Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
oren
14.8.06 14:51

ahoj Tehulinky!!!

tak jsem se konečně zase k vám dostala. Musela jsem pročíst spoustu nových příspěvků a vstřebat informace, na diskuzi dvojčata se nám to taky nějak rozjelo… no to víte, já hysterka… potřebuji utěšovatelky, které mi sdělí, že ty boleníčka a pícháníčka nic nejsou… že to je normální!!
Tak se omlouvám, že jsem dlouho nepsala :oops: :oops:
Ale abych nebyla na vině jen já… asi dvakrát v týdnu jsem napsala vyčerpávající text a než se uložil do debaty, spadla stránka. No a protože to byly příspěvky delšího informačního charakteru, hrozně jsem se naštvala. Poprvé jsem to dokonce zkoušela napsat znovu… a spadlo to opět.. No a já jako cholerik :oops: jsem se málem vztekla!!

No je mi také stále líp a líp… tedy co se týče žaludku. Nicméně jím pořádně, za 3 lidi a pořád! Taky už mám normálně těhotenské břicho - už se to prostě nezapře. Dvojčátka už mají kolem 9cm… no tak je to už znát!!
Manžel se mi směje… že budu jak hromotluk.
Mám za sebou pozitivní testy - kombinované. Vše nakonec v pořádku i když mně pěkně strašili.
A nakonec jeden dotaz?? Nevíte kdy je ideální jít na 3D UTZ?? Teď je asi ještě brzy že??

• Citovat
  • Upravit
oren
14.8.06 14:56

Jo a ještě jsem zaznamenala debatu o průběhu těhotenství a informovanosti o vás a o plodu. Tak když mi odpověď spadla, psala jsem, že jsem se přihlásila do databáze těhulek na www.rodina.cz a od té doby mi každé ráno posílájí email pro mé bříško. Každý den mi aktuálně sdělí co se událo, co už mimčo umí a jak bych se měla cítit. Doporučuji - jde o krátké zprávičky, žádné otravné a dlouhé čtivo :-)))

Dneska jsem doma… mám šílené práce a jak mi začalo být dobře, položila jsem se do ní… večer jsem pak lehla, najedla a usnula… manželje chudáček… moc si se mnou neužije!!

Takže všechny zdravím… hlaďte bříška!! Já když mne někde píchne nebo začíná bolet, vždycky si ho pohladím a říkám v duchu miminkům ať tam moc nezloběj, aby to maminku nebolelo… a ano to trošku psychicky funguje - někdy mne to i předstane bolet :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
15043
14.8.06 15:43

Prave sem na brumla.cz objednala ctyri oblecky. :oops: Ktera zakernice sem dala ten bozi odkaz??? :D :D
Pekny zbytek dne, papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
14.8.06 16:02

Ahoj Lucci,
ja jsem ta zakernice :twisted: Ale musim te ujistit,ze hned,jak jsem sem ten odkaz dala,tak jsem se tam sla podivat a objednala jsem si taky :oops: Bilou zimni kombinezku a nejake teplacky a dupacky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
14.8.06 16:02

Oren poradim ti jeden figl aby si priste nepsala prispevek znova.
Po dopsani si oznac cely text, dej ctrl + c (nebo pravym tlacitkem mysi nabidka kopirovat/copy) a pokud stranka pri odesilani spadne, das znova zaslat odpoved a text uvolnis ctrl + v (nebo vlozit/paste). Ja to tak delam pro jistotu i u mailu, ktere pisu z webu protoze pokud mam neco psat znova radsi se na to vykaslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
14.8.06 17:43

Vy jste takové pisatelky, že absolutně nestíhám :D
Tak hlavně, že miminka hezky rostou… jent ak dál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
14.8.06 18:18

Ahoj dámy a všichni potomci (teda jenom píšu slovo potomek a mám z toho husí kůži 8O ),

máme za sebou nákupní premiéru…no a jak to dopadlo…máme samozřejmě samé „praktické“ kousky 8O :D

1. 3 body velikosti 62, ovšem s krátkým rukávem, což asi není na zimu úplně nejideálnější…ale nekupte to, když byly tak krááásný :-),
2. Tričko taktéž s krátkým rukávem…vybral ale manžel, tudíž jsem musela ocenit jeho snahu a zakoupit i tento praktický kus
3. mikina velikosti 62, krásná, ale červená (tzn. miminko bude mít vše růžové, přeci nebudu prát v ruce ;-))
4. a to je ze všeho nejpraktičtější…osuška s kapucí a s medvídkem Pů :-))))

dala jsem si závazek, že bez důkladně vypracovaného seznamu, co všechno budem potřebovat, už do krámu nelezu! Jsem zvědavá, jak dlouho to vydržím :D
Co se týče těhu oblečení, dopadla jsem stejně jako Zuzika a Kačka, tj. pár kousků dávno vyšlých z módy a jinak nic 8O

Taky jsem se dozvěděla jednu velice zajímavou informaci…těhotná žena by měla zvýšit příjem potravy o energetickou hodnotu odpovídající jednomu bílému jogurtu. Nevím jak vy, ale já bych pošla hlady velice rychle. Doslova žeru jak protržená, jinak se to ani nedá říct 8O

Žanet jejda ty už jsi „doma“ 8O . Já myslela, že letíte až za 14 dní 8O . To jsem ti ani nestihla popřát šťastnou cestu…takže přeji aspoň šťastný návrat a pořádně si to tu užijte! A to včetně svíčkové, smažáku a jiných vymožeností :D

Hanko já bych se toho letadla taky nebála. Vždyť spousta těhulek létá a naprosto bez problémů. Pokud se cítíš dobře, tak proč si ještě nedopřát nějakou tu exotiku :wink:

Kačko vy jste se do těch nákupů ale opřeli :D , aspoň budeš mít vše kam dávat. My zatím skladujeme igelitky :twisted:

Lucci tak teď jsi mi vyrazila dech, vždyť ty už můžeš jít skoro rodit jak jsi připravená 8O :D .

Štiko sláva že jsi se ozvala :wink: …už jsme se bály, jestli je vše v pořádku 8O . Obelix :D :D :D , tak to je super :D

Matesso takže zítra budeme mít fotku v galerce jo :wink: . Užij si video, ať se vám mimčo pěkně nakrucuje!

Růžo jestli má vnitřní utz, tak určitě „prázdná“ :wink: ! Ale jestli Ti dělá utz přes břicho, tak naopak co nejvíc napitá, aby bylo vůbec něco vidět.

Oren hlavně se nevztekej :wink: , nestojí to za to. Mě se občas taky komentář neodešle a už praktikuju to co píše Růža (tj. kopírovat a vložit). S 3D utz neporadím, bohužel nemám tušení. Ale já bych tam být tebou zavolala už teď, možná se budeš muset objednat tak ať mají volno.

Nane metříky jsou úžasné :wink: . A za rady k výbavičce jsem moc ráda, takže až tě zase něco napadne, sem s tím!

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
14.8.06 21:42

Holky tak já si dala ten bílý jogurt jen jako dorážku…ale dnes jsem byla v poradně, nepřibrala jsem ani Ň a to se moc divím. Jen se mi rozestupuje spona stydká, mám si koupit těhu pás…a dostala jsem zvláštní vápník extra, odevzdala jsem pár ml krve a spokojeně spěchala za dětma, Anny má zánět v očku a je nějaká nevrlá…Vítek dostal tachometr na kolo a od včera už ujel 22,8 km. Asi z něho bude ještě sportovec. Dnes jsem koupila sestře krásné růžové miminkovské šatičky, nemohla jsem odolat, třeba je zdědíme. Žanet jen se najez do foroty a hlavně dobře doleď domů, je mi moc smutno z toho co se zase děje. Mám někdy dost zlý sny.....jsem totiž dost obrazem našich semitských předků, tedy moje dvě děti a já. Můj manžel má modré oči, ještě jsem dala dětem česká jména, chtěla jsem dát SAmuela a Ester, ale nyní to bude snad Vašík…takže Davídek byl ten co nám uplaval v listopadu.
K mimi oblečení, mám takovou zkušenost, že ze začátku je nejlepší hodně bodýček můžou mít i kr. rukáv, dupačky a na to rozepínací vepředu nebo postraně buĎ froté tričko s dl. rukávem nebo mikinka pidi…Plátěné košilky po nás jsou sice krásné, ale nepraktické, dítkům se rozevřou, vyhrnou nahoru…Myslím, že kombinézu naši broučci užijí, když bude duben i květen jako loni, tak pod ni nebudem muset tolik navlíkat a šup do šátku…
Myslím, že už cítím pohyby, ale u Víta jsem je cítila až v 19 týdnu, takže vy prvulky vyčkejte, ony se Vám ti drobečci ozvou! Štiko jsem moc ráda, že už máš těhu kalhoty, trošku jsem se bála o tvoje bříško, šetři se a nic nedělej, až bude mrně tady tak se ještě nauklízíš, já se taky začínám štřit, podlahu jen zametám, a už se nám lepí na paty. Uvidíme, zda manžel najde sílu a vytře, máme všude plovocí nebo dlažbu, takže tu je vidět každý můj dlouhy vypadený vlas. Krásné usínání maminkám a miminkům Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
14.8.06 21:55

Nane prosím Tě, jakou velikost kombinézy by bylo nejlepší pořídit? 62 nebo radši 68??? Já jsem z těch velikostí vážně zmatená :roll: .

Večer jsem strávila pročítáním tematické literatury, tj. speciál Betynky těhotenství a jedna věta mě pobavila tak, že vám jí sem prostě musím napsat: „U porodu přejímá definitivně bříško velení a muž se ocitá na vedlejší koleji, kde stráví přibližně dalších 20 let“ :D . Celý článek je samozřejmě psán v lehce ironickém duchu, takže to berte s rezervou :wink: . Ale partnerovi to radši neříkejte :D .

Jsem veleunavená, tudíž se jdu uložit do postele. Bohužel sama, protože manžel opět není doma :cry: .

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
15.8.06 09:48

Ahoj těhulky!
Dneska jsme se s Týnkou dohodly,že k obědu budou palačinky,tak nás čeká procházka v dešti pro mlíko.Ještě že jsem konečně sehnala gumáčky.
V pátek po obědě vyrážíme na dovolenku,tak pomalu začínám prát,žehlit a dávat to tu pomaličku do kupy.

Kačko,my máme taky komodu z IKEA.Teda,ona to ani není komoda,jen přebalovák.Ale teď k němu dělají ještě takové úložné boxy,tak ty dokoupíme :wink:

Štiko,už jsme se po tobě začínáme shánět :wink: .Pohyby se asi fakt ze všeho nejvíc podobají bublinkám v břiše,určitě to poznáš :)

Matesso,to je fajn,že už jsi jakž takž ve své kůži.O břichu mi ani nemluv :roll: .Já jsem myslela,že budu u móře ještě dělat parádu v plavkách a.....nebudu :? :lol:

Luci,o Míše nic nevím,ale už by ji mohli pomalu pustit domů,ne?
Výbavička se vám pěkně rozrůstá :) ,to je dobře,aspoň nemusíte nic shánět.

Oren,omluva nepřítomnosti se přijímá,ale teď to musíš dohnat :wink: :lol:
Na Rodině jsem zaregistrovaná taky,ty e-maily jsou fajn.Akorát dneska ráno mi nepřišel,nevím proč :?

Mah,teeeda úplně jsi mě na ty nákupy navnadila :wink: .Asi taky budem muset vyrazit…Já mám vyhlídnutou mikinku s kapucí v CAčku.Jestli mi ji do příště nevyprodají,tak je moje. :twisted:
Já taky strašlivě žeru 8O .Nepamatuju si,že bych byla takhle rozežraná v prvním těhu.Taky jsem měla celkem ucházející bříško.Tak teď počítám,že budu tlustej,špekatej,oteklej kolos :lol: :o .
Jinak oblečky jsem kupovala většinou 62,a i ty jí byly ze začátku veliké.Na cestu z porodnice měla dokonce 56 a měla ohrnuté rukávky,ale z tý nejmenší velikosti vyrostou fakt hrozně rychle.Já budu asi kupovat 62.Možná mikinky a takové ty věci,co se dávají „navrch“ koupím 68,ať to má dýl :wink:

Monika

Nane,ať se očko rychle zahojí!Vy teda doma máte pěknýho sporťáka :o ,je to šikula!
Co se týče bodýček,tak je taky budu kupovat pod trička a kombinézky,na Týnku jsem je měla napůl s košilkama,ale body jsou určo lepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
15.8.06 09:49

Šmarjá,ten podpis měl být samozřejmě až na konci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
15.8.06 10:07

Ahoj holky, cely vikend jsem se nekde potulovala a vcera taky, tak jsem nejak nemela cas. Hned vas jdu docist… :wink: :wink:

Musim vam rict, ze mam depku, chtela jsem jit do obchodu, tak jsem vytahla dziny, ktere mi byly puvodne hodne volne, zjistila jsem ze se do nich malem nevejdu, jen tak tak :? tak jsem skocila na vahu a od zacatku tehu mam o 4 kg vic :? :oops: Tak jsem se zhrozila a myslim ze dr.v poradne zitra udela to same a posle me nekam na leceni :?
A fakt si nemyslim ze bych to nejak s jidlem prehanela, tak nevim co mam delat. Holt to je asi tim ze mi 3 mesice zakazali vsechen pohyb, taky nechodim do prace kde bylo pohybu fakt dost…tak ja nevi co budu delat… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
15.8.06 10:26

Ahoj holky,

mě se dneska strašně nechce pracovat :? . Venku leje jak z konve a vůbec je takové ospalé počasí. Nejradši bych se zabořila do ušáku, uvařila si horký čaj a četla knížku…ale mám smůlíka, v kanceláři mi chybí ten ušák :D

MaK jestli máš pocit, že žereš, tak já Tě uklidním výčtem mé včerejší průběžné večeře (tj. od 17 do 21 hodin). Nejprve asi 6 ks vlastnoručně upečeného perníku s čokoládovou polevou, to jsem zajedla 2 vajíčky se slaninou a obřím krajícem chleba, následovala přesnídávka a po půl hodinové přestávce jsem to završila maxi kusem sýra :oops: . Jsem prachobyčejné čuňátko :oops: . Ale palačinky bych si taky dala :D

Liliku kliiiid, povznes se nad váhu a užívej si těhotenství. Miminku je jedno jestli jsi štíhlá jako proutek nebo máš nějaký ten špíček navíc (třeba já mám špeků na rozdávání :wink: ). Však až nastane kolotoč kolem miminka, kila půjdou dolů sami. Aspoň já se tím uklidňuju :wink: . Hlavně žádný stres kvůli něčemu tak nepodstatnému jako je váha.

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
15.8.06 10:41

ahoj holky, tak me vcera pustili…
asi vas nestihnu docist, tak vas jen pozdravim a doufam ze je vse v poradku!!!!
my dopadli asi dobre, jeste zitra jdu na kontrolu, ale dve mimca jsou v poradku a maji tak 4 cm…
ale musim lezet… tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
15.8.06 10:48

Ahoj tehulky, dekuji za privitani, nic si z toho nedelejte, ja mam taky tri kila nahore a nevejdu se vubec do niceho a nezapnu ani kabat, to je jak furt lezim. Tricka jeste pretahnu, ale to je tak vsecko. Holky, prej si mam od 14TT drit bradavky kartackem pri sprchovani, delate to? Asi to bude dost bolet. Uz at mam kontrolu za sebou, dost me ted picha dole napravo a nevim co to je. Muj doktor ma pet nedel dovcu a tak jdu vzdycky k nekomu jinymu a kazdej rika neco jinyho, ach jo. Odmitla jsem posledne vaginalni vysetreni, nechci aby se ve me nekdo stoural a doktor mi vynadal, ze nemuze delat jen utz, prej kdo to ma platit a to si platim tu kliniku 300 ctvrtletne. Holky, kde budete rodit? uz je nacase si zaregistrovat porodnici. Ja stale nevim.
No mejte se krasne a zitra po kontrole pisnu
papa :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí