Poradna duly
Jana Čurdová
LUCCI: Nejlepší je se na ty porodnice poptat mamin, co tam rodily - to jsou nejspolehlivější reference… ale na Apolináře jsem moc dobrého neslyšela.
Stejně tak těhuoblečení… nejlépe asi po netu… na bazarech… nevím, jestli je nějaký vyloženě těhu bazar jako kamenný obchod.
Na netu taky najdeš cvičení. Já mám ten balon taky.
Ahoj všechny velký a malý sluníčka!
Hance a Haničce všechno nejlepší k svátku!
Žanet - pěkně si to tu užívej se všema smažákama, knedlíkama a co takhle utopence a tláču? ![]()
Mah - no super nákup, holka! To se vám povedlo. Já taky moc nevím s těma velikostma a tak, jsem hrozně ráda za rady všech zkušených maminek, skoro bych řekla, že mi nejvíc vyhovujou takový ty „kup 4 bodýčka s dlouhým rukávem vel. 62“, fakt.
Já jsem skoro ráda, že nejsem ještě schopná dojít do nějakého krámu, protože jinak bych už asi v H&M vykoupila celou kolekci se Snoopym (toho prostě žeru
)
Miško - to je moc fajn, že jsi doma a v pořádku, pěkně odpočívej!
Štiko - prima, že jsi v pořádku, už jsme si začínaly vážně dělat starosti.
Nane - jsme na tom s předkama asi podobně a mně je z toho taky občas blbě. Na mě to už moc vidět není (už jen 1/4 krve), ale někdy se sama divím, jak moc mě to bere (a není to těhuhormonama)…no nic. Jo, jak jsi se ptala, my bychom chtěli vědět, jestli kluk nebo holčička, necháme si to říct. A ani se s tím nebudeme tajit, když už to budeme vědět. Já to vůbec tak necítím, že bych si pak jela do porodnice jako s nákupní taškou, prostě tam pojedeme, aby se mohl Josífek / holčičí jméno nemáme, v pořádku vylodit.
A ještě pro pobavení historka " Jak byla Majdulka po dvou měsících poprvé na vycházce ":
Zvolili jsme (podle našeho názoru) lehkou trasu cca.1,5 km s mírným převýšením v závěru (protože dům tchánovců je na kopci). Prvních 500m bylo OK, trošku se mi motaly nožičky. Následoval odpočinek na lavičce. Dalších 500m bylo taky dobrých, další odpočinek na lavičce. Pak přišel první kopeček, asi 300m. Tento kopeček jsme vycházeli na čtyřikrát. Nahoře jsem ulehla na lavičku a manžel vyběhl 150m kopeček k domu pro auto a domů mě odvezl… To by fakt člověk nevěřil, že bude takhle slabej… No tak z toho plyne poučení, že začátek se nesmí přepálit, včera jsme šli asi tak těch 500m, tady na Kladně kolem bloku, a byla jsem docela hotová, ale nebylo mi špatně. Dneska nás čeká další tréninková jednotka (stejný rozsah jako včera
).
Tak ahoj, holky a bříška!
Majda
Tak jsme po obědě,palačinky byly mňamózní,jsem zvědavá,kolik jich do večera vydrží pro našeho taťku ![]()
Majdo,to víš,nejdřív se musíš dostat do formy po všem tom zvracení a taky se pěkně obalit tukem jako jáááá
a pak můžete vyrazit na takovýhle procházky ![]()
Míšo,super,že jste v pořádku
.Tak odpočívej a nech se obskakovat ![]()
Já budu rodit v Podolí.Tam se musí zaregistrovat ve 14tt
.Koukala jsem na to jako blázen,nicméně se zaregistruju,abych pak nemusela rodit kdovíkde ![]()
Jo,ještě
Mahony,myslim,že bysme klíďo mohli závodit,kdo toho sní víc a bylo by to asi dooost vyrovnaný ![]()
A Haničkám vše nejlepší k svátku.Pěkně to holky oslavte!
M.
Majdulko promiň, já vím, že Ti asi nebylo moc do smíchu…ale já se řehtám jak blázen
. Hlavně že vše dobře dopadlo
. Teď to chce systematický tréning a soustavnou přípravu až do porodu.
P.S. H&M tu nemáme a nevím, jestli bohužel či bohudík, protože jinak by byl Snoopy taky v ohrožení (a s ním i mé bankovní konto)!
Jejda a ještě jsem zapomněla…všem zdejším Haničkám vše nejlepší k svátku!
Mah
taky se pripojuji k prani vseho nejlepsiho - hlavne zdravicko!
holky nebojte, manzel me opecovaval uz davno pred tim a ted o to vic… akorat chudak zjistil ze asi bude muset vytirat kazdy den, protoze nam nejak pelicha pes a vsude jsou chlupy… a ze si na to budeme muset zvyknout ![]()
tak jdu zase lezet, tak se vsechny opatrujte! a diky za privitani zpet ![]()
Ahoj holky,
Hance a Haničce přeji všechno nej, nej k svátku.
Míšo držím palečky, aby už bylo všechno v pořádku.
Co se týká porodnice, tak teda doufám, že u nás se registrovat nemusí. No ale radši se asi zeptám.
Přihlásila jsem se na cvičení na balonech, chtěla bych začít chodit od září. Ale je to dvě hodiny, tak jsem zvědavá jak to zvládnu. Poslední dobou mám pocit, že vyjdu dvě patra a funím jak lokomotiva. No jo, dřív jsem chodila skoro pravidelně 2× týdně na aerobic a teď už 3 měsíce nic. Tak to asi musí být znát.
Všem maminám jsem vděčná za jakékoliv rady ohledně oblečků a vůbec věcí pro mimino. Díky vám se trošičku začínám orientovat ve velikostech.
Tak přeju hezký den.
Kačka
Mah , no to se klidně zasměj, mně to vlastně taky přišlo dost komický. Zvláště poté, co mě manžel dopravil domů, pustili jsme si v TV doběh maratonu na ME v atletice a jeden z běžců už toho měl v cílové rovince taky plný zuby a manžel samozřejmě: „Hele, koukej, ten je na tom jako ty!“
Jo hele, Mah, jedna moje kámoška z Pardubic zrovna včera přivedla na svět mimíse. Měli dost problémy po celé těhu a bejbík se narodil myslím tak o 5 týdnů dřív, takže v pardubický nemocnici (gyne a teď poro) strávila dost času a sice nevím, jaký je tam jídlo a jakou barvou jsou vymalovaný stěny, ale doktoři si ji ohlídali velmi pečlivě. Což je asi v konečném důsledku to nejdůležitější.
M.
Ahoj holky…!!
Haničkám dnes přeji všechno nej nej k svátečku.
Uff člověk tu dva dny není a pak nestíhá ani číst.
Tehu oblečení - kamarádka mi radila Next - jeden je „pro Pražačky“ na Národní Třídě. Prodávají tam outlety - levně… těhu černé kalhoty za 400 Kč a můžete je nosit až do porodu - mají veliký pas na šňůrku… taky tam mají spousty triček, tílek, svetříků a pod… vše poměrně přijatelné… no je to Next a jsou ty dvojkové kategorie - nicméně je to hezké moderní oblečení za málo peněz - takže doporučuji. Myslím, že jsou i servery, kde se to dá objednat přes internet.
Teď jsem na nějaký Těhu bazar koukala, ale na fotkách to všechno vypadá tak nějak divně… no a taky se vůbec nevyznám ve velikostech. Mám normálně 36, ale ty těhu velikosti jsou úplně jiné - to aby si člověk pořídil návod.
Miminákupy - no holky, já nemám ještě nic… no babičky pletou, ale kdoví, zda to bude použitelné… no ale tu radost jim brát nebudu ne?? Taky se v těch velikostech nevyznám… ale asi bych to měla začít řešit, aby nebylo pozdě že jo?? Nedovedu si pak představit Manžu, že běhá po obchůdcích a kupuje mimi hadříky.
Taky vůbec nevím, co všechno budu potřebovat - kočárek a autosedačka je jediné v čem mám jasno. Máte nějaké odkazy, kde jsou doporučené výbavičky??.. no a vůbec i všechno kolem toho - postýlky, přebalovací stoly, vaničky na koupání, chůvičky, atd… ani nevím co ještě všechno??
K porodnicím - Nedoporučuji v Praze Apolináře - neosobní přístup. Nahlásit se tam musíte nejdéle do 20tt. V Podolí - dobré reference, možnost výběru porud a vše OK, ale opět hlásit do 20tt. Motol mi také doporučili, ale já jsem tam trávila nějaký čas v dětství a mám k tomu místu psychycký odpor - pro porod asi nic moc!!
Ideální jsou regionální nemocnice. Dokonce jsem našla tady na emiminu - Vysvědčení pro porodnice - tam posílají maminy své příspěvky.
Já jsem se asi rozhodla pro Kolín. Mají tam nové porodnické a UTZ a všechno. Rodí tam prý kolem 600 mamin ročně … takže přístup bude jistě individuální… a hlavně pokoje pro dvě maminy a rooming in . Jedu se tam podívat a pak se na 100% rozhodnu. Evidovat se tam samozřejmě nemusím.
Choroby - mám také velký problém s kyčlí. Večer už skoro nechodím. Musím to začít řešit, protože to asi neuchodím!! Také mám pořád nějaké píchání, bolení… jak se bříško roztahuje - no těhu už nemám šanci utajit!!!
Mám břicho jako hrom, ale nepřibrala jsem také ani kilo. No ale nevím kde jsem to zhubla..... budu vám muset udělat foto a uložit do galerky… je to hrůůůza.
pohyby - mám takový pocit, že je maličko cítím. Hlavně když relaxuji a soustředím se na bříško…
Takové šimrání zevnitř… nedá se to moc popsat.
Dotaz?? - nakonec dotázek na UTZ. V tom Kolíně mají 3D a 4D - cena je 400 Kč foto a 600 Kč natočené DVD. Tak do toho asi půjdu, za ty peníze to jde. Nevíte jak to tam bude vidět?? Tak bych to viděla na 16 týden - za 14 dnů?? Viděla jsem z toho fotky dvojčat a bylo to úchvatné, nádherné, nepochopitelné!! Jak si tam ty dva lebedili vedle sebe
Taková krása, že i když to byla fotka cizích, úplně mi šly slzy do očí
Tak jinak všechny zdravím a nejvíce asi Míšu!!! Že to zvládla!!
Mějte se Ren.
Ahoj holky…!!
Haničkám dnes přeji všechno nej nej k svátečku.
Uff člověk tu dva dny není a pak nestíhá ani číst.
Tehu oblečení - kamarádka mi radila Next - jeden je „pro Pražačky“ na Národní Třídě. Prodávají tam outlety - levně… těhu černé kalhoty za 400 Kč a můžete je nosit až do porodu - mají veliký pas na šňůrku… taky tam mají spousty triček, tílek, svetříků a pod… vše poměrně přijatelné… no je to Next a jsou ty dvojkové kategorie - nicméně je to hezké moderní oblečení za málo peněz - takže doporučuji. Myslím, že jsou i servery, kde se to dá objednat přes internet.
Teď jsem na nějaký Těhu bazar koukala, ale na fotkách to všechno vypadá tak nějak divně… no a taky se vůbec nevyznám ve velikostech. Mám normálně 36, ale ty těhu velikosti jsou úplně jiné - to aby si člověk pořídil návod.
Miminákupy - no holky, já nemám ještě nic… no babičky pletou, ale kdoví, zda to bude použitelné… no ale tu radost jim brát nebudu ne?? Taky se v těch velikostech nevyznám… ale asi bych to měla začít řešit, aby nebylo pozdě že jo?? Nedovedu si pak představit Manžu, že běhá po obchůdcích a kupuje mimi hadříky.
Taky vůbec nevím, co všechno budu potřebovat - kočárek a autosedačka je jediné v čem mám jasno. Máte nějaké odkazy, kde jsou doporučené výbavičky??.. no a vůbec i všechno kolem toho - postýlky, přebalovací stoly, vaničky na koupání, chůvičky, atd… ani nevím co ještě všechno??
K porodnicím - Nedoporučuji v Praze Apolináře - neosobní přístup. Nahlásit se tam musíte nejdéle do 20tt. V Podolí - dobré reference, možnost výběru porud a vše OK, ale opět hlásit do 20tt. Motol mi také doporučili, ale já jsem tam trávila nějaký čas v dětství a mám k tomu místu psychycký odpor - pro porod asi nic moc!!
Ideální jsou regionální nemocnice. Dokonce jsem našla tady na emiminu - Vysvědčení pro porodnice - tam posílají maminy své příspěvky.
Já jsem se asi rozhodla pro Kolín. Mají tam nové porodnické a UTZ a všechno. Rodí tam prý kolem 600 mamin ročně … takže přístup bude jistě individuální… a hlavně pokoje pro dvě maminy a rooming in . Jedu se tam podívat a pak se na 100% rozhodnu. Evidovat se tam samozřejmě nemusím.
Choroby - mám také velký problém s kyčlí. Večer už skoro nechodím. Musím to začít řešit, protože to asi neuchodím!! Také mám pořád nějaké píchání, bolení… jak se bříško roztahuje - no těhu už nemám šanci utajit!!!
Mám břicho jako hrom, ale nepřibrala jsem také ani kilo. No ale nevím kde jsem to zhubla..... budu vám muset udělat foto a uložit do galerky… je to hrůůůza.
pohyby - mám takový pocit, že je maličko cítím. Hlavně když relaxuji a soustředím se na bříško…
Takové šimrání zevnitř… nedá se to moc popsat.
Dotaz?? - nakonec dotázek na UTZ. V tom Kolíně mají 3D a 4D - cena je 400 Kč foto a 600 Kč natočené DVD. Tak do toho asi půjdu, za ty peníze to jde. Nevíte jak to tam bude vidět?? Tak bych to viděla na 16 týden - za 14 dnů?? Viděla jsem z toho fotky dvojčat a bylo to úchvatné, nádherné, nepochopitelné!! Jak si tam ty dva lebedili vedle sebe
Taková krása, že i když to byla fotka cizích, úplně mi šly slzy do očí
Tak jinak všechny zdravím a nejvíce asi Míšu!!! Že to zvládla!!
Mějte se Ren.
Oren ten utz nevím, ale hodila jsem dotaz k nám do deníčku…vím, že ho pár holek absolvovalo…tak hned jak někdo odpoví, dám Ti vědět. Do 14 dnů to snad stihnu ![]()
Majdo díky za kladné reference pardubické porodnice. Jasně, že nejdůležitější je, aby vše dobře dopadlo…ale porodnice je tu nová, takže maj určitě i nově vymalováno
. Taky jsem pročítala komentáře k našim fotkám a zjistila jsem, že máš na fotce Zombíka s velice výmluvným gestem
…a nepochlubila ses s ní. Sím sím přidej jí do galerky, ať se pobavíme
.
Nedá se nic dělat, ale jdu pracovat ![]()
Mahony
Zde posílám odkaz na Next - outlety - pro představu.
http://www.outlety.cz/katalog.php?…
Tak vybírejte holky.
No vy jste se zase rozjely ![]()
Mám trošku guláš v tom kdo co psal, tak to vezmu tak nějak všeobecně ![]()
S těmi porodnicemi je to myslím tak, že registraci zavedly jen některé pražské „velkoporodnice“ (jak psala Oren do 20tt), ale jinak se registrovat určitě nemusí. Já se budu muset někde zaregistrovat pro případ, že by se prckové chtěli vylodit dříve
. Ptala jsem se na to jak to chodí u nás (Roudnice nad Labem) a tam převáží v případě, že je to do 36tt do Ústí n.L., což se mi moc nelíbí. Takže pokud bude problém, asi pojedu rovnou do nějaké pražské (ještě není vybráno - mám kamarádku před porodem - pokud už neporodila nebo právě nerodí
, neboť už týden přenáší - a chystá se do Podolí, tak uvidíme jaké budou reference
)
Oblečky určitě tak od vel.62, když budou větší, ohnou se rukávky a prckové dorostou
Všude jsou tak krásné věci, ale zatím se držím na uzdě
![]()
Haničky - všechno nejlepší. Štiko a Míšo , samé dobré zprávy. Děláte nám radost
![]()
A ještě k tomu cvičení - chystám se plavat, už jsem zkoumala, že na Mělníku je plavání pro těhulky, tak se v září na to zeptám. Se cvičením to nevypadá nadějně, kamkoli bych musela dojíždět, což sice teď zvládnu, ale nevím co pak s tím maxibřichem ![]()
mějte se hezky.
Zuzka