Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1818
23.8.06 14:50

Holky ten porod je dost starý, vypadá to na 70 léa podle účesů sester a brýlí dr. Je to jen pro otrlé, a tatínkům co se bojí k porodu radím neukazovat. Skoda, že není připojená Zanet, hned bychom byli klidnější, protože v USA a okolních státech u nás se žádné vyšetření podobné tripltestům, nedělá, jen při genetické zátěži v rodině a nehradí ho pojištovny…což si myslím, že je hlavní důavod toho plošného testování u nás. Díky tomu NT v 11tt jsem klidná a odmítám si nechat namluvit, že odběr plodovky je nutný. Není to sice až tak rizikové, ale bylo mi to dost nepřijemné u Anny. Takže tak. Mamce co k nám jukla radím, ať si zajdou na to NT, musí sice zaplatit od 1200,. do 1500,– Kč podle zařízení, ale je to jistota, která s sebou nenese žádná rizika.
Stiko, nemám radu co na dlouhý čas, ale pamatuje si,že za půl roku budeš vzpomínat na klid a nicnedělání.
Pianistu jsem Matesso začala číst, ale vrátila jsem ho raději do knihovny dřív, bylo to na mne silný kafe.
Odpoledne se chystám s Vítkem do kina to bude zážitek, nemá telku a jdeme na film Auta. Jinak děti dnes obě spí už třetí hodinu, my s mimi jen dvě. Takže jím a koukám do PC.
Jo a vtom filmu ten nástřih je dost drsný, ať Vás to moc nepostraší, mě šmikli pokaždé, nyní zvažuji opět masáž hráze přípravkem Welleda, ale to jim tam pak budu určitě tvrdit aˇt mě nestříhají, že jsem se poctivě připravovala a co nás to stálo krému----! Po prvním porodu mě dlouho šil doktor, asi se mu to moc nedařilo, tak sestře spílal ať mu dává kratší nitě, že mají tupé jehly, já už oblblá jsem mu říkala německy:„Langes Faedchen, faules Maedchen!“(Dlouhá nit, líná švadlenka) Manžel se moc smál! Podruhé mě šila doktorka já byla veselá a říkala jsem ji, že ten předtím byl nešika a ona se moc snažila, fakt mi udělala krásnou vamberskou krajku!
Ale to máme až za nějakých 165 dnů, nyní pěknou osifikaci našim mrňouskům ! Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.8.06 14:51

Jeje můj manžel si zas moc přeje holčičku..to je tim, že klučíka doma už máme. Bylo by fajn mít páreček, ale když budou dva kluci, tak mě to neva…Lukášek je tak moc milej a zlatej, že se toho nebojim. A chce brášku a o sestřičce nechce ani slyšet :D Prej že se s bráchou může prát :wink:
Pipina já se taky moc těšim, až mimčo budu cítit, jak se ve mě mele. Člověk je potom hned klidnější…takhle čekám pořád na UTZ a to je málokdy. Ale utíká to tak rychle, že se za chvíli těch kopanečků dočkáme :D
Pa Luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
23.8.06 14:55

Lukasko vyřid Lukáškovi, že i s holkama se může prát, Vítek to se svou sestrou někdy dost smýká. Pipino a ostatní nespavky co takhle nějaký šláftruňk? Třeba teplé mléko s medem! Ale jestli jste celý den doma, možná Vám chybí únava těla, takže se mu ani nechce spát. Po porodu budete vzpomínat, až ve tři budete skoro mrtvé kojit…Zase Nan2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
23.8.06 14:57

Ahoj holky,

mám nějakou krizi :? . Včera jsem byla donucena zůstat v práci trochu dýl (byla jsem tu do 18:30) a přiznám se, že jsem to pak jen těžko „rozdýchávala“. Domů jsem dorazila jak troska…ale naprosto vyčerpaná :? . Takhle unavená jsem nebyla ani v 1.trimestru. Nevím, jestli to bylo prací (navíc byl celkem stresík), nebo něčím jiným, každopádně doufám, že už se to nebude opakovat.

Všechno jsem dočetla, ale nejsem dneska schopná udržet myšlenku :D . Takže jen vítám nové těhulky Jeje , Helika a Pipinu .

Předevčírem jsem nastudovala na www.aperio.cz celkem zajímavou info, že budeme mít příští rok ještě nárok na nekrácenou dovolenou. Mateřská dovolená se totiž počítá jako výkon zaměstnání (taky aby ne :D ) a pokud „odpracujeme“ v příštím roce více jak 60 dní (což s přehledem zvládneme :D ), můžeme ihned po skončení mateřské nastoupit na dovolenou a měsíc pobírat zároveň plat i rodičovský příspěvek 8O :D . Bylo by škoda toho nevyužít! ( Žanet , tebe se to bohužel asi netýká :wink: :D )

papa Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.8.06 14:58

Nene2 já mu to vysvětluju pořád, taky mam bráchu a rvali sme se jako koně, když sme byli děti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
23.8.06 15:06

Já jdu na tripple testy v úterý a začínám být lehce nervózní. Zatím všechny moje kamarádky, co jsou (byly) těhotné, musely absolvovat amnio. Jedna měla dokonce riziko Downova syndromu 1:5…a dneska má krásného zdravého klučíka. Tak se tím trošku uklidňuji, že špatné výsledky ještě zdaleka nic neznamenají. Co mě ale překvapuje, měla bych znát výsledky do druhého dne 8O . Aspoň mi to můj dr. tvrdil. Co vím z mého okolí, většinou se na ně čeká cca 14 dní…takže bůh ví co mi to vlastně budou dělat za testy.

Mah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
23.8.06 15:09

Ahoj holky, taky vitam novy maminy :P
Nevim cim to je ale, jsem dneska silene unavena a od dvanacti do ted jsem spala, hrozne se mi mota hlava, dokonce se zacinam bat, jestli jsem si omylem nevzala dvakrat utrogestan, ten me vzdycky vytupi. Casto zapomenu, jestli uz jsem brala prasky a pak tu jancim. No snad je to ok, zase je fakt, ze v noci jsem asi tri hodky nespala, takcnevim.
tak se mejte krasne, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
23.8.06 15:40

Taky jsem dnes hrozne unavena,dosla jsem na nakup a na postu a tak me to unavilo,ze jsem si musela hodku zdrimnout:o) a ted me to bere znova… A navic mam nejake strevni potize… :x :evil: takze uz nelitam tolik curat ale… To bude z tech ruznych jogurtu a mlecnych napoju pro dobre zazivani :roll: :?

Nane2 Jestli ta knizka bude tak drsna,tak ji taky schovam a prectu az… za par let :lol: Jsem zatim na zacatku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
23.8.06 17:55

Jeje: děkuji :P
Holky ten porod je horor a do kopce bych nerodila. Já mám za sebou jen jeden porod, ale masáž hráze jsem prováděla, nikdo mne nestřihal a nepraskla jsem ani steh !! Je pravda že mám tušení - ale fakt to nevím jistě, že mi chránili hráz :) Takže masáž hráze doporučuji, mněla jsem Weledu, mají ji i v DM drogerii. Přeji mnoho štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wonkey
23.8.06 20:48

ahoj zkouším metřík

• Citovat
  • Upravit
4647
24.8.06 07:00

Ahoj holky,

ten porod je fakt docela hrůzostrašný. Hned mě napadlo, že to nesmí vidět manžel, jinak si to ještě rozmyslí :lol:

Já jdu na kontrolu 5.září a tuším, že by mi měli dělat triple testy. Ale teď jsem četla tady ne emiminu článek jedné maminky, že jí triple testy vyšly dobře a přesto se jí narodil chlapečet s Downovým syndromem a srdeční vadou. Píše tam, že spolehlivost těchto testů asi 70%. Tak nevím, některé z nás stresují že to vyšlo špatně a musí na amniocentézu a narodí se jim úplně zdravé mimčo a pak takový případ.

Růtné nesmyslné a skoro děsivé sny mám taky,ale naštěstí i přesto spím dobře. Já jsemtotiž docela velký spavec, tak doufám, že mimčo bude po mě :D

Kyčle mě naštěstí ještě nebolí, ale zase občas mě bolí jakoby žebra na pravé straně pod prsy a až na bok. Tak netuším z čeho to může být.

Vítám nové těhulky a všem hezký den.
Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
24.8.06 07:27

Helíku, tak já to zkusím tentokrát s tou Weledou, třeba je na sále přemluvím, že jsem investovala do hráze, ať mi ji nechají, chudák už mi jii látali dvakrát… Do kopce taky zá:,–(ně nerodím, zemská přitažlivost je krása. Krásné ráno! Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
24.8.06 07:44

Ahoj holky,

dneska mě manžel ráno přivítal úžasným pozdravem…„Dobré ráno, ty můj tlustoprde“ 8O :D . Sprosťák to je!

Článek o downově syndromu jsem četla taky a teď si nadávám, že jsem to vůbec otevřela. Jestli jste to ještě nečetli, tak to rozhodně nedělejte.

Krásný den všem

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.8.06 07:54

AHoj holky,
bohužel jsem si ten článek přečetla taky hned jako první :cry: A teď už mi to z hlavy nikdo nedostane.
Já ani nevim jak bych se zachovala, kdyby se mi to stalo. Je těžký soudit, když to člověk sám nezažije…no radši huš huš a nemyslet na to. Určitě máme v bříškách zdraví a spokojený mimča :wink:
Mahony mě můj synáček zase říká místo maminko…tak pupkáči :twisted: To mu poradil muj milovaný manžílek a malej z toho má srandu :wink:
 Luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
24.8.06 07:55

Ahoj holky,
tak mám za sebou první prenatální kontrolu :D a pani doktorka se rozhodla počítat to dle PM a tudíž k vám nepatřím :( Mám termín 25.1. ale já zůstanu ju? :) Dle mne je to 1.2. přece vím co a kdy doma děláme :lol: V pondělí mám jít na UZ, ale nechápu proč, myslela jsem že až 20tt nějak mi to početně nejde :cry: sednu ke kalendáři a budu počítat. Mám tu mini pejska na hlídání a Anička je z toho celá paf, už kupuje jednoho na trvalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí