb. Na ty testy a kontrolu jdu uz k mymu doktorovi, koneccne po peti tydnech, uz se tesim. Takhle mi kazdej rika neco jinyho. No ale s tim sexikem se neda nic delat, to mi asi nepovoli ani tenhle a hlavne i ja bych mela psych zabranu. Chtela jsem se jeste zeptat, barvite si v tehu vlasy? Uz bych to docela potrebovala, ale je to chemie a nechci bobisteti ublitzit
Stiko …
pupik me boli, hlavne vecer, dnes treba i rano, aby ne, kdyz se tam cvrcek tak mele.
Kdyz nekrvacis a nebo nemas krece ze se nemuzes hnout, je to OK.
Vlasy barvim normalne, to bych nesmela pouzivat ani vonavku, ami myt nadobi jarem.
Vseho s mirou…
A sexujem celkem bezne, 2-3× do tydne, nevim, nepocitam to. Jen si davam bacha abych nejak extremne nenamahala brisko. ![]()
Jo a na vune mam kliku, nic mi nevadi (snad jen kour z cigaret… fuj
) Ja mam jen takovej stav, ze proste na nic nemam chut, ale mam furt hlad.
Od minuly kontroly sem zhubla kilo. Ale nijak se tim nestresuju. ![]()
holky,musíte na mne pomalu,jsem na netu teprve druhý den.Nic neumím a připadám si jak analfabet.Mám 2holky:Elišku 1998,Šárku 2000 a mimíska asi 10.2.2007 ? Jsem 15.tt,nevolnosti stále trvají,pachy mi dělají zle.
Ahojky!
Mončo - užij si krásně dovču, opatruj se a nezapomeň, inteligent zvládne chaos… ![]()
Marci - ahoj a vítej! A neboj, do všeho se vpravíš raz dva!
Co myslíš, bude to teď malej princ, anebo další princezna? ![]()
Mah - anooo, přesně tak, s těma podprsenkama, též se mi podařilo vyplnit konečně košíčky velikosti A…
Si spíš koupím těhukalhotky, ty pod břicho, páč si teď všechny, co mám, ohrnuju, je mi to nepříjemný. Dobrý lov v Litexu!
Stiko - jsem akorát někde četla, že není úplně jistý, jak ty vlasy v těhu na tu barvu zareagujou (asi jestli nebudou zelený
)…no ale to koneckonců není úplně jistý nikdy, žejo…
Lucci má pravdu, všeho s mírou (bude snad pro mimíse lepší maminka mírně frustrovaná z toho, že se necítí dobře a má pocit, že špatně vypadá?)
Lucci - přesně, cigaretovej kouř je děsnej, taky mi dělá blbě. Asi proto se všichni sousedi rozhodli kouřit z oken, abych si to trochu užila… ![]()
Holky, páčko a krásný víkend!
Majda
do seznamku bych ráda a co o sobě mám napsat a kam?Zatím se mnou počítač po 2dnech moc nespolupracuje.