Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky, tak uz tam mam 12!!! hura!!!!!
Pajko, ja mam taky zemedelku, kdyz jsem byla poprve na praxi a zacala rodit krava tak jsem mela sok… no, sak taky to tele pak tahali pomoci provazu…
Oren… a kdybys videla moje sny! dneska se mi zdalo neco nechutneho, no, proste ze me lezly streva nebo co!
hnus!
Sny- mě taky pěkně trápí, halvně po dnešním telefonátu na výsledky II. sreeningu, máme riziko DS 1z 230. Tedy proč se rozčilovat, když máme za sebou ten první a tam bylo vše v pořádku, u Anny to bylo 1z110, jsem o dva roky starší a byla jsem na odběru už před osmi dny, takže se nebudu šířit o tom, že odmítám odběr plodové vody, tedy my s mužem. On chce na genetickékonzulatci pořádné vysvětlení výpočtů toho rizika, já chci ultrazvuk od Dr. Vlašína a ujištění, že vše je v pořádku.
Kojící polštář se dá i ušít, ale myslím, že náklady jsou dost vysoké, asi ušiji ssestře nový a pak sem hodím výpočet nákladů. U nás ho myslím prodávají kolem 600,– Kč, asi záleží i na výjplni.
Dívala jsem se do nového Ikea katalogu mají tam krásné nové látky, metr za 59,– což he za pusu, ale né v nabídce OD Brno!
Asi už máme jasno ve jménech, Ester nebo David. A pohlaví s konečnou platností nechceme znát! Z výsledků tripl testu rozhozená Nane2
PS: Na křeče v lýtkách pomáhá magnézium plus vápník, může dojít při zvýšeném příjmu magnozia k dibalanci ve svalech, takže doplňujte mamky i vápník. Což určitě víte......Míšo to je super, že jsi konečně za 12 tt, je to magická hranice!
Pro dlouhé čtění, já sice nemám zemědělku, ale školu života, takže od dětství jsem asistovala u porodů koní, když se rodil můj mladší brácha, tak táta mamku dopravil do porodnice a tam ji nechtěli přijmout, že je plno, on strčil nohu do dveří a nechal ji tam se slovy, já to znám je to třetí dítě, bude to brzy, víte co už jsem odrodil hříbat.
Naši mají statek, nechali mě jednou asi pře 8 roky doma samotnou a jeli na výstavu, prsnice se rozhodla poprvé rodit, lezlo z ní jedno selátko za druhým, poradil mi známý přes telefon jak oddělit pupeční šnůru, selátek bylo celkem 16, naráz! Holky kam se hrabem na ty prasnice! Nane2
Toto dítě chci rodit v porodnici za pomoci PA, né sama doma, jen aby jste si nemyslely, že jsem taková drsňačka!
Ahojik, tak jsem moc rada, ze jsem konecne narazila na unornatka a jsem rada, ze si muzu s nekym take o tom pokecat
My to cekame na 13.2., ale na UZV mi rikali uz neco i o 18.2., tak uvidime.
Trochu sem precetla vasi diskuzi po zpatku a musim rict, ze zazivam to stejne.
Kycle mne boli, neustale mam omdlivaci, protoze mam silene nizky tlak. Tudle jsem malem omdlela v autobuse. Navic vykyvy pocasi jsou ohromne :/ Mota se mi hlava a mam dojem, ze kolikrat ani do te prace nedojdu, nebo ze tam proste nevydrzim. Ale odpoledne uz byva lepe.
Sny mam uplne idiotske. Snad nikdy se mi nezdalo tolik kravin jako od te doby co jsem tehotna
Nemam moc takove domaci, ze bych prala, zehlila, ale spis sci-fi sny a to se ani snad neda vypravet. Rano se tomu dycky musim smat. Na zachod uz tak casto nechodim. Chodila jsem 2× za noc. Ted uz jen 1×, nekdy ani to ne, i kdyz rano jsem na prasknuti.
A co pupik uz mate? Ja ho pozoruji necekane brzy. Myslela jsem ze to prijde az pozdeji, ale mozna je to moji drobnou postavou, ze je to na ni videt vice. Kazdopadne mi pripada, ze se prcek roztahuje asi nejvic vecer ci na noc, kdy jsem uplne nehorazne nafoukla. A take na sobe pozoruji, ze se musim holit snad kazde dva dny, protoze mi manzel rika, „ty moje tlusta chlupata mamo“ - no to potesi ![]()
no a take vymyslel teorii, ze kdyz tak „chlupatim“, ze mam v sobe urcite nadbytek muzskeho hormonu a tak to bude jiste kluk.. no co na to rict.
![]()
Naladicky mne berou take, ale manzel to zatim trpelive toleruje ![]()
Fakt jsem moc rada, ze to co prozivam neni ojedinele a ze je nas takovych vic. Moc vas zdravim a doufam, ze mne vezmete mezi sebe! ![]()
Ahojky holky,
tak nevím nevím, jsem sice již druhorodička, ale mám v těch tt hokej ![]()
Do poradny jdu shodou okolností poprvé až 24.8. Byla jsem u doktorky jednou a řekla ano jste těhotná a pak jsme se míjely na dovolených, takže až teď. Já vím kdy jsem otěhotněla a proto jsem si vypočetla 1.2 , ale dle menstruace již 25.1. Tak nevím k čemu se přikloní doktorka . Jinak ne mne tentokrát těhu nemá žádný vliv, nic mi není - nevím jsem těhotná? A k partnerovi u porodu mám toto: já se s manželem u prvního porodu dohodla že tam bude n 1 dobu porodní a pak uteče
No a on zůstal a užil si to, byl nadšený a ani ho nenapadlo utéct, jako bych já mohla
Takže holky neřešit, neutečou.
pro Nane2: já mněla u Aničky riziko 3 ze 4 na roštěp, nevím jak je to možné každý má 1 z…, podstoupila jsem i amniocentézu a tak, prostě bla bla. Tentokrát jsem se rozhodla na genetiku nejít, věřím tomu stejně jako bábě co koukne do koule a té možná víc
Andulka je zdravá
Vítám nové těhulky, Helíku máš pravdu, já mám Rh - a předchozí děti jsou plu, takže i to hraje roli, rozhodně si nenechám již vzít ani plodovou vodu ani ml krve navíc. Jestli máš kontrolu až zítra tak je to dobrý, protože vidím, že i v pohodě to jde neboť Tobě už trippltesty dělat nebudou---Jo naše Anny je taky zdravá, kromě atopického ekzému, který má podle mých „babských“ odhadů právě ze zbytečného stresování v těhu a čekání na výsledky. A taky po porodu, Vítek byl úplně vyměněný, agresivní, ale za dva měsíce se vše zlepšilo a nyní ve dvou letech má Anny ekzém minimálně. Už mi tu budší do klávesn
ic
e
m
usí
m
končit. Holky napište víc o sobě. Hezký den Nane2
Jsem nováček, jak se i ukazuje pod jménem
Mám proto dotázek, jak tam dostanu obrázek, který se ukazuje pod příspěvkem (ty metry)?
Ahoj holky, me ty testy cekaji v pondeli a mam peknej strach, je mi uz 35 a jsem prvorodicka. Navic tech 14 dni cekani, to musi byt desny, jeste kdyz jste furt doma a srotuje vam to v hlave. No snad mi napise pan doktor uz vychazky, lezim od 2O.6. a uz mi z toho hrabe. Mame malinkej byt a ten uz mam za dve hodiny uklizenej kdyz ted uz se hybu a co pak? Miso2 co cely den delas, kdyz musis taky lezet? Poklad nedostal letos dovolenou az v rijnu, ma hrozne prace chuderka moje. Sny se mi zdaji taky desny, posledne se mi zdalo, ze mi kocka posekala drapama bricho, mam na ne alergii a vyhybam se jim ted obloukem, zacala jsem uplne ze spani kricet, no desny.
Nevim, jestli je miminko vlevo dole, ale mam tam tepajici bouli, pozoruju to hlavne v noci, hrozne blbe spim. Pravidelne se budim kolem ctvrty a tak do sedmi cucim do stropu a premyslim nad kravinama, coz je prave desny. Uz jsem zrala na psychiatra. Mela jsem super ochocenou andulku, ale v tehu jsem ji radeji dala pryc, mam alergii na roztoce, ale ted je mi tu smutno a desne mi chybi, hned by tu se mnou nekdo byl a ten den by byl veselejsi. Vlastne co to povidam, mam tady bobiste, nejsem sama. dost nostalgie, mejte se krasne a pohladte briska, papap
nazdar ženský, jsem trochu mimo vás, termín mám až v půlce dubna, ale nedalo mi to a jukla jsem co tu drbete a není mi z toho dvakrát, kdyz si¨predstavim co me ceká. Vy nepůjdete na to amnio? Me se tam tak nechce...... v lednu mi bude 35, donutí me??????
To vás tak bolí klouby a kyčle uz???? A to ste teprve v druhé půlce těhotenství, no není mi z toho dobře,jejda, ze já radši nezůstala u toho mnození psů......... to tak nebolí .....
![]()
nazdar ženský, jsem trochu mimo vás, termín mám až v půlce dubna, ale nedalo mi to a jukla jsem co tu drbete a není mi z toho dvakrát, kdyz si¨predstavim co me ceká. Vy nepůjdete na to amnio? Me se tam tak nechce...... v lednu mi bude 35, donutí me??????
To vás tak bolí klouby a kyčle uz???? A to ste teprve v druhé půlce těhotenství, no není mi z toho dobře,jejda, ze já radši nezůstala u toho mnození psů......... to tak nebolí .....
![]()
JEJE: Tak to je prca,ja mam s tim chlupacenim stejny problem a pritel na me prisel s tou samou teorii!
ze to bude proste kluk
Ach jo,ti chlapi
I kdyz posledni dobou fakt nejak citim,ze to bude kluk, ze zacatku jsem si prala holcicku,ted uz je mi to jedno.
STIKO: Ja jsem taky doma, nastesti mam vychazky od 10 do 16hod. Ale moc je nedodrzuju
Jinak uklizim,chodim se psem,surfuju na netu, koukam na TV,ale tam nic nedavaji, takze spis ctu. Ted zrovna ctu Pianistu,je to docela drastarna na to,ze jsem tehotna.
Mela bych si cist spis pohadky ![]()
Vcera jsem se divala na ukazku porodu
Jestli chcete,tak tady je odkaz:
Ahoj holky,
ještě sem u žádné z vás nenarazila na problém, jaký mam teď já (nebo sem nečetla všechno?
)
Ale mě začali najednou vadit šperky, musela jsem vyndat náušnice z uší i z pupíku, protože mi to najednou začalo červenat, otýkat a bolet. ![]()
To se mi u prvního těhotenství nestalo
Nesetkala se s tom některá z Vás???? Nebyli to žádný laciný kovy…normálka zlato a v pupíku chir.ocel?
Já naštěstí tim zvýšeným chlupacením netrpim…ale čumim, co všechno ten jinej stav může způsobovat ![]()
Já jdu na krev 5.9., a mam strach, že mě čeká amniocentéza, protože moje datum početí je dost nejasný. Moje dr. se divila, kdy sem opčala, že podle velikosti to muselo být někdy těsně před příchodem MS, ale mě se zdá, že v tu dobu sme spolu moc nespali, spíš uprostřed cyklu…tak mam pocit, že ten 16.týden, kdy se maj odběry dělat u mě může být špatně určený a vyjdou mi proto blbý výsledky
Sem to ale panikářka, ještě mi ani tu krev nevzali a já už píšu katastrofický scénáře…no jo, celá já ![]()
Luka
Nane: diky. NO neco o sobe. Je mi 25 a ziju v Trebici. Pracuji v cestovni kancelari
Co by vas tak zajimalo? ![]()
Matessa: To jsou jesitni chlapy
Mne je to take fuk, co to bude. Hlavne kdyz to bude zdrave, v poradku a uz aby to bylo ![]()
Manza vubec vymysli ruzne teorie. Napr. ze mne leze pupik jako takovy hodne dopredu, takze to je jako „pindik“, takze kluk a kdyz ho ma zenska zalezly, tak ze je to holka ![]()
Akorat doufam, ze pokud to bude holka, ze nebude zklamany. I kdyz vnitrni pocit mi rika, ze to bude kluk. I prstynkem mi vyslo, ze to bude klucina.
helik: macni na metrik jedne z nas, najede ti odkaz a tam si vygenerujes novy - svuj. Podle menstruace jsem to udelala ja. No a pak jsem si zkopirovala prostredni kod a v nastaveni jsem si ho dala do podpisu. A pri kazdem psani zpravy zaskrknes „pripojit podpis“ a melo by to fungovat.
Lukaska: Tak to mne covece doktorka rekla take, ze sme to stihli tak akorat vcas. Ale vim, ze v tom mesici to bylo jednou a ze to rozhodne nebylo pred menstruaci. Rekla mi ze podle velikosti jsem o tyden pozadu. Tak nevim, ale rozhodne jsem si z toho nedelala zadnou hlavu. Krev mi brali pouze jednou a to aby zjistili moji krevni skupinu a Rh. Tedka tam jdu v utery a uvidime. Ale myslim, ze je vsechno v poradku. Hlavne nepanikar a bud v klidu!!! Vse to pusobi na miminko!! ![]()
Ahoj všechny,
jsem nová, ale v podstatě stejná jako všechny. Termín porodu mám 9.2.2007 a od 6. týdne jsem na nemocenské. Měla jsem dva hematomy a tak tvrdnu společně s PEPOU (jak miminku říkáme) doma.
Přečetla jsem si Vaše poznatky z „nočního života“ a musim uznat, že je to fakt. Já mám ty sny nějaké divoké. Když se zapocená nevzbudím dřív jak ve tři hodiny ráno, tak je to zázrak. Navíc se nějak nemohu v té posteli uvelebit. Nejlepší je, když má manžel noční a já zabavim jeho deku i polštář. Krásně si je nahňancám pod sebe a za sebe a je mi krásně. Bohužel se pro změnu budím strachem, protože jsem doma sama. Normálně groteska hadr. Až se tomu musim smát.
Trochu mě trápí, že ještě PEPU necítím. Já vím, že je ještě brzy, ale budu mít alespoň pocit, že nejsem doma sama.
Na druhé krevní tesy jdu příští týden, tak jsem zvědavá, jak dopadnou. Bohužel nevím, kdy mám jít na další ultrazvuk. Nedostala jsem od doktorky žádný papír jako jsem dostala minule. Budu se muset zeptat.
Tak Vás všechny zdravím
Pipina (15t + 5d) ![]()
Ahoj těhulinky…
vidím, že téměř všechny pokračujete podobně jako já. A jsem ráda, že jsem na sobě nenašla žádné odlišnosti.
Kyčle - moc, moc bolí… zejména jedna. Večer už nechodím, jen se belhám. Dr. že je to normální, nic na to nemůže předepsat - prý mám hodně pít mléko a jíst jogurty. Možná mi dopřeje berličku ke konci!! No tak uvidíme.
Hlava - točí se mi také. Tlak je dolů s přibývajícími kontrolami. Poslední včera mi měřili: 100/54. No a počasí… jsem hotový barometr.
Spaní - kromě toho, že chodím průměrně 5× za noc na WC, spím docela obstojně. Ale holky!!! Ty sny!!! Přes den pracuji, nosím dvě a zmáhá mne to pekelně. V noci, ve snu zase rodím, kojím… krmím, peru.
Dneska ráno mi manža říká zážitek z noci. Probudil se, že jde na WC a jak vstával asi lehce probudil i mne… a říká mi „Renčo, já jdu na záchod, spi“ a já jsem mu na to prý odpověděla "To jsi hodný, že za mne jdeš na záchod… já nestíhám… kojim, vařim, peru, žehlím, děti meju… hrozná hoňka!!
No teda, prej se smál tak, že nemohl usnout!!!
No a jinak klasika. Občas mne přepadá TZV Těhotenská demence - věty mi nejdou dát dohromady, nelogické kroky při plnění běžnách věcí.

Občas jsem hysterická… chudák manža!!! Zatím to přežívá.
Těhu pás doporučuji!!! a hlavně kojící polštář… maminky vědí… prý by ho nevyměnili za nic na světě!!
Jinak včera kontrola: jen mi poslechla srdíčka - bily jako zvon. Prohmatala mne, objednala mne na krevní testy - mám také RH negativní. No a další kontrola 18.9. až za měsíc??? To nevydržííím.
Dr. neměla dobrou náladu!!! No jo, znám to, asi se blbě vyspala
Aspoň že jdu 7.9. na 4D UTZ. Doma bude velké promítání. Tajně doufám, že už nám mimi ukážou pohlaví!! Nemůžu se už dočkat… pořád jim říkám mědvědi, mědvídci… tak abych z nich nedělala klučíky
Také doporučuji pouštět maličkým přes sluchátka hudbu - já pouštím večer Bethovena… a další poklidné věcičky!! Mimi prý už slyší a je jim to příjemné!!
Tak se mějte kráááásně a hlaďte, hlaďte!!