Poradna duly
Jana Čurdová
Martkit Teda chudinka malá
úplně tě chápu, žes musela být na nervy…zvlášť, když doktor nedělá, co má
Když nám malý spadl z lavičky na hlavu, a já ucítila v rukách krev, taky mě zachvátila panika…ale naštěstí bylo všechno fajn (až na jeden steh.....) S tou tetanií to máš chudáku hodně zkomplikované…
držím pěsti, ať to těhotenství fakt spraví ![]()
Jinak Vojta má od úterka angínu
bere ATB. a už za dva dny byl bez teplot a je problém ho udržet v klidu a doma…jenže na těch antibiotikách nemůžeme na slunko
takže procházky jen večer......
Strie Tak já v prvním těhu neměla žádné
…a můžu jen doporučit…Elasti-Q ten je super… a můj Dr. mi říkal, že nejdůležitější, aby to mělo efekt fakt na strie a ne jen jako mazadlo je, aby tam byla kys. hyalurontová…tak toť tip ode mě.....
Jestli jsem dobře postřehla, je tu hodně učitelek? Tak já se přidávám do klubu
i když SŠ…
Jinak letošní móda tunik je super
chystám vyrazit do obchodu a nakoupit si jich pár do zásoby…protože, až opravdu začne růst bříško, přijde podzimní kolekce a všechny barvy budou takové tmavé a smutné
aspoň u minulého těhu to tak bylo.....
Jinak všechny zdravím, omlouvám se, že jsem vás zanedbávala
prostě nebyl čas a hlavně nálada na PC…
TAk jsme dorazila z KO. To moje prtě si ze mě dělá standu...... měla jsem být podle minulého sona dneska 11+3 a jsem 10+6. Jinak vše OK. Prtě má 4 cm a tripple mě čekají až v 16 tt. KO za 2 týdny.
A novou fotku nemám, nechtěla jsem… kolem prťátka bylo málo místa a nebylo v podstatě pořádně vidět… ale Dr. říkal, že se má čilek světu ![]()
Jenom koukám, jak často máte KO… Já byla 1.7. a jdu až 29.7. no, ale proč lítat zbytečně, že? U Vojty to bylo taky v klidu a vyhovovalo mi to.....
Přestala jsem brát ten Duhapston
doufám, že tím nic nezkazím
Bylo mi po něm tak šíleně zle a slabo, nebyla jsem schopná fungovat… a to jaksi s malým nejde, že? Takže jsem ho vy:,–(il a je mi skvěle..... sice ještě bříško cítím, předklánět se moc nemůžu,ale jinak fajn .....
Berenike mám kontroly co 14 dní, protože jsem na začátku krvácela a asi na to má svůj vliv i tetanie a jsme na neschopence už skoro 2 měsíce..... a s tetanií jsem za častější kontroly ráda.
Ahojte,
o vikendu jsme byli na chatě v Mor.Krasu, tak to postupně dneska dočítám.
markit - tak to je mi líto co se stalo dceři, ale bude to dobré!!! I s tím omdléváním se to zlepší až k uplnému zdaru. Ted máš stresy a tím se vše zhoršuje. Bude lépe!!
V pátek jsme odjeli na chatu a mělo tam dorazit ještě další 3rodiny dětma. Celkem nás tam bylo 15 -8dosp+7dětí. Naše rodinka spala na dřevníku-čerstvý vzduch je dobrý a hlavně nás nebudily děti, které dříve vstávají- honzík vstával vždy slušně jeden den v 8,15 a druhý v 9hodin a vyspala jsem se dobře. Jen kdyby mě v sobotu večer strašně nebolelo břicho
, nevěděl jsem jakou polohu zvolit, nepomáhalo ani ležení.
V pátek po příjezdu švagrové - hned na me vybafla, ty jsi těhotná? Tak jsem na ni zírala, přece tričko nemám úplé - potom mi řekla, ty nosíš takové úplejší třička, tak jsem si říkala, když ho máš volné : určitě jsi těhotná......
Ale těhoprůkazku stále nemám. Tak se hned švagrová a známá nabízely, že mi pošlou nějaké mimioblečky a ještě mají 2×těhu kalhoty, tak na druhou stranu to bylo dobré. Probraly jsme nevolnosti srovnávaly první a druhé těhu apod. ![]()
Chlapi zase naplánovaly jarní prázdniny - takže se pojede asi do Alp v lednu, takže únor mě budou doma už hlídat. ![]()
Holky víte jak je to s tím tydnem pro manžela když se narodí mimi, na které má nárok-pokud ho využije? Jak je to placené, jako nemocenská, nebo neplacené, nebo placené jako dovča? Nevíte?? Manžel si asi vezme volno-par dnu, ale lépe vědět. Dovolené je vždy málo:-)
Díky
Ahoj holky, zdravím
a posílám svoje břicho
ve skutečnosti ale vypadá asi trošku menší …
Markita: ještěže měla tu helmu! tyjo vidim jak je to důležitý je dávat vždycky…
Otcovská dovolená : mám pocit že to teď neprošlo,asi se to zatím řeší dovolenou?
Delfi - super břuško!!!
Já ještě nefotila polepším se, ale nevím kdy tento týden určo!
Markit gratulace ke KO a s tim datumem si nedelej hlavu, den sem nebo tam ![]()
Delfi ty jo ty uz mas taky krasne brisko ![]()
Ahoj holky. Tak už jsem si minulý týden říkala, že je po bli.., ale dneska jsem už zase vyhodila veškeré dopolední jídlo a klepu se ještě teď
A to bych měla aspoň Anežce připravit oběd. Vařit naštěstí nemusím, mamka nám dala s sebou řízky, co zbyly od včerejška, tak jsem ráda, že to bude rychlovka.
Markit, dcerušce přeju rychlé uzdravení, snad už máte to nejhorší za sebou. Mám v živé paměti, jak jsem byla s Anežkou na pohotovosti a chirurgii, když jednou spadla v ohrádce hlavou na umělohmotný kelímek. Manžel seděl pár cm vedle ní, ona spadla jen z malé výšky (byla na čtyřech) a i přesto se jí těsně vedle oka udělala příšerná modrá boule-modřina. Volala jsem hned dětské doktorce, protože jí akorát končila pracovní doba a ona nám poradila, ať s ní radši jedem na chirurgii, když je to u oka. Hned ve dveřích se nám doktorka skoro vysmála se slovy „maminko, takových modřin ještě bude“. Pak ji prohlížela, měla ji celou svléknutou a ptala se na původ každé modřiny (v té době se Anežka začala stavět, takže modřin měla hodně a já o každé samořejmě nevěděla). Připadala jsem si jak u výslechu týraného dítěte (nechápu, že jim nebylo divné, že kdybych svoje dítě týrala, tak bych asi s takovou banalitou, za jakou to hned na začátku označili, asi nepřijela). Nakonec nás poslali na rtg, ale Anežka nedokázala být v klidu, takže si myslím, že z toho snímku nic nemohli vidět. Pak nás poslali domů s tím, že ji mám kontrolovat, v noci budit každé dvě hodiny a kdyby něco, hned přijet. Doteď mám z toho hrůzu, takže si dokážu představit, jak ses musela vyděsit ty..
Delfi, pěkné bříško. Já si připadám jak v 6.měsíci, ale u mě to rozhodně nebude jen těhu, takové bříško jsem měla i před otěhotněním
. Ale do svých běžných kalhot se už taktak vejdu a večer mám bříško vystouplé mnohem víc. Zatím se zdá, že mě nikdo ještě z těhu nepodezírá, tak snad se mi to podaří ještě chvíli utajit. Aspoň do toho prvního většího UZ (na ten minule už nedošlo, tak doufám, že tentokrát budeme mít mnohem víc štěstí).
Holky, jen v rychlosti zdravím.
Markit , držím všechny palce, ať jde uzdravování dobře a rychle a taky tobě, aby bylo co nejdřív lépe ![]()
Delfi , krásné bříško. Já stále nemám co fotit
A to už ho doma vytahujeme i očima ![]()
Jinak, pokud bude ve středu vše ok, tak vypustíme zprávičku do světa. Už se nemůžeme dočkat a další týdny už to fakt nevydržíme, to bychom explodovali ![]()
Berenike , vítej do klubu ![]()
hkac: Obávám se,ž e nás to asi nejhoršá a nejnepříjemnější teprve čeká… až ji propustí z nemocnice. A to doplnění vylámaných zubů… Navic nějak nemůžu najít lékařské zprávy z ošetření. Musím zjistit, jestli je u sebe nemá mamka a nebo jestli nezůstaly na oddělení.
Markit - no to je pravda zuby asi budou nejbolestivější ![]()
takže se musí vybrat správně a zkušený Dr. ne aby se na ni někdo učil. Aby ji to udělali tak aby to nebylo po zahojení vidět, že nejsou pravé! Hlavně se informovat na možnosti, třeba i na samofinancování - ale to jsou palky! U dítěte to možná něco jiného..
Kač
Markit - skvělý zprávičky z KO - paráda
Jak je na tom Kristýnka?
Delfi - krááásný bříško
Kac - my jsme těhu našim oznámili asi tak před třemi týdny. U nás se to nedalo utajit. Každý věděl,že to zkoušíme a věčně se někdo vyptával a já zapírat neumím
. Našim a druhým rodičům jsme to oznámili tak,že jsem na A4 vytiskla zvětšenou fotku z UTZ a k tomu napsala text: " Ahoj, ještě nejsem moc vidět,ale 12.2.2010 se moc těším, až vás všechny poznám. Vaše druhé vnoučátko" a vyvěsili to u nich do koupelny na zrcadlo. Docela sranda než to pobrali. ![]()
Leniku , teď jsme volala mamce. Pracuje v nemocnici, tak za Kity byla a primářka dětského byla za mamkou na oddělení. Kristýnka stále leží na JIP, protože se jí při zvednutí pořát točí hlava. Má za sebou preventivní sono břicha a zítra v 7 ráno ji čeká konzultace s zubařem… tam bude i moje mamka. Dovíme se, co a jak dál nás bude čekat. Já za ní teprve půjdu. návštěvy jsou až od 14.30, takže udělám oběd, najíme se a půjdem…
Kac i o tom mluvila doktorka s mamkou, že to bude chtít zubaře, který je nejen škovný, lae i estét, protože je to holčička. Víéme o 2 dobrých, ale ani jeden z nich nemá slouvu s pojišťovnama. Tady by to byly šílené pálky přecejen jde o 3 přední zuby. a u 2 toho chybí opravdu hodně. DOmluvily jsme se s mamkou, že se zítra na zubním zeptá a nechá si doporučit. Samozřejmě počítám s tím, že doplatím nadstandartní péči i materiály, ale platit standart, to si moc nemůže dovolit. Já jsem na neschopence a Libča půl roku bez práce......
Markit- a nemáte ji náhodou pojištěnou proti úrazu?? Z pojistky by se něco zaplatit dalo. (kdysi moje neteř 4roky(před 20lety) se bouchla do lavičky a mela jizvu-nešitou a dostala 2000 což v té době byly peníze!! jen z toho důvodu, že byla holka-jizvu má tařka ve vlasech neni videt)