Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Lenoušku , IVF=„in vitro fertilization“. Dlouho jsem se tomu snažila vyhnout, vyléčit se nějak jinak, ale nakonec mě dr. přesvědčila, že bysme to měli podstoupit…Všechno probíhalo bez komplikací a zdá se, že to vyšlo, už mám totiž víc jak týden zpoždění a samozřejmě //…Je ale ještě hodně brzy, skoro ani nevím, jestli nebudu spíš patřit do března, jak to tady tak čtu. ![]()
Marti , jsem tady taky dost nová. Taky se u mě nevolnosti zatím neobjevily. Jsem ale ještě o 2 týdny a 2 dny později než ty. ![]()
Mirko - řekla ti k té cystě dr. něco víc? Já o tom moc nevím, ale asi bych se kvůli tomu zbytečně nestresovala. Takových nebezpečí všude je. Mě třeba dr. nabízeli neschopenku a doporučovali klidový režim. Normálně ale chodím do práce a to druhé jsem taky moc nedodržela. Pár dní po léčbě jsem hrála tenis a jezdila na in-linech
.
Mirka82:Taky ted hodne chovam,ale spis proto,ze mi ta moje koza furt nekam utika.. ![]()
A jak to,že jste se rozhodli tak brzy pro druhé nebo náhodička??My chtěli kvůli malé,aby nebyla sama,ale teď mám strach,aby spíš nežárlila..
MirkaStratilova:taky myslím,že bys třeba hlavně krvácela a to dost rychle po prasknutí - zavolej zítra doktorovi nebo do nemocnice a poptej se,budeš jistější..=o)
Vzpomínám si,že když jsem byla těhu poprvé,tak jsem první tři měsíce téměř jen ležela,abych nepotratila,jaký jsem měla strach,vystrašil mě doktor..
Rebi:Díky za vysvětlivku..=o))
To je správnej přístup,nejdůležitější je pohoda.. ![]()
Leňoušku : Ono my jsme právě taky chtěli (hlavně manža), aby byli brzy po sobě, zkoušeli jsme to asi 4 měsíce. Pak jsme to přehodnotili, že to teda raději odložíme, hlavně proto, jak začal Teo poslední dobou blbnout ve dne v noci no a ten měsíc to vyšlo
. Takže to je tak trochu plánovaně neplánované
S Teem to trochu složitější, musí držet hodně přísnou dietu a je to dost časově náročné, tak jsem to chtěla odložit.
Teo mi zatím nezdrhá, teprve začal obcházet nábytek, ale na 4 je pekelně rychlý, hlavně, když ví, že něco nesmí ![]()
Já to spíše pochopila tak, že by po prasknutí cysty krvácet nemusela, může to krvácet dovnitř, to si ale myslím, že by zase dost bolelo… Snad se cysta zklidní ![]()
Tak včera mě to bolelo(počítala jsem a měla jsem zrovna jakoby menstruaci, bych měla mít v této době) tak třeba bolel proto vaječník…dneska je to lepší…
Doktorka mi říkala, že mám cystu na vaječníku a budeme ji hlídat a v úterý jdu na kontrolu, jinak nic víc, tak snad kdyby to bylo vážné, tak mě nenechá jen tak…Jinak holky moc děkuju za rady!!!!
A jak jinak se máte a prožíváte dny těhu?
Ahoj holky!
Lenoušku, každý doktor může mít na stejnou věc dost jiný názor. S čím tě ten tvůj minule vystrašil? Jedné moji kamarádce zakázal doktor v 6. měsíci úplně veškeré cvičení a od 7. měsíce ji už nechal na neschopence, že prý měla dráždivou dělohu. Přitom se sama špatně necítila a dokonce ještě nějaký týden před tím se mnou byla na spinningu a šlo ji to líp než mě! Vystreslá byla hodně. Jiná kolegyně s tím má taky problémy. Říkala ale, že to je normální, chodí do práce a na plavání pro těhotné. No, jsem zvědavá na sebe, a na moje doktory - co mi budou říkat. ![]()
Jinak zítra mám jít zrovna na kontrolu, kde by se ťěhotenství mělo potvrdit nebo vyvrátit
Osobně tomu chvíllema ani nemůžu věřit, jak se se mnou skoro nic neděje.
Zdravím holky,
od včerejška mě hodně tvrdne břicho,tak papám magnezium a piju magnezii - to zabírá,v minulém těhu mi břicho začalo tvrdnout až v 6.měsíci..(tak mi doktor naordinoval tohle)
Rébi:Brala jsem zbytečně Utrogestan a říkal,že mám hodně slabé stěny děložní,takže nejspíš potratím v prvních třech měsících,což následující dva doktoři vyvrátili..
Někdy jsou to kecalové,ty doktoři…
ahoj maminy,
pod nátlakem jsem se sem dostala také… jsem v 9 tt… je to mazec… snad přežijeme
hezký večer
Mirka82:
To mi říkal doktor při 1.těhu,už mám jiného..To byl teprve stres.
Zdravím lhauptovou..
ahoj maminky!!!!!!
Já už na ten net už asi nebudu chodit všude samá tragédie ted Vaneska…je mi z toho pak strašně smutno a pořád na to musím myslet a představuji si, kdyby se to stalo mně všem přeji, aby nikoho nic tak nepříjemného nepotkalo, ale život si nevybírá ach jo...........tak jsem si poplakala…a jdu zkusit spát
Ahojky těhulky ![]()
lhauptova : Zdravím ![]()
Lenousek : Tak tě teda musel „pěkně“ stresnout!
My jedeme teď na týden k našim, tak tady nebudu. Zítra musím dojet na KO, tak snad už bude vidět srdíčko…
Dobré ránko všem ,
děkuju za vlídný přijetí
.
k těm „bolestem“ … taky občas cítím, že mně tam něco píchá, tlačí a teď o víkendu, jako by mně nějdo za ty vnitřnosti tahal. Ale pořád si říkám : Přece tam něco roste, něco vzniká !! Musí se tam něco dít !! A navíc, možná až naivně, věřím doktorům. Kdyby tam bylo něco, co nemá, přece to uvidí
. Občas ze mně vyteče nějakej bílej „achtungsajrajt“
. Nevím co to je, nebolí to, nesvědí to… A doktorka mi řekla, že se to může stát.
Taky mi všichni „zakazují“ číst
. Holky, nečtěte o tom, co by se mohlo stát !! Zbytečně se nervujete. Chápu, že člověk vidí vždy tu horší variantu. Ale v tomhle našem stavu…
. Asi mám nejmíň, co radit . Tohle je moje první těhulkovství a já sama nechápu, co se všechno děje. Ale snažím se všemu smát. Manžel občas nadává na práci, na zdražování, na politiku… Ale copak já s tím něco udělám ? V práci pořád taky někdo řeší nějaký problémy. A já se tomu jen usmívám. Pořád myslím na tu malou Fazolku ( když to bude holka, Hrášek - když to bude kluk. Myšlenka 3.leté neteřinky
) A taky hodně spím ( fakt hodně
), jím naprosto všechno, co se mi podstrčí pod nos a hlavně : Dala jsem si za povinnost, těch 9 měsíců si opravdu užít
!! Takže zkuste to taky !! Copak vám se nezdá, že i to letošní sluníčko svítí … nějak jinak
??
Martino : Při prvním těhu jsem si říkala, že tyhle věci číst nebudu, ale stejně mi to nedalo!
Jinak vaječníky mě občas taky trochu pobolívají, ale to i ze začátku 1. těhu.
Ahoj Mirko,
vidím, že jsem úplně stejná. Taky mi to nedá a občas někam kliknu. Pak zezelenám, zfialovím, zmodrám a řeknu si : stálo ti to za to
?? Ale tohle nikomu to neříkej
![]()
Martino : Jj, manža mi vždycky pak nadává ![]()
Jenže před těmahle věcma se stejně utéct nedá. To by ses nemohla dívat ani na televizi, číst noviny apod.