Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1818
8.8.06 09:43

Zase jsem na skok doma, zdravím všechny nové maminečky i ty „staré“. K vitamínům, v předchozích těhu jsem vždy poctivě papkala vitamíny a přibrala jako medvědice a narodila se mi medvídata, obě přes 4 kg. Nechci strašit takový mimina se rodí v pohodě, mám od přírody dost širolkou pánev, určitě Vám ji měřli u vidánání průkazky, rozměry jsou zapsané v té mé průkazce (reklamní od Gravitalu) v kolonce Pánev nahoře u zápisů z poraden. Přiznávám mé obr rozměry: 26,32,35,21. Pohledám kopie předešlých a uvidím, zda se má pánev roztáhla…takže toto těhu žádné chemické vitamíny, jen hořčíka vápník, plus detralex na křečáky a punčéšky, ještě, že už máme po létě, u nás v Brně už týden prší. Děti se uspěšně obouvají do gumáků a vůbec jim nevadí, že to mokré prádlo není kde usušit! Jinak jsem přibrala už tři kila a mám už jen těhu oblečení, normální je mi uplé a škrtí…musím stahovat břicho a to nejde, mimi se to nelíbí. Možná už jsem cítila něco jako první kopnutí, ale zatím pš, spíš to byli zaražený větry. Uvidíme, u vícerodiček je to dřív…asi v 16 týdnu, takže ještě týden čas. Na kontrolu jdu 14.8. na odbě krve na tripl test. Zanet u Vás v USA to asi není skoro povinné, že?!
Dendulko, držím pěsti, ať je to jen zlobeníčko od tělíčka…odpočívej, i když s dvouma velkýma klukama to jde asi těžko…pohladtě svá bříšenka!Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.8.06 11:00

Aoj, je krásně, viďte? :o) Trošku chládek a přitom sluníčko, pěkný podzim. Jen k nám dorazil poněkud brzy bych řekla.

:?:

Dendulko, snaž se být v klidu psychicky i fyzicky, žádný uklízení, mytí oken a podobné vylomeniny. Taky jsem při prvním těhu takhle zůstala doma, protože jsem špinila a hned jak mi doktor řekl, že mě nechá doma, úž jsem si plánovala úklid a on jakoby mi četl myšlenky hned řekl, to co já teď výše. (trochu zamotaná věta, jinak to neumím ;o)). S čípajzem jsem pak měla trošku problémy už celou dobu, pořád byl nějaký kratší, brala jsem magnezium, ale nakonec to všechno dobře dopadlo.

Teda se musím přiznat, že v těch testech jsem se až doteď taky vůbec nevyznala. Díky, než to zase zapomenu, tak můžu dělat chvíli chytrou. ;o)

Kačko, to je evidentní syndrom „vstávání zadkem napřed“, tak si z toho nic nedělej. Příště to doženete a pokud bude zase protivnej tak mu řekni, že chceš fotku jinak ho vyměníš. To bude čubrnět. :o)

Vitamínky beru, vlastně jsem dobrala mamavit, ale doktůrek mi to ani nedoporučoval od něho mám předepsanou kyselinu listovou. Prý je důležitý ji brát do (a teď nevím přesně) 14 nebo 16 nebo 18 týdne a pak už je prý zbytečná. (to jsou přesné informace:o)). Já jsem na podzim o jednoho mimíska přišla, taky nejsem z těch nejmladších, řekla bych, tak se od té doby musím tou kyselinou cpát.
O tom, že po vitamínech se rodí velké děti jsem sice slyšela, ale nepotvrdilo se mi to. Lenča měla 3.250 g. :o)

Holky, četly jste ten článek „Husákovy děti“ o radách v knížce z roku raz dva „Naše dítě“? To je nářez teda, hotový teror. Doporučuji. Si přečíst.:o)
Sranda je, že když jsme přecházeli s Léňou na tuhou stravu, tak jsem u dětský doktorky taky dostala zažloutlý letáky z roku 1981, kde byly podobný aktuální a hlavně praktický rady. Děs běs.

Včera jsem si pročítala starý mejlíky, který jsem si vytiskla a slouží mi jako deníček z období před a s Lenďou. A čoveče tam si stěžuju ještě v 18 týdnu, že na mě není nic vidět a že vůbec nepřibýrám a že už chcííí … No tak to teda nechápu. Ale asi to tak bude, takovej pupek jako teď jsem měla málem před porodem. A pohyby jsem začala regulerně cítit v 19 týdnu. Před tím jsem občas zacítila nějaký zašimrání nebo jakoby se něco převalilo, ale v tom 19 už popisuju jasný kopance. Dozvěděla jsem se tam taky spoustu zajímavostí jako třeba kdy rostou nehtíky, že miminko pije a pak zas čůrá plodovou vodu atd. Byla jsem tehdy dost „vzdělaná“. No vidíte a teď ani nevím co jsou tripl testy. Jo jo. :roll:

Du fachat! pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.8.06 11:05

Ještě jsem vlastně zase něco chtěla. Nakukovala jsem na začátek tadytý diskuze a zjistila jsem, že některé mamči už dlouho nepíšou. Víte něco o Štice? Jak dopadla ta kontrola??? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
8.8.06 11:12

Jak to tady tak poslouchám, tak začínám být nervozní z toho, že mi ještě vlastně kromě kultivace nedělal doktor vůbec nic… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.8.06 11:23

Jahudko, ja myslim, ze v pohode. Ty mas teprv 11 tyden, takze jeste cas. Neboj, doktoři vědí co kdy maj dělat. Zase při minulým těhu (už jsem s tím trapná, ale co mám dělat? ;o)), jsem se přihlásila přes net do Huggies clubu a od nich mi chodily takový šikovný knížečky nebo spíš sešitky a tam bylo opravdu moc pěkně popsaný co se kdy má dělat a proč. Možná to maj i na těch jejich stránkách (posílaly taky vzorky plínek, to bylo dobrý). Pak mám taky knížku „těhotenství v otázkách“ a tam taky schrnují všechny důležitý procesy, pořiď si kdyžtak něco takovýho ať máš přehled a hlavně klid, co ty na to? Nebo budeš důvěřovat hlavně náááám ??? :o) To taky není špatný. :wink: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
8.8.06 11:25

O Štice jsem už pěkně dlouho neslyšela,vůbec nevím,co s ní je..Co vy,holky?No,snad je v pořádku.

My jsme teď přišly z procházky,chtěla jsem Týnce koupit gumáčky,ale ty neměly,tak jsem si koupila kabelku :lol: ,nooo,spíš kabelu,já s sebou vždycky tahám takových krámů :roll:

Jahůdko,neboj,já myslim,že ty testy jsou u nás povinný,takže ti je určo budou dělat :wink:

Joo,a vitamíny.Já jsem je brala celkem dlouho a je fakt,že Kisi měla 50cm a 3850g :o .Ale já jsem měla navrch „jen“ 9 kg.Nevim,myslim,že neni prokázaný,že po vitamínech jsou veliký děti.Nebo jo?U nás to spíš bude dědičná záležitost,řekla bych.Manžel měl přes 4kg a jeho mamča stopro žádný vitamíny nebrala :lol: .Tak těžko říct,uvidíme v únoru :lol:

A ještě jsem chtěla-knížku Naše dítě mám doma a je fakt brutální :lol: .Až budu mít víc času,něco vám sem z ní taky hodim :lol:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.8.06 11:42

Mak, jak ty to děláš (a vlastně i ostatní), že jsi vždycky tak pěkně stručná a přitom vždycky řekneš všechno potřebný? Já to prostě nedokážu. A nebo potom musím pořád dopisovat další a další „a ještě jsem si vzpomněla…, ještě jsem chtěla…,“. Přitom v mluveným slově jsem docela tichý člověk. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
8.8.06 13:15

Jsem po výtečném obědě (dnes 3 chody - polévka, květák + ještě meruňkové knedlíky :oops: ) a venku konečně přestalo pršet, tak si dělám radost a dopřávám si pětiminutovku na netu :D .

V oznamování mého požehnaného stavu v práci jsem bohužel moc nepokročila :oops: . Je tu dnes frmol, navíc je šéf samé jednání. Při nejhorším vyrobím podobné oznámení jako dala Lucka rodičům a pošlu mu to mailem :lol: . Ten by asi koukal! Ale musím s tím něco udělat, od příštího týdne bude mít (asi) 14 dní dovolenou a to už pak bude určitě vidět :? .

Kuli - jak vidíš, já taky neumím být stručná. Deníček jsem přečetla a je super. Vážně jsem se pobavila. Musím kouknout, jestli nenajdu u našich v knihovně taky nějaký poklad.

Moni - super kup kabelka místo gumáků :lol: . Chválím!

Vitamíny neberu, ale nevěřím, že se po nich rodí větší děti. Podle mně je to jen pověra. Já měla při narození 4,2 kg a mamka rozhodně žádné vitamíny nebrala. Na svou obranu ale musím říct, že mě takřka 3 týdny přenášela. Doufám, že se po ní nebudu opičit 8O .

Tak jdu zase fachčit :? (a pokoušet se odchytit šéfa ve výborné náladě :? )

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.8.06 13:19

Taky moc nevěřím, že jsou po vitamínech větší děti, u staršího syna jsem vůbec žádné nebrala a vážil 4,5kg a mladší 3,8kg a dědičně taky těžko, já měla 3,2kg a exmanžel 2,8 :roll: Tentokrát by mi stačilo tak 3,3kg :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
8.8.06 13:29

Moje kamarádka se cpala vitamíny a v 8. měsíci jí doktorka řekla,ať už si začne stavět výběh, že porodí slona:o)) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
8.8.06 13:34

Kuli,to je ale správný,aspoň je co číst,no né :lol:

Mahony,no,e-mail šéfíkovi pošli,to bude zíííírat :lol: :lol:
Já dneska smažím bramboráky.Jejich výrobu v „normálním“ stavu nesnášim,dělá je manžel,ale teď jsem tak rozežraná,že bych nebyla líná jít si ulovit divočáka :roll: .Takže smažim a smažim a jím a jím 8O

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
8.8.06 14:39

MaK :lol: :lol: :lol: , tak divočáka jo? Můžu Tě uklidnit, já mám teď taky hladové období. Jsem 2 hodiny po obědě a kručí mi v břiše. A to jsem ještě po těch 3 obědových chodech slupla nektarinku. Kam to tímhle stylem dopracuji, radši nedomýšlím… 8O

Mah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
8.8.06 15:10

Ohohooo… zeru taky jak prokopla. Ted sem si normalne rozepla gate (posledni, co mi jsou) :oops: pac tlacej na mimise. Jinak sem dnes rano v buse sezrala tatovi svacinu, co mel do prace. :D Mel od vecere topinky (ja je miluju studeny gumovy) tak mi jednu dal, takze sem v buse plnym lidi chroupala zaujate topinku. Nastesti bez cesneku. :D :D

Hele holky, mate nejaky zmeny chuti??? Ja teda nic extra, spis mam jako pocit, ze nevim,na co mam chut. Ze mi jako nic nejede (teoreticky), ale pak jak si vyberu, tak to sblajznu… :D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
8.8.06 15:16

Ahoj holky, tak jsem dneska uklizela komplet loznici vcetne prani zaclon,zavesu, myti okna proste vsechno a ted jsem si konecne sedla a uz jenom uvarim a nehodlam do rana ano pohnout prstem :wink: :wink:
Vcera jsem ze srandy pred manzou rekla ze mam s nasim bytem velke plany a ted ted porad pise co se u nas deje, na co se ma pripravit a tak. On se chudak boji co tady zas provedu :wink: :wink:

A mimochodem u toho porad neco zeru, to zas bude v poradne ostuda az se zvazim :? Chute nemam na nic konkretne a zaroven na vsechno, bohuzel :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
8.8.06 15:17

Já žádný spešl chutě nemám,ale mám to tak,že jednu chvíli jsem děsně najedená a na nic nemám chuť a za 15min mě přepadne takovej ten vlčí hlad,že je mi absolutně jedno,co si dám(přesněji řečeno,co najdu,to snim).
Tímhle stylem ze mě bude špekáč dřív než mi vyleze pořádnej pupík :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital