Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1660
30.8.06 11:53

JEJE: Tak to Ti blahopřeji :). Každá dobrá zpráva se hodí, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
30.8.06 11:56

Ahoj Pipi, no nic si z toho nedelej, ja to mam podobne a jsem desnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
30.8.06 12:08

Stika: Máš pravdu, je to tím, že jsme doma a přemýšlíme nad blbostma. Já už jsem úplně ukončila jakékoli čtení knih pro budoucí matky, protože se potom akorád sleduji a je to na prd. Radši nic nevědět. Mě je vždycky špatně, když jsem doma sama. Když je doma manžel, tak mi v podstatě nic není. Jednoduše na to nemyslim a je to O.K.. Jinak já už taky nejsem nejmladší. Je mi 29. Taky si nemůžu moc vyskakovat. Včera jsem potkala spolužačku ze střední a té jde letos holčička do první třídy. Docela mě to šokovalo. No, trochu jsem si počkala. Vůbec toho ale nelituji. Zase jsem s manželem projezdila co se dalo. Hezky baťoh na záda a hurá.
A teď hurá na záchod, tak jako každých 20 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
30.8.06 12:18

Mah, Jeje - no super super super!!! Moc gratuluju!

Helik - podle té fotky, co máš u metříku, si Aničku docela umím u té dr. představit. :D :D

Krásný den!

Majda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.8.06 13:14

Ahoj holky.
Tentokrat uz mam poznamky, pac jste moc upovidane. :lol:
Jeje … Elastic-Q me stal 150,–, asi zalezi na lekarne, kazda si neco prihodi. Snazim se se mazat denne, ale nekdy na to neni sila. :oops:
Matess … Kafe v doze… to sem se fakt nasmala :lol: :lol: :lol: :lol: A co se tyce dojmu holka-ted spis kluk, tak jsem na tom uplne stejne. Nejdriv sem nepripoustela jine pohlavi nez kluka a ted mam fakt pocit ze to klucik bude. :) Bohuzel se nam porad nelibi zadne jmeno. :roll:
Oren … To Etnicke pravidlo o pousteni tehotnych dopredu jsi vzala kde? Ja se svym spis vyzranym pupkem bych se stydela nekam cpat. :oops: :?
Mah, Jeje … gratulace k vysledkum. :P Ja jdu na tripl test v pondeli.
Pipi … Uplne chapu tvoje pocity u „dědění vybavicky“. Moje mamca ma kamaradku s pulrocnim prckem a ja dedim vsechno. Jsem samozrejme moc rada, kocarek, postylku, monitor dechu… atd… na ulici nenajdu a penize se hodi, ale rada bych na svoje mimi mela taky neco novyho, neco co bude jen jeho… :oops: Sem asi nevdecna, ja vim. :roll:
Pristup mamky … no nezajem je asi horsi, ale moje mama to fakt prehani. Staci se zminit, ze si zapinam kalhoty na druhy knoflik a je z toho cela poprdena. Chce se mnou jit na UTZ. 8O :roll: :roll: :roll: To me vazne zarazilo, ze prej to nikdy nevidela. :roll: Furt by me hladila a hyckala a uz sem na to fakt alergicka. Bohuzel s ni bydlim. :? Proste se na prcka tesi, ale asi moc. Chjooo. :roll:
Bradavky … nic mi z nich netece, jen mi sestra u Dr. rekla, at je mekkym kartackem pripravuju na kojeni. Tak ve sprse drbu. :lol:
Tak se mejte, jdu pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
30.8.06 14:34

Pipina, Lucci, Majda2: dekuji mocrakt. Dobrych zprav neni nikdy dost. Trochu jsem si odfrkla. Ale stejne dokad neprojdu tim velkym ultrazvukem s tim screeningem v tom 20tt tak nebudu mit klidek. Porad se tim zuzuji, ale porad si rikam, ze zbytecne, ze to bude dobre. Chodim normalne do prace a delam vsechno co vpodstate porad a zatim mi to nedela sebemensi problem. A proste vidim, ze mnoho z vas je na tom mnohem hur. A tak si rikam, ze nemam proc se stresovat, kdyz zadne problemy nemam. Ale dokad to clovek nema cerna na bilem, tak porad ma nejake pochybnosti.
Ono tim, ze cteme cim vic veci o vsech moznych rizikach se akorat tak nicime. Fakt radej nevedet :)

Lucci: Jojo, moc dekuji. Ja uz se take ptala v lekarne a u nas za 140. Coz myslim jde. Jeste zkusim tu Weledu, jak tu nekdo psal, protoze se mi nechce platit 80Kc za postovne.

Ja porad tak nejak nevim, co je to ten TRIPL TEST? Asi tomu kazdy rika nejak jinak z tech lekaru a myslime to stejne, nebo je to neco jineho nez tim cim jsem prosla ja. Mne vzali ampulku krve /a do druheho dne jsem si volala o vysledky/. Do prukazky mi dali ke kolonce „Biochemicky screening VVV“ akorat razitko. TOhle melo rozpoznat ty prvni zavazne vady ditete (teda dle me doktorky).
Je to to stejne nebo vy jste meli neco jineho a prave to se nazyva tim TRIPL TESTEM???
Jo a ve 20tt (tedy spise ve 21tt) posupu na ten screening ultrazvuk, kde uz mi 100% reknou zda to ditko je v poradku nebo ne.
Uz v tom mam gulash :)

Pipi, Lucci: take chapu vase dedeni. Take chci pro sveho prcka nove vecicky.
A Lucci a i vy ostatni - vy nemate moznost si ten UTZ nahrat na video za poplatek??? Protoze ja to take vyresila tim, ze jsem netahala do nemocnice ani manzela ani mamu, ale nechala jsem si to nahrat na VHS a ukazala jim to v klidu doma :-)

A pristup maminek odsud pocud :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.8.06 14:37

Jeje … to sem se vubec neptala, ale podle me to muj Dr. nedela, bo by mi to nabidl, ale zeptam se. Fakt se mi tam nechce tahat mamu, budu si pripadat jak mala holka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
30.8.06 14:38

JO a jeste jsem se chtela sverit. Vcera jsem si po zehleni na chvili lehla a uvedla se do klidu a prcek mne pekne kopal. Jeste to nebylo citit tolik ale i privolany manzel to citil. Uplne mne vyhrkli slzicky dojeti :-)
Az tak brzy jsem to necekala, ale jak jste psali, mozna je to tim, ze ty vyhubliny to citi drive.
Byl to super pocit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
30.8.06 14:40

Lucci: my to mame tak nejak tady v Trebici rozdelene.
Na gynde moje doktorka ma UTZ, ale moc ho nepouziva a lze tam vytisknout jen tu fotku. A na ty vetsi UTZ chodim do nemocnice, kde za uplatek maji jak moznost toho videa tak i fotky. Stalo mne to 150Kc to video, ale stahla jsem si z toho moc fotek (mozna ze i kvalitnejsich, nez co my vytiskli oni tam) a je toho 5 min. Myslim, ze je to tak lepsi, nez tahat maminku s sebou. Zalezi jestli tu moznost tam mas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
30.8.06 14:45

Ahoj holky,

tak ja mam Triple testy taky v poradku, docela se mi ulevilo…na vysledek jsem cekala 2 tydny, tak jsem rada ze je vsechno o.k… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
30.8.06 15:12

lenya dala jsem si práci a našla ten tvůj kočárek a není to firma Trend-Line :D Je to jakási firma Kacper. řekla bych že je to dosti podobné na Tako, Micado a jinné, mně příjdou stejné, akorát ceny budou asi jinné. Musím tě jen upozornit že kočárky jsou dost těžké (18kg)a nejpozději do roka budeš chtít lehčí sporťák. Věř ponaučené :lol:

Jinak mně se líbí CASUAL PLAY S4, ale cena už né

Karča Nic si nedělej z toho že Vašík není žádnej turista, Anička byla stejná, ale před 14 dny na dovče v Jizerkách se to zlomílo 8) začala šlapat a už nechce odpočívat a nosit, prostě šlape. Halelujáááá

Gratuluji Všem k dobrým výsledkům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
30.8.06 15:12

Jeje, Liliku taky gratuluju k výborným výsledkům :wink:

Jeje biochemický screening VVV je přesně ten tripple test. Zjišťuje se při něm totiž množství 3 látek v krvi - a to AFP (alfa fetoprotein), HCG a nějaké sérum E3. Proto se tomu říká tripple test. A prosím tě, co je to screening ve 20.týdnu??? Nikdy jsem o tom neslyšela, myslela jsem, že se dělá jen utz, kde se všechno přeměřuje.

Lucci jestli tě tvůj dr pošle na velký utz ve 20.týdnu někam do nemocnice, tak tam určitě nahrávají na VHS. Myslím, že to dělají snad všude. Tady v Pardubicích je to za 80,–Kč. Třeba by to mamince stačilo prozkoumat vnoučátko v klidu domova.

Štiko, Pipino jak já vám rozumím :roll: . Taky mám strach aby bylo všechno v pořádku…neustále čtu na netu články co všechno se může „pokazit“…ale snažím se nenechat se tím strachem ovládat. To by se člověk musel zbláznit. Snažte se zaměstnat mysl něčím jiným :wink: :oops:

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
30.8.06 16:06

ahoj holky,
máte některá zkušenosti s nošením dítěte v šátku?
Docela o tom přemýšlím, ale mám strach, že je to velký záběr na záda, zvlášť kdyby bylo malý cvalík po tátovi :lol:

Obavy, že by něco nebylo v pořádku si radši nepřipouštím a v těhu knížce si vybírám jen to dobrý
taky nejsem nejmladší prvorodička, když se malý narodí bude mi za necelý 2 měsíce 32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
30.8.06 16:10

Lucci a všechny ostatní:
s tím pouštěním a prioritou pro těhotné jsem na to přišla také náhodou. My jsme koupili dům a vyřizujeme spoustu nutných povolení, dokumentů a razítek, smluv a podobně!! Také si měníme adresu Tvr. bydliště a s tím je spojeno také spousta administrativy a změn v bankách a tak..
No a jak mám to obrovské břicho /nekecám… dvojčata se začala pěkně roztahovat/ :D :D , je to na mně na první pohled vidět… no a kdo to nevidí, tomu to oznámím,… stačí jen říct že jsem těhotná, není mi dobře a všichni mne hned berou na řadu bez fronty !!!
Já jsem byla poprvé, podruhé, potřetí celá překvapená… protože zrovna v Praze na Vás lidi ohled zrovna neberou. Takže mne to až zarazilo.
No a zkušenost mne naučila a dneska… když se mi nechce stát frontu v krámě… tak se holky přihlásím… a oni mne pustěj.
Zatím se mi stalo jen jednou, že se tato taktika nesetkala s úspěchem… jinak to funguje na 100%.
Za těhu se nestydím… a klidně to všem povím. Aspoň na těch pár měsíců se budu cítit privilegovaná a pořádně toho využiji!!

Na testy jdu zítra… strach mám… ale s dvojčaty to prý stejně vyjde jinak než normál.. takže se tím moc nezabývám…!!

• Citovat
  • Upravit
5811
30.8.06 16:31

šátek

emajka
já jsem stará klokaní máma :lol: je to úúúžasný, třeba do města jsem minimálně 8měs, nepoužívala nic jinného :D Je to nádhera a pokud se naučíš, vázat, záda nebolí, jelikož máš kříž přes celá záda a tím se váha rozloží. Malá to milovala dokonce teď ona nosí plyšáky v šátku :) Nemusíš kupovat drahej Vatanai, stačí kvalitní bavlna a i já to umím ušít :D
Vřele doporučuji, je to nááádhera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital