Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jsem všechno dočetla, za těch pár dní je to hotová slohovka
Snažila jsem se marně připojit v práci, takže až dneska píšu zase z domu. Už je mi po třech měsících a pár dnech zase nějak „normálně“ nebo jsem si na to zvykla ![]()
Nane2 - dej prosím vědět, jestli narazíš na nějaké pohodové cvičení v Brně. Já po ničem zatím nepátrala, od září by to však nějaký pohyb chtělo..samo až mi to schválí doktorka
Oren - k 3D UTZ, někde jsem četla, že to lze provést kdykoliv, ale optimální zobrazení je mezi 22-26 týdnem
Mějte se fajn
Oren tak na ten utz máš ještě čas. Ale prý ho dělají všude trošku jinak…např. v Gennetu 4D mezi 24.- 28. tt, v Podolí 3D 28.- 30.tt. Určitě si zavolaj tam, kam bys chtěla jít a objednej se dost dopředu ![]()
Mahony
Ahojky.
Dneska jdu na zkousku svat. ucesu ke kadernici, to bude neco. Sem zvedava, co mi na ty hlave dokaze vykouzlit.
Taky me dneska boli pupik a vypadam regulegne tehotne (i kdyz si to mozna jen namlouvam a vypada to vyzrane
)
Oren … kde presne je ten NEXT na Narodni tride??? Bych se tam sjela kouknout, fakt nemam co na sebe. Zrovna resim jak si vyprat na dovolenou gate a pritom mit jit v cem do prace. ![]()
Jo kdyby jste nektera nasla cviceni na micich pro tehulky v Praze, tak sem s nim. ![]()
P.S. Z mamy me klepne pepka… vcera sem se v predsini prerazila o kocarek od 1 roku!!!
Prej neni pro nas, ale pujci ho znamym, co maji holcicku 5mes. Ach jo… Uz sem rekla at klidni hormon. ![]()
Ahoj holky,
dúfam, že si dnes užívate v celku príjemného počasia. Poobede ma čaká kontrola u Dr., tak som zvedavá, čo mi povie a hlavne čo uvidím ![]()
Lucci: ja chodím na cvičenie na míčích do A-centra k Zorke, a som veeelmi spokojná. Cvičenie trvá dve hoďky, tu prvú si len povídáme, a tu druhú cvičíme. Dnes idem tiež cvičit. Inak majú v ponuke ešte i jogu, tance atd. Posielam odkaz na stránku.
http://www.materstvi.cz/…vi/index.php
Z maminky si nič nerob, asi to nejak moc prežíva. Bude to jej prvé vnúča??? Ja som od rodičov naštastie xxx km daleko ![]()
Uži si predsvadobné prípravy, a nech ti skúška účesu dobre dopadne…
Oren: díky za odkaz, ja som včera bola u nás v Strašniciach na trhu u Vietnamcov a maju tam dobru ponuku teplákov od 100 do 200 CZK. Ale inak už som si pořídila pekné džíny v Mamashop (posielam odkaz).
http://www.mamashop.cz/
Neboli sice najlacnejšie (1500) ale ked som videla včera podobné v obchode Dětský ráj u Kohouta za 2100 tak si hovorím, že to nebolo až tak zlé.
Čo sa týka Porodníc, zatial som rozhodnuta pre Krč, ako jediný v Prahe majú titul BFH - samozrejme ešte sa tam pojdem pozriet.
Mimi oblečky: zatial len pozerám:) Ale kočík som si už vybrala - Deltim Skippy
http://www.caryfuk.cz/…y/typ/22:922
Plánujem ho dopravit domov až v prosinci.
Majte sa krásne a pozdravte bříška.
PS: Kto že vyhlasoval „tramvajovú sútáž“??? Tak včera jedna pani vyhodila kluka z miesta kvoli mne… Hahaha, to už teda vyzerám ![]()
Zlata
ahoj holky, tak vas vsechny zdravim, uz jsme doma z kontroly, srdicka tloukla (poustel nam to), mimce sebou mrskala a zitra uz jdu ke sve gynekolozce, tak mozna bude prukazka ![]()
Oren, diky… takze kolik nas je cekatelek na dvojcatka? tri?
holky, delaly jste si ten kombinovy test nebo co? ja mam jit 28.8. na ultrazvuk na ty vyvojove vady a pry se domluvime, protoze to muze pry byt tou redukci ovlivnene… tak nevim… poradte!!!!
LUCCI: nevím, kde je nějaké cvičení, ale našla jsem odkaz na cviky na míči… třeba by to tak stačilo:
www.rodina.cz/clanek535.htm
ahoj holky, těhulky!!
Míšo - gratuluji ti k povedenému zákroku, jsem ráda, že všechno dobře dopadlo a ty i mimča jsou v pohodě
![]()
S dvojčaty jsme myslím v únoru zatím 3. Já ty a Zuzika
Nicméně na diskuzi je diskuze dvojčata a tam jsou s námi i maminky dvojčátek a také pokročilé těhulky… hodně rad a pomoci!!
No holka - máme se prý na co těšit!!!
R.
Zlato … gratuluju k prvnimu mistu tramvajove souteze. Vyhlasovala sem ji ja, zrovna dneska sem stala a zbesile vystrkovala pupik (pac sem byla desne utahana a brisko bolelo) a nic. Vsichni si asi reknou „co tu ta vyzrana tak vystrkuje pupek??
"
![]()
Ten odkaz na materstvi je dobrej, celkem me to zaujalo, na neco se urcite zajdu podivat. ![]()
Jinak ano… nas cvrcek je mamci prvni vnouce, po kterym touzi asi tri roky.
Spis mi "vadi“ ze mi sezene mraky veci po kamaradkach a ja pak nebudu mit duvod koupit si neco novyho.
Asi sem nevdecna, ja vim.
Kdyz ja bych chtela mit krasny miminkoooo…
A v breznu uz mi bude fuk, co ma na sobe, hlavne kdyz nebreci a dobre jí.
![]()
Miso … super, ze je vse v poradku.
Ten kombinovany test me taky zajima, je to to samy jako ty „triple“ testy: (nevim jaxe to pise
) Ja jdu v patek na kontorolu, tak nevim, na co vsechno se ptat. ![]()
Misa2 a Lucci - jde o dvě metody. U biochemického screeningu v 1.trimestru mi dělali UTZ a zároveň vzali krev a pak už jen čekáte na telefon. Triple testy jsou jen odběr a rozbor krve cca v 16.týdnu, zatím to tak teda chápu, v pondělí budu vědět víc.. To první vyšetření není povinné, většinou se platí, je zde vyšší přesnost a týká se jen DS. Trojitý test se týká kromě DS i jiných VVV.
Dobrá stránka je třeba:
http://www.gynaecology.cz/…nostika.html nebo www.prenatal.cz
Pěknou středu
ted jsem trochu zmatena?
co je to DS?
je mozne ze mi uz triple testy delali? totiz v tom centru… zjistili jakou mam krev, byl tam test na AIDS, a na ruzne veci… ani nevim… nekde to mam, vsechno negativni…
jo, ten kombinovany rikala ze stoji asi 1400,–
Oren, jdu se mrknout na tu diskuzi…
lucci, diky!
DS jako Downův syndrom ![]()
No, jinak myslím, že co doktor, to jiný postup. Má doktorka mi krev zatím nebrala (teda sestra), a tak si myslím, že v pondělí s tím trojitým testem to vezme všechno naráz ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se vratila z poradny, mam tlak 80/60 - takze trochu nizsi
, jinak vsechno v poradku, odebrali mi krev na triple testy, vysledek ma byt do dvou tydnu. Jestli bude neco spatne tak mi budou volat, jinak mam prijit 19.9 a 11.9 mam UZ. Tak snad to bude ok.
A taky mi napsal zelezo, ze mam nizsi krevni obraz, tak mam brat 1 tabletu denne… ![]()
Tak teda me vzali krev v 10tt-to mi delali asi to co Mise… zjisti krevni skupinu, pohl. choroby, krevni obraz a taky mi rekla ze genet. testy si „tam“ (nekde tam kde delaji ty rozbory) nechavaji na pozdejc a posilaji to pak najednou. Tak ja nevim. O zadnym biochem. screeningu mi nikdo nic nerikal, a nevim na co se mam ptat. ![]()
"Sestri budete mi delat biochem. screening? A triple testy?? Jo TO bylo ono jo??
" No… budu za blbce.
![]()
Liiku, tak se moc opatruj!
Lucci, za blbce nebudes, tak proste to nevime, no…
a me dneska v centru dali balicek (vzorek plen, kremu, avivaze…) na rozloucenou ![]()
a taky papir o porodu, ze si vedou statistiku
no, do te doby ho urcite nekde zasantrocim! ![]()