Poradna duly
Jana Čurdová
Manžel u porodu…to bude u nás ještě na dlooouhou diskuzi. Vím, že by to pro mě strašně rád udělal, ale takovéhle věci špatně snáší. Na tohle má slabší nervy a dělá se mu dost zle
. Určitě ho nutit nebudu, ale doufám, že ho přesvědčím, aby se mnou strávil 1. dobu porodní, kdy se vlastně skoro „nic“ neděje…prostě aby byl moje psychická opora. Smetanu na sále si už pak určitě „slíznu“ sama, ale to už nějak zvládnem. Aspoň doufám
.
Emaily z rodiny jsem už snad vyřešila, zkontrolovala jsem si registraci a zjistila jsem, že se mi tam termín porodu Neználka vůbec neuložil
. Ale určitě jsem ho zadávala…uvidíme zítra.
Majdo - cos dělala v Hradci???? Já byla ve Finese v pátek a taky jsem koukala na tyhle těhudžíny. Neměli mojí velikost, ale tento týden mají dostat zboží…takže možná budem mít stejný gaťata
. Pak se v nich musíme vyfotit, jak nám slušej
.
Mahony
Ahoj holky.Jak často vám Dr.dělá ultrazvuk? Mně říkal 10.,20., a 30. tt.Ale slyšela jsem,že někde ho dělají při každé návštěvě.Jak jste na tom vy?Dr.říkal,že mu to častěji pojišťovna neproplácí. Manžel asi bude u porodu,byl už 2×,tak snad půjde i teď.Po císaři dokonce dceru viděl mnohem dřív než já.
Ahojky, k tomu ultrazvuku: me ho uz delali asi petkrat, ale to me hlidali a ted uz ho nedelaji. Zrovna bych ho v pondeli chtela, abych vedela, jestli srdicko bije a jak je bobiste velky. Holky, nevite pls nektera presne, kde se mimi nachazi v 15tt, nevim, kde mam hladit brisko. Vlevo dole ale mam bouli ![]()
Nas tatka bude taky u porodu, prestoze kdyz mu berou krev tak omdleva, to bude pro nej pekna bojovka ![]()
Ja se furt necim cpu, to je desny, pripadam si jako otesanek.
Jeste ted v tehu reaguju na pocasi jak babka, boli me kycle a hlava, no je to sranda. Rada bych se zeptala zkusenych maminek, jak vypadaji pohyby a kdy je asi ucitim? dekuju
tak papa mamulky
STIKA: proč v 15tt? Podle metříku jsi už v 17, ne???
Pohyby někomu začínají od 15tt, ale zřetelné mají být od 20tt.
Jahudka 84: jo podle posledni MS jo, ale podle ultrazvuku je to tehotenstvi o tyden mladsi, rikal doktor, tak ze ted zacinam 15tt jestli dobre pocitam, posledni ms jsem mela 1.5., uz jsem teda z toho j
elen
Ahoj,jdu se na vás podívat ![]()
Vítám nové těhule a MARCI, máš stejně staré děti jako já, jen mám dva kluky ![]()
Přítel by k porodu asi šel, ale otázka je, jestli to stihne, týden je v práci a týden doma, tak uvidíme… ![]()
Ultrazvuk mi zatím dělali při každé návštěvě, ale mě víc hlídali, páč jsem pořád krvácela, zítra jdu na KO, pak podám hlášení ![]()
Nebude tady některá z vás rodit v Liberci?
Mějte se ![]()
ahoj holky
tak tatka u porodu doufam bude - i kdyz muze byt i u cisare kdyby byl planovany????
tehu obleceni - dneska jsme vyrazili na nakupy, chtela jsem hlavne podprsenku, ale nejak mi nesedeli a mela jsem oblecene rifle i manzestraky s halenkou a vypadalo to super, ale pristi mesic maji dostat dalsi zbozi, tak uvidime… ale prijde mi ze mam hrozne bricho!!!!! jak v devatem!
a taky tam meli nejaky kojici cosi (takovy valec) a vypadalo to uzasne pry s tim i maminy spi… ale stalo to tak kolem 1000,–
jo a taky me dneska boli zada a v noci chodim furt curat, takze s potizema nejste sami… a hrozne me boli spodek, mam to tam i popraskane… ale jen trosku…
no, tak si to uzivejme! ![]()
Holky, děloha je asi do výše pupku, pohyby by mohly cítit jen vícerodičky, od cca 16 týdne, prvorodičky od 19 víše, ale klid, miminka jsou v pořádku, ještě s enás nakopají… Stiko, chceš vážně všechny problémy, kyčle mě bolí taky záda, spona stydká, nemám chuť k jídlu, asi nedostatek železa,… UTZ mi dělali jen 1× pak ve 20 tta apo 30 tt. Myslím, že záleží na dr. a jeho chuti nám mimi ukázat. Ten podpůrný pás jen chválím, myslím že nemůže uškodit. Polštář na kojení je super věc, vypadá jako písmeno U, je měkký, pratelný potah, jen doporučuji, štří ruce a záda při kojení, tedy já jsem koukala po papasanovi, to je to ratanový křecílko jako vajíčko, ale není kam dát v našem pidibytečku, aspoň jsem si v něm všichni poseděli v obchodě.
Muž u porodu, mám chlalpa, který ani minutu, tedy přede mnou neuvažoval, že by tam nešel, byl mi velkou oporou, umí dobře uklidnit, podpořit a nastudoval masáže, což bylo moc ulevující, snad stihne dovézt děti a budem naše třetí mimi rodit zase společně. No, ale zas až takový romantik to není, za miminka mi nic nedal, protože jsem je rodily spolu…je trochu samorost, ale já jsem s ním šťasná, je dobrý otec, který vezme odpoledna děti na písek, místo sezení u PC nebo u piva.
Ale holky jestli se Vaši chlapy necítí nenuťe je, holt né všichni mají tak pevné nervy, a pokud ještě neví nechte jim čas ještě nejsme ani v půlce!
Právě jsem se svého muže ptala zda půjde k porodu, že prý jo, je to už přece taková rutina.....jo zvyk je železná košile.
Hezké kulacení maminky i tatínkové! Nane2
Omlouváme se za Výše, fuj! Nane2 Další hrubky prosím tolerujte…jsem unavená, tlustá máma.
Ahoj,
muj muzskej byl taky u porodu. Hodinu prede mnou rodila nase pribuzna - zena od bratrance. Jeji to bylo treti a jeho prvni miminko. On u porodu nebyl, ale muj manzel ten porod tak vybasnil,ze rikal,ze ho bude mrzet celej zivot,ze tam nebyl… Od kolegu slysel jen samy hrozny veci,co se tam deji… Ale kazdy nema tak pohodovy porod,jako my! Od prvni-nic moc silne kontrakce po 5 minutach ,byl malej za necely 4 hodiny na svete! A to mi jeste manzel cely tehotenstvi pripominal,ze ma prece zemedelku a ze videl nekolik porodu krav a prasnic a to je pry jiny kafe
No,to me teda uklidnil… Jenomze on ma takovy typ humoru ![]()
Takze jim spis vysvetlit,ze to opravdu nic strasneho neni-vlastne mi stal celou dobu u hlavy a pomahal mi tlacit.Mela jsem v nem velkou oporu,kdyby neco,ze by to tam vyridil…
Ale radsi je nepremlouvat,musi na to prijit sami… ![]()
Tak preji hodne stesti v rozhodovani muzu!
Dobrou noc Pajka
Ahoj všem,
tak se na vás zase po pár dnech koukám a pěkně jste se rozepsaly, to je pravda!
Tento týden jsem zase v práci a Hanička v jesličkách, takže je to docela hektické, ale dala jsem se na bitvu, tak musím bojovat…
Zdravím všechny nové těhulky a ty „staré“ samozřejmě taky a jsem ráda, že jste všechny v pořádku!
Manžel byl u prvního porodu a k tomu druhému půjde rozhodně taky! Celé těhotenství docela aktivně prožíval, chodil se mnou do předporodních kurzů, každý večer jsme spolu cvičili na míči, nakonec prováděl i masáž hráze a myslím, že se ten přístup opravdu vyplatil! U porodu to byl báječný pomocník, Haničku jsme společně porodili na stoličce a Richard nakonec přestřihl i pupečník… Takže pokud manžel nebo přítel jen trošku váhá, zapojte je co nejvíce do celého těhotenství a nakonec uvidíte, že to vezmou jako úplně přirozenou samozřejmost (Richard to dokonce všechno tak prožíval, že neříkal, že jsem těhotná JÁ, ale MY
) a budou brát porod jako samozřejmost! Ale pokud se jim každopádně nechce, tak je do ničeho nenuťte, protože vám tam nakonec budou jen na obtíž a rozhodně vám nijak nepomůžou!
Jo a taky už cítím pohyby - pár dní a je to úplně super!!!
Tak dobrou noc a pohlaďtě bříška!
Hanka
Ahojky,
holky stalo se vám už některé, že by se vám po ránu točila hlava? A nevíte z čeho by to mohlo být? Já jsem ráno myslela že nevstanu a nedojdu do práce. No nakonec se nějak povedlo, ale pořád mám blbý pocit, že se mi zase zatočí. Ještě to není úplně dobré.
Mám teď asi dva týdny občas v noci pocit, jakoby mě chtěla chytnout křeč do lýtka. Tak nevím jestli by to mohlo mít souvislost a jestli by to mohl být nedostatek hořčíku.
Kačka
Ahoj,
Kacka2 mě se točí hlava každý ráno a někdy i během dne, když se sehnu, tak jak se pak narovnám, musim se rychle něčeho přidržet, abych sebou nesekla. Moje dr.říká, že je to nízkým tlakem. V těhotenství je nižší než normálně, takže motání hlavy je v pohodě a není to problém
Problém je, jak si ten tlak zvýšit, když je na to dobrý kafe, frťan nebo třeba červený víno a to se v těhotenství moc nedoporučuje ![]()
Když se mi točí hlava, tak si rychle sednu na zem nebo aspoň na bobek, abych nepadala moc z výšky ![]()
A křeče v lýtku jsem mívala při prvním těhotenství, když sem to řekla doktorce, dala mi na zobání magnézium a zlepšilo se to
No jo, sme těhotný a ne náhodou se tomu říká jiný stav ![]()
Luka
Ahoj,
hlava se mi obcas mota taky, myslim ze z nizkeho tlaku. Ale zatim jsem to vzdy zvladla, tak snad to tak bude pokracovat. Na posledni kontrole jsem mela tlak 80/60, takze nic moc…
UZ jsem mela ve 12.tydnu, potom bude ve 20. a 30.tydnu. Taky bych na mimi koukala porad, ale ono to udajne neni moc zdrave… ![]()
Kačko - mně se taky motá hlava pořád, nic si z toho nedělej. Přesně, jak píšou holky, mžitky před očima atd., prostě nízkej tlak. A některé dny jsou obzvláště vypečené, třeba když se mění počasí a jdou ty vlny, to je labůžo… ![]()
Mah - můj muž je z Hořic v Podkrkonoší, takže tam jsme často u jeho rodičů a teď jsme tam byli na víkend, proto výprava do HK.
To bude dobrý, když budem mít stejný model.
Jasňačka, se vyfotíme. ![]()
Ještě k těm emailům z Rodiny, mně chodí taky (na manželův mail, vždycky mi to večer čte), je to docela dobrý, ale několikrát jsem propukala v takový ten obranný mírně hysterický smích, například, když jsem se sotva doplžila na záchod a zmohla se na to, abych si tu a tam vyčistila zuby a mail hlásal něco ve smyslu: „Nezapomeňte o sebe stále pečovat, i těhotná žena může být atraktivní. Chcete se přece stále líbit svému partnerovi a budoucímu tatínkovi.“ (ano ano, velmi se mu chci líbit a být atraktivní, zvlášť když mi drží hlavu nad kýblem…
)
Majda