Poradna duly
Jana Čurdová
Vítám novou těhulku Vittie
. Ještě nám písni něco víc o sobě, odkud jsi, kolik ti je, další KO a tak… ať tě Žanet může přidat do seznámku
no a samozřejmě taky proto, že jsme zvědavé ![]()
Zanet , omluva přijata
hlavně že už nejsi slaměná vdova
![]()
Dneska u nás pořád lije, takže se nedá jít pořádně ani ven
Je vedro, tak se nám to nelíbí. Je škaredě, tak se nám to taky nelíbí
. No jo. A zítra zase do práce
Nějak upadám do deprese, tak tady radši nebudu strašit ![]()
Hezký zbytek neděle ![]()
Ahojky holky.Já mám termín porodu 9.2.2007!Teď jsem byla týden v nemocnici,protože jsem příšerně zvracela.Už jsem doma,ale špatně je mi teda pořád.Jsem 13+2tt.Už se modlím abych to nějak přečkala
![]()
Nebojte holky,
určitě se brzy zorientujete ![]()
Náš víkend-měli jsme naplánovanou ZOO,ale počásko nám moc nepřálo,tak jsme jeli na procházku do centra,dali jsme si tam oběd,mrkli se do Sparkysu a tak a jeli jsme domů.Teda,v červenci jsme padaly a v srpnu budem snad nosit bundy ![]()
Zítra jdu na UZV,už se těším.Doufám,že si přinesu ty nejlepší zprávy ![]()
M.
No holky, vy mi teda davate
Ale jsem rada, ze se neflakate a pekne pisete. Je videt, ze je venku zima a u pocitace pekne teploucko, ze?
Pridavam se do klubu brichatek
Ale ja tam mam fakt spek, poradny. Ja jsem totiz prestala posilovat bricho a uz je to videt. Nekde jsem slysela, ze brisni svaly by se posilovat nemely, tak hold budu mit „spicek“ ![]()
Vittie , super, ze jsi tu, mezi 5. - 13. unorem bylo pusto a prazdno
Jsi sikula, ze se ti metrik povedl napoprve, to ja jsem zkousela tak 10×
Info urcite posli a mame taky foto galerii a jsem si jista, ze ji urcite najdes a hned napoprve se ti povede vlozit fotecku
Drzim pesti.
Vereniko , hura, taks nas nasla. Uz jsem te tu cekala. Pani, to ti muselo byt fakt spatne, kdyz si te vzali do nemocnice. Snad uz je ti lip a ted uz bude jen dobre.
Majdo , chacha, tak zrovna tobe budu verit ten brichospek… nas neoblafnes, videly jsme fotku a vime, jak ti bylo spatne a vime kolik vazis, takze jedine fotka nas presvedci ![]()
Zuzi , ja uz taky pomalu vyrazuju kalhoty a podprsenky
Co se da delat. Mimi se nerado macka, pak protestuje. Cas vyrazit na nakupy
Drzim pesti zitra, aby to sef vzal v pohode a tys nam pak mohla dat fotku do galerky. ![]()
Oren , tak vidim, ze pres Apolinar cesta nevede. Vybaveni a zkusenosti tam mozna maji, ale to vetsinou neni to nejdulezitejsi. Dulezite je, aby se mamca pri porodu citila dobre a ne jak na rodicim pase. Zuzika to vidi taky tak. Takze vam holky radim, najdete si jinou porodnici, ve ktere se budete citit lip. Nekdy sebelepsi zkusenosti nenahradi lidsky pristup.
Letak zahod a netrap se tim. Stejne se stava, ze i kdyz tam nejaka pravdepodobnost vady bude, tak se mimi muze narodit uplne zdrave. Je to na bednu, lepsi na to nemyslet.
Matesso , ja chci taky holku
Treba nam to vyjde. Babicce na truc
S tou hlavou ti neporadim, s tim kafem ale opatrne. Mozna ma Majda pravdu, me taky obcas boli hlava, kdyz jsem dehydrovana. Kdyz je zima, tak mozna nemas takovou potrebu pit, ale pit musis. Zkus to.
Kacko , klidne nam soupni do galerky svatebni fotku, to prece vubec nevadi, ja se na svatebni fotky muzu divat porad ![]()
Lucci , tak jsem koukala na stranky tveho fesneho dokturka, ale nikde jsem tam nenasla jeho fotku, tak nam ho budes muset vyfotit ![]()
Zdravim Kuli, MaK, Lilika, Hanku, Misu a vsechny ostatni. Zitra bych asi mela zacit balit, uz se strasne tesim, jak se v CR hezky zchladim
Budem tam 14 dni. Asi se mi ani nebude chtit zpatky (jen kvuli pejskovi pojedu)
Jeste vam sem soupnu seznamek, kdyz mame nove prirustky ![]()
TP----NICK/věk-------------bydliště----------KO------(deti)
28.1. - Lilik/28------------------------------16.8.
31.1. - Hanna/32 ---------Kromeriz-------9.8.---(Hanicka 1,5)
2.2. - Ryta-----------------Kladno
2.2. - Kuli/33--------------Melnik---------17.8–(Lenka 3)
3.2. - Zanet/33 -----------Florida, USA -29.8
3.2. - Zlata/29 ------------Praha 10 -------16.8.– (Kamilka 8,5)
4.2. - Mila/26 -------------Plzen------------------ (Dany 6 mes.)
5.2. - Majda/28-----------Kladno---------31.8.
5.2. - Nane2/31-----------Brno------------14.8---(Vitek 5,5, Anicka 1,5)
7.2. - Vittie
9.2. - Verenika------------Plzen
13.2. - Mahony/29-------Pardubice------29.8.
13.2. - Stika/35-----------------------------25.7.
15.2. - Kacka2/30--------Prerov-----------8.8.
16.2. - Oren----------------Jikev------------21.8 (dvojcatka)
18.2. - Lucci/26-----------Praha-----------18.8
18.2. - Lukaska/28--------C. Budejovice-15.8–(Lukasek, 3,5)
20.2. - MaK---------------Praha------------7.8.----(Kristynka 2,5)
21.2. - Matessa/20--------u Sumperka----15.8.
22.2. - Zoona/28----------------------------17.8
23.2. - Jahudka84/22-----Praha------------1.8.
27.2. - Dendulka/28------Severni Cechy -22.8.–(Stepan 8, Tomas 6)
27.2. - Ruza---------------Slany------------26.7.
28.2. - Zuzika/27---------Litomericko----10.8 (dvojcatka)
6.3. - Misa2/31 ----------Zlin--------------1.8. (zatim trojcatka)
Ahoj kocky,
jen na skok… juknete do albicka, mate tam oznameni, co jsme vcera konecne predali nasim.
Mamca brecela, tata byl taky moc rad a nejvic byl vykulenej bracha… ![]()
Musim letet na jednani, pak se ozvu a doctu vas.
Pa.
Ahoj holky,
už jsem taky vložila fotku do alba. Včera se manželovi podařilo mě vyfotit tak, že nedělám ksichty a nešklebím se.
Přeju hezké deštivé pondělí a vítám nové těhulky.
Kačka
MATESSO, ACYLPYRIN (ENBO JAK SE TO PÍŠE, TO JE FUK) NEBER!!!!
To je blbost, těhotný ho nesměj !!!!
Ahoj všem!
Luci,to oznámení je krásný
.Mám z toho nakrajíčku
.Holky,taky jste tak uřvaný?Já brečim pomalu i u reklamy na plíny ![]()
Zuzi,jak psala Kuli,acylpyrin nee
,jakto,že ti ho vůbec dali ![]()
Verenika-vítám novou těhulku,ať je ti brzy líp a už žádné pobyty v nemocnici ![]()
Jinak zdravím všechny a pište,moc to v tý práci nepřehánějte ![]()
Monča
Taxem tu.
MaK … urvana sem desne, je to sileny. V so jsme se byli podivat na svat. obrad, aby jsme vedeli, jak to tam probiha a mela sem na krajicku. ![]()
Zanet … fotku tam Dr. nema, to je fakt. Ale jak ho nenapadne vyfotim, to nevim. ![]()
Oren … tak Apolinar, Motol, Podoli a podobne „tovarny na miminka“ me taky desi, me se tam proste vubec nechce jit.
Zatim mam v merku Neratovice, je to od nas nejbliz a neni to tak velika porodnice. Ale kazdopadne asi pujdem na obhlidku i jinam.
Jinak za fotku se myslim plati bezne, ja treba 50,–.
No nic, jdu delat.
Papa.
Ahoj maminy,
u nas hrozne prsi, takze jeste uklidim a jdu si pekne lehnout
No jo,pracovat jako vychovatelka ma krasnou vyhodu - PRAZDNINY!!!
Zanet, tim pitim to urcite nebude,ja opravdu piju hodne, nikam se snad ani nehnu bez vody,jsem na to zvykla uz od skoly. Ale ted uz je mi druhy den celkem dobre. Musim to zatukat! A to kafe piju taky jen vyjimecne a hodne slabe a s mlekem,doktor mi to kvuli tlaku dovolil. Denni prisun kofeinu by pry nemel prekrocit 300 miligramu a 0,2 l turecke kavy obsahuje asi 184 mg
Tak,konec prednasky ![]()
Acylpyrin jsem si jeste nevzala,ale rikali mi,ze se nesmi jen ve 3. trimestru, na pribalove informaci je napsano,ze tehotne ho muzou uzivat na doporuceni lekare… Ale pokud nebudu opet skoro umirat,tak si nic nevezmu,nikdy jsem se zbytecne praskama necpala.
Zatim papa, mejte se co nejlip!
Ahoj holky, dlouho jsem se neozvala takt o napravuju ![]()
Taky mi pomalu roste brichospek, vetsina obleceni uz je mi tesna. Chce se mi porad spaaaaaaaaaat a tak nestiham ani internet…
Zanet kontrola je 15.8. - nejak jsem to minule zapomnela napsat.
Fotogalerie je super, zkusim vytvorit aktualni fotku a taky zkusim v rpaci najit skener abych naskenovala fotku z ultrazvuku.
Tak ja jdu zase poklimbavat a predstirat pracovni nadseni.
Ahoj těhulky,
všechny vás zdravím a novým maminkám přeju hodně štěstí. Už od neděle mne naštěstí nebolí ani nepíchá bříško. Takže snad budu mít na pár dnů zasloužený klid.
To ošklivé počasí mi dělá náramně dobře. V noci spím jak andílek - vyjma toho, že minimálně 3× běhám na záchod a cestou mám na stole připravé maličké rajčátko, abych nehladověla! Ve dne je mi příjemně, i když by už nemusela pršet. Dneska jsem přijela ráno do Prahy a tady k mému překvapení neprší. Za to u nás u Nymburka prší nepřetržitě od čtvrtka.
No aspoň budou mít kytičky pořádnou vláhu.
Tak se mějte všechny krásně - pohlaďte bříška
Renata
Ahoj holčiny,
napsala jsem příspěvek a ono mě to vyrazilo, nic se neuložilo a teď už se mi to nechce psát znova, znáte to. Aaach jo.
Tak ještě jednou vás všechny zdravím při pondělku, zvlášť nové mamči, znova doufám, že jste všechny v pořádku a oznamuji, že jsem taky v pořádku akorát jsem dneska ufňukaná a je mi pořád do breku a taky asi půjdu zdechnout do houští.
Ještě jednou závidím Mak, že má dneska kontrolu a doufám, aže to bude v pořádku a těším se na tu svou kontrolku, která je zatím tááák daleko.
Ještě jednou gratuluju Lucci k vtipnému a dojemnému a prostě nádhernému oznámení, máš to konečně za sebou, to bylo panečku, ale to oznámení je taková bomba, fakt moc hezký. ![]()
Ještě jednou lituju všechny blijící, to musí bejt hrozný, nedokážu si to představit, ale snad vás to už brzy přejde, je na čase.
Ještě jednou držím Míše palečky na zítřek, myslím na tebe už celý víkend, tak ať už je aspoň středa… .
Ještě jednou sděluji, že děšť mi nevadí, mám ho ráda a určitě mu dávám přednost před těmi vedry, co byly. (samozřejmě ovšem všeho moc škodí
)
Ještě jednou Oren to bříško by mohly být opravdu ty vazy, ale pokud je to neustále a hodně bolestivý, radši se poraď, je lepší být u doktora dotěrná a směšná než něco po… . Mě občas projede silná bolest, ale jen někdy nebo když vstávám nebo když jdu na malou a už je to fakt hodně nutný, ale to není jako to tvý. Při minulým těhotenství jsem měla hodně silný křeče do břicha, ale pomohlo jen přestat pít cokoliv bublinkatýho (i pivo
) a nejíst nadýmavý jídla. ![]()
Na prášky fakt bacha, v mém blízkém okolí doktor zavinil právě acylpirinem hotovou zkázu. ![]()
Apolinář u mě taky vždycky vyvolávál spíš úzkost. Ale zase kdo tam rodil, tak si to holky vždycky chválily. Já rodila v Nerátkách, bylo to tam malý a tím trochu sympatičtější, nestěžovala jsem si. Jenže já jsem tip, že se spokojím s málem, snažím se být nekonfliktní, takže nejsem měřítkem. Některý holky tam zas byly taky dost nespokojený. tak nevím, všude je něco. Asi bezkonkurenčně nejlepší je Vrchlabí, co slyším, musí to být fakt paráda, jenže je to malinko z ruky, že? Já už poprvé rodila takovým fofrem, že i Neratovice byly jen tak tak.
Tak holky, pěkný den, váš ufňukánek
Kuli si muj clovek, me tohle pocasi taky vyhovuje, vcera jsem se sla projit bez psu aby nezmokli a pritel si klepal na hlavu jeslti jsem normalni ![]()
Ahoj holky, vsechny moc zdravim
![]()
Posledni dobou nejak nestiham ,a kdyz mam konecne cas tak mi zase neslo se prihlasit a tak… ![]()
Jo, chtela jsem se zeptat, uzivate nejake vitaminy???
Mooooc hezke fotecky, zatim v tom mam trochu zmatek, ale to se casem napravi.. ![]()
Vitam tdy nove tehulinky a preji hodne zdravicka a stesticka
![]()