Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, dekuju za podporu, nejak to musim do tech vysledku vydrzet a potom zautocim na oblecky, uz se nemuzu dockat. Na tu amniocintezu pokud to bude ok nepujdu i kdyz bych tam mela jit. Vcera poklad rikal, tak v unoru vyprdnes bobiste, pak sestinedeli a vrhneme se na druhy. No predstava ze prozivam vsechno nanovo jeste s prtouskem vedle sebe me desi, ti chlapi to stejne maji v zivote jednodussi, uzijou si a my to odzvracime a odnosime ![]()
Uz jsme koukali na kocarky, je nadhernej ten Jane, ale segra rikala, at si uvedomim, ze ho budu muset mit dve zimy, kdyz rodim v zime a mimi s fusakem se tam za rok nevejde do toho hlubokeho, tak nevim. Bricho mazu, ale uz mi na jednom miste malicko prasklo, mam krem Bonella, no uvidime, mam zase kilo nahore, puvodne to ukazovalo dve ale kdyz jsem zula tenisky bylo hned kilco dole. Jako byvala anora si nemuzu na to brisko zvyknout, ale uz se mi libi a hyckam si ho. Dneska je pekne hnusne, tak i pres to ze mam vychazky se nikam nepozenu a budu uklizet a uvarim nejakou dobrotu. Vcera jsem udelala pokladovi kruti gulas a sobe zeleninovou polivku. Jsem rada, ze uz nejsem lezak a muzu taky pomoct doma, mela jsem z toho blbej pocit, ze se jen valim a on vsechno oddre v praci i doma. Ma fakt desne stresovy zamestnani, chuderka moje. Mame uz tady peknou zimu v panelaku, tak jsem v posteli v ponozkach. Ptala jsem se doktora na to dychani a rekl, ze je to tim, ze se zduri ty sliznice vcetne nosni a ten vzduch tam tolik nemuze proudit a ze je to normalni, tak nejsem za blazna. Na migrenu mi nic nedoporucuje, prej jen paralen, ale ten je spis na chripku, tak to musim vydrzet. Mam nizkej tlak a to pocasi se mnou mava. Taky jsem zjistila, ze kdyz si zmacknu bradavky, jde z nich takova vodicka mate to taky?
Mam uz asi sestou fotecku bobistete, je to krasa jak roste ![]()
Mejte se moc krasne a pohladte briska, papa
holky máte dobrý, že tak reagují tchánové. Mě dost překvapila vlastní máma, když jsem oznámila, že jsem těhotná, tak reakce veškeré žádné a když si postěžuju, že jsem unavená nebo něco podobnýho, tak se dozvím, že to je normální, unavenej bývá každý a s těhotenstvím to nemá nic společnýho ![]()
pořád věřím, že se změní, snad až uvidí jak mi roste břicho, v nejhorčím až se to narodí, ale je dost těžký, docela se kvůli tomu nabrečím
největší radost z mý rodiny ( samozřejmě kromě manžela) má asi brácha, ten už plánuje co všechno neteři
nakoupí a jak se bude předvádět s kočárkem
teda fakt nevím, kde beru tu jistotu, že to bude holka
Stiko,s těma bradavkama jsem to takhle měla v prvním těhu,teď zatím ne.Myslím,že to dělají hormony.
Ještě mi nedá nereagovat na kočárek Jané
.Já bych řekla,že do něj klidně můžete jít ,protože roční mimi stejně těžko napereš do hlubokýho.Bude chtít sedět a koukat ven a ve sporťáku bude mít aspoň podepřený zádíčka,nebude se tam nijak sesouvat.Já si naopak myslím,že tyhle kombinace jsou právě pro zimní miminka super.Narodí se,plus mínus půl roku odjezdíš s korbičkou a po prázdninách ho dáš do sporťáku s fusakem a nánožníkem.
My máme vybraný Mutsy,tak to mám takhle naplánovaný
.
Emajko,nebuď z toho smutná,ono ji to určitě ještě chytne.Kamarádky mamča na ni byla skoro celý těhotenství naštvaná,že si pořídila mimčo a dneska je z prcka celá poprděná.
U vás to bude taky dobrý,uvidíš ![]()
Jo,do herny jsme nešly,to je asi vidět,když jsem tu furt navežená
Kristýnky parťačka onemocněla,tak se snad vykopem aspoň na chvíli před obědem na procházku.
Stika: Z prs mi take vyteka vodicka, ale asi 2.tyden si mazu kremem i bradavky a tak to trochu prestalo.
Emajka: jojo, tak to mne take prekvapilo. Prvni veta byla „dekuji, ze ze mne udelate babku“. Bylo to sms, takze sem to vubec nepochopila, ze to mela byt ironie. A kdyz si postezuji, ze jsem unavena, nebo ze mi ten den neni dobre, tak mi rekne, ze ji take neni dobre. A ze je to normalni a ze kdyz chceme deti, tak at si to vytrpim. No take jsem neverila vlastnim ocim.
Ale vcera jsme pokrocili. Mamka dotahla nejaky casopis s pletenyma vecickama a uz se ptala jakou barvu vlny ma koupit a co to bude a kdyz to budu vedet. Takze uz se chyta ![]()
Neboj to prijde.
U nas je nejvetsi radost u pratel. Kamosky jsou horsi nez ja a zkupujou co muzou
Ale jeste mi nic neukazali ![]()
Kocarky uz resim take dlouho. Nemuzu si porad nejak vybrat. Libilo se mi Tako, ale slysela jsem spoustu stiznosti na nej a tedka mi doporucovali Bebecar, tak asi pujdu do toho. Tam se snad ten pidizvik vejde - to mne nejak nenapadlo, ze prozijeme dve zimy v kocarku..
Mne se dneska nak nechce pracovat
TO je hrozny ! ![]()
Ahoj holky,
teda ja nestiham, mam z vas ted v hlave peknej gulas…
TopTrend kamaradka tam pracuje primo ve vyrobe,takze mi vzdycky rekne o tech nejlepsich kouscich. Hec!
![]()
Dychani me trapi stale vic a vic. Dnes uz od rana jen sedim a nemuzu popadnout dech a kdyz se to snazim zhluboka rozdychat pusou,tak se mi akorat zamota hlava. A citim,jak mi tluce srdce. Budu to muset rict Dr.
Pohlavi jsme resily nedavno, ja se necham prekvapit. Ale ze zacatku jsem si prala mit holcicku, ted uz pocitam s klukem.Nejak to tak proste citim,ze budu mit doma dva chlapy
Tak jsem zvedava,jestli se muj 6.smysl prokaze i tentokrat. Ze jsem tehotna jsem taky citila jeste pred vynechanim menstr. …
Kubinko: Tel. cisla si uricte vymenime! ![]()
Jinak taky brecim
. Vcera jsem se cely den nemohla dockat vecera,az bude volat pritel (on mel ted tyden volno a vcera opet odjel do Prahy) a kdyz konecne zavolal,tak jsem cely telefonat probrecela,jak jsem byla rada,ze ho slysim a ze je na me tak hodnouckej ![]()
Tehu demence Koupila jsem kafe. Chtela jsem ho presypat do dozy,coz jsem jeste zvladla. Jenze pak jsem uvarila vodu a cele kafe v doze jsem zalila
Proste debil ![]()
Ahojky!
Matesso , to s tím kafem je moooc pěkný! ![]()
Štiko , no tak to je paráda! Ale výčitky, že nic neděláš, neměj! Kdy jindy by tohle mělo nastat, když ne teď?
Holky, možná připomeňte svým tchánům, že to, jestli bude vnouček nebo vnučka, ovlivňují výhradně jejich synové…
U nás se naštěstí všichni moc těší (ale - taky naštěstí - to nějak příšerně neprožívají), navíc mýmu bratránkovi se narodí mímo teď v září, takže nebudem sami.
Ale občas se taky rozvine prima diskuse jako:
Manžel: „No, kočár…my asi zkusíme nějakou terénní trojkolku.“
Tchýně: „Tak jo. To se s tím akorát budu muset naučit jezdit.
"
Tchán: "No ale poslyš, je to stabilní?“
Manžel: „Jo, tati, to víš, že je. To maj vymakaný.“
Tchán: „No ne, podívej, trojkolka vlastně nikdy nemůže bejt tak stabilní jako čtyřkolka, žejo. To je fyzika, to tak prostě je.“
Manžel: „Tati…viděl jsi už někdy nějakou z těch moderních trojkolek? To jsou malý tanky!“
Tchán: „No, neviděl, ale to je fyzika…“
Já: „Hm, stabilní…nevím, jestli existuje někdo v našem věku, kdo jako malej nevypad z kočáru…a jak jsme měli ty kšíry, tak jsme ho na sebe ještě většinou zvrhli…“
Já taky myslím, že ta kombinace by na únorový mimi mohla být v pohodě, tu další zimu bude dávno ve sporťáku (a i ten se dá většinou položit, i když třeba ne úplně). Kamarádi mají trojkolku Bébécar Racer AT (a do ní květnovou holčičku
), na konci září jedem na hory, tak to omrknu a otestuju.
Akorát jsem si teď vzpomněla, že jak se ty kombinace dělají i s autosedačkama, tak v testu ADAC (myslím), co byl nedávno v MF Dnes, vyšly ty Jané autosedačky dost blbě. Nebo teda aspoň jedna, Rebel.
Stejně, holky, to je teď takových vychytávek na ty mimíse, co?
Mějte se moc krásně!
Majda
Ahoj holky,
tak jsem o zkumavku krve lehčí…a výsledky budou zítra. Jsem ráda, že nemusím čekat jako Štika týden
. Byla tam docela milá sestřička, která mě už dopředu uklidňovala, že jestli výsledky nebudou úplně košer, ještě to vůbec nic neznamená.
Mak tak stejného kočárku se Ti zachtělo…a dokonce i s fusakem
. Je vidět, že máš vkus
. A už máte vybranou barvu???
Kubinko díky díky žes mě uklidnila, že i s takovým chlapem se dá porod zvládnout. Hned večer to přečtu manželovi…ať má čas se na to připravit ![]()
Zatím pa, letím na oběd
Mahony
Ahoj těhulky,
hlásím se také po delší době… padlo na mne období šílené únavy, bolesti a tak nějak i nechuti cokolvi dělat.
Necítím se od pátku dobře. Celý pátek a sobotu jsem proležela… a stále mám pocit, že jsem to nedohonila a unavená jsem čím dál tím víc.
Reakce rodičů mne celkem pobavili, ale myslím, že je to normální… naši se na mne také zezačátku osočili, že z nich dělám bábu s dědkem, ale teď jsou naprosto OK a pořád volají, jak se mám, co mne kde bolí, nebolí a když příjedu na návštěvu táta podane foťák a fotí dokumentaci zvětšujícího se břicha… haha… haha… ![]()
Až bude malé na světě, udělá velkou přehlídku - s mými foto, s UTZ a tak…
Naštěstí místo abych v těhu ošklivěla, mám to naopak. Všichni mi říkají, jak mi to svědčí…zpevnění nehty, bílé zuby, krásná pleť!!
Nosívám brýle na čtení a do práce a teď je vůbec nepotřebuji. Lidi v práci poznám už u vchodu podle vůně jejich parfému nebo mýdla.
No prostě se ze mně stává smyslová superžena.
Jenže to je konec toho dobrého ![]()
Trápí mne bolesti v podbřišku, strašlivá únava a nízký tlak. Motá se mi hlava nic se s tím nedá dělat.
Ještě když je takovéhle počasí!! Hrůůůza holky
Jinak mám 2 kg nahoře. Nepřejídám se, jím normálně, jako vždycky jen jsem začala pravidelně a dost snídat, a během odpoledne mám taky tak dvě svačinky… snažím se ale maximálně jíst zeleninu a ovoce. V jedné těhu knize psali - že máme přibrat 8 kg, víc už je špatné.
No já s dvojčaty asi víc,… ale přesto se tak nějak hlídám, abych to pak schodila
![]()
Mazání - doporučuji krémy od Weleda - www.weleda.cz
doporučila mi je kamarádka - nemá vůbec strije. Malaza břicho, prsa a pak i hráz… taky porod proběhl bez nástřihu. Není to ani moc drahé.
Ve čtvrtek jsem objedla a dneska mi přišel balíček.
Podolí - někdo se tu ptal na porod v Podolí. Já jsem zavrhla v Praze Apolináře a hlásím se do Podolí, rodit bych ale chtěla v Kolíně - kde mi to Dr. zakázala. No tak se radši příhlásím i do Podolí.
Rodila tam teď kamarádka - chválila až jsem jí to neveřila.
Doporučuji se tam zajet podívat!! Oni ti všechno ukáží a odpoví na dotazy.
Tatínek u porodu - u nás je to jasné… manža se na to necítí, ale cítí povinnost tam být!! Ví, že podporu budu potřebovat a on je pro mne moc důlěžitej… bez něj bych to asi nezvládla…!!
Rada - holky ještě nakonec rada - nepsané pravidlo Etického zákona - začněte to využívat. Jako těhotné máme přednost na všech úřadech, na poště ve frontách. Kromě hypermarketů kde je jim to jedno se vždycky přihlašte.
Včera jsem seděli s manželem na úřadě a čekali na ověření podpisů na jedné smlouvě. Před námi asi 50 lidí a fronta na hodinu. Manžel jen tak nahlas pronesl, že to neustojím, že jsem těhotná… a okamžitě mne vzali přednostně k okénku s tím, že mám samozřejmě přednost!!
Tak to bylo příjemné!! Využívejte toho - doporučuji!!
Těhotenská demence - jójó… znám, znám… co já občas dokážu udělat?? Radši to ani nechtějte vědět… manžel se mi směje… že budeme mít chtré děti, že jsem jim dala svůj mozek!!
tak papa… a hlaďte bříška!!
Mah,tak barvu ještě vybranou nemáme.Ale líbila by se mi nějaká světlá na hluboké korbičce a veselá tmavší na sporťáku.A vy?My teď pomalilinku řešíme,jestli Urbanrider nebo 3rider.Na který z nich se chystáte?A kde ho budete kupovat?
Tyjo,trošku jsem tě zahltila otázkama,ale snad to i v pracovním nasazení zvládneš
![]()
Ahoj holky,
Stiko - velka gratulace ke kontrole, tak to je super ze uz nemas prasky a mas volnejsi rezim, plne te chapu.. ![]()
Tema tchan,tchyne - u nas je tchan naprosto uzasny,strasne se tesi, porad kouka jestli pribiram, jestli nemam na neco chut a tak. A taky rikal ze se nemusime starat o pleny, ze je bude kupovat kolik bude potreb
Zatim netusi jakou ma dite spotrebu a ani ceny
Ja zatim taky moc ne. A nasi s
taky tesi, akorat si moc dite neuzijou, bydli daleko, bohuzel ![]()
Kocarek zatim vybrany nemam, chci to nechat az po UZ ve 20.tydnu…
Mahony, tak to jsme na tom porad stejne. Kdy jdes na kontrolu?
Take 26.9. ?
Je fajn mit s nekym uplne stejny termin ![]()
Take zaplatpanbu cekam jen do zitrka na vysledky.
Mahony, Mak: Mutsy nevypada spatne
Mimi se vejde???:) Ja jeste fakt vubec netusim, jaky ten kocar. A uz jsem z toho vazne hotova a kolikrat se pristihnu, ze na ulicich koukam po kocarech a znackach…
Lilik: take budu vybirat az pozdeji, ale spis si projizdim tipy a pro a proti a tak nejak vyhlizim ![]()
Já jsem si říkala,že začnu vybírat až tak na podzim,až nebude venku hezky,tak budem jezdit po kočárkách.Ale pak jsme zabrousili do babyparku a tam mi padl do oka Mutsy a myslím,že ho žádný jiný nevytěsní
.Akorát ta cena je teda pekelná ![]()
Jeje,mimi se tu první zimu vejde v pohodě a pak ho šoupnem do sporťáku ![]()
M.
ahoj,
viděla jsem kočárky od firky Patron a dost se mi líbí a cena za kombinaci je celkem rozumná.
V diskusi o kočárkách tady na emiminu mají dost dobré hodnocení
www.patron-bohemia.cz
Holky to je nádhera, že už začínáme řešit výbavičku na miminko
.
Ještě k těhu oblečení - včera jsem se konečně dokopala a navštívila jediný obchod s těhotenským oblečením, který jsem v Pardubicích objevila, a to Tveret. Vyzkoušela jsem jedny džíny, docela mi padly…ale byly s takovým tim pruhem látky místo pasu. Cena 1730,– což je děs běs. Ještě chci vyzkoušet kalhoty s posouvacíma knoflíkama a pak už musím něco koupit. Začíná to být akutní, dnes sedím v práci s rozeplým knoflíkem a moc se v tom necítím
. Kalhoty mi už nejsou ani jedny jediné
.
MaK - barvu nevím nevím. Potřebovala bych je vidět na vlastní oči. Včera jsem zrovna v krámu koukala na Mutsíka modrého, ale na netu žádná podobná barva není…tak ti nevím, jestli ta obrazovka tak zkresluje ![]()
Jeje - já byla dnes jen na genetice. Ke svému dr. jdu do poradny ve čtvrtek už s výsledkama. Pokud bude vše v pořádku tak předpokládám, že mě na další ko pozve až po utz ve 20.týdnu, což bude zhruba za měsíc.
Oren jestli ti není dobře, nech si napsat aspoň na pár dní neschopenku a zůstaň doma. Aspoň do té doby, než bude líp! Uvidíš, že se dáš trošku do kupy a odpočineš si, takhle se zbytečně trápíš.
Matesso
Co bys pro naše pobavení neudělala, že? ![]()
Majdo jo jo, ta fyzika…to neukecáš ![]()
V práci mě to začíná vadit čím dál tím víc
. Občas si tu připadám jak holka pro všechno
. Dnes mě zase dostal můj šéf, před chvílí mi donesl plnou moc na papíře, ať mu to přepíšu. Má tu od toho sekretářku a já jsem stavební inženýrka a ne jeho písařka
. Kdyby to bylo vyjímečně, tak nic neřeknu, ale začíná se z toho stávat pravidlo. Už aby byl konec listopadu…pak si vybírám všechnu dovolenou a nikdo mě tu už neuvidí. Uuuuf…ale ulevilo se mi ![]()
Mahony