Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky já jsem na nemocensky protože jsem měla nějaký problémy a navíc bych stejně do práce nemohla protože dělám v infekci a řeknu vám, ty peníze jsou hrůza…
Jsem hlavně zvědavá kdy je dostanu, zatím jsem vlastně dostala jen těch 14 dnů co platí zaměstnavatel a nic víc. a to jsem doma od půlky července.
holky, já bych vám za sebe nemocenskou doporučila, s malou jsem byla od čtvrtýho měsíce a jsem ráda za ten čas odpočinku a hlavně bez stresu. Ale je pravda, ze mě nemocenská vycházela krásně, neměla jsem předtím nějaký extra plat, takže jsem měla pomalu víc peněz než v zaměstnání. Ale takový klid si asi užijete možná až v důchodu, pokud nějaký bude ![]()
Ahoj holky.
U nas vse dobre. Brisko roste, mimi uz vecer citim a je to moc prima. Ted jsem mela nejakou dvoudenni virozu, takze jsem travila cas v blizkosti wc, ale myslim, ze uz je to dobre.
Velky ultrazvuk mam 29.9. hned po tech svatcich, tak uz se tesim. Musim rict, ze mi tentokrat to tehu utika tak nejak rychleji. Pravda, je to tim, ze mam uz caparta doma. U prvniho jsem byla doma na neschopence od 25 tt, protoze si me nechali tyden v nemocnici s tvrdnutim bricha a pak uz mi navrat do prace nedoporucili. Takze jsme si konec tehu vychutnala pekne v klidecku doma. Nemocenska byla sice nizsi nez plat, ale nakonec jsem to ani tolik neresila. Ta pohoda za to stala.
no mě by právě zajmalo o kolik příjdu - nějak to neumím vypočítat
- protože to počítám a pořád mi vychazí nějaké kraviny.
Tak pokud to někdo umíte, tak by mě zajmalo jak to počítáte, berete to podle měsíčního čistého platu nebo dle výše náhrady uvedené na výplatním lístku ![]()
holky a ještě se vás zeptám: ted 15tého mám jet na ten UTZ echo srdíčka ve 20týdnu a jedu do Č Budějovic tak že do práce nestihnu vráti - mám nárok na volno nebo si musím vzít dovolenou - prosím nevítě někdo
![]()
Ahoj holky,
Ropusko určitě to bude v pořádku. Držím palce.
Market gratuluju k výsledkům, uvidíš jestli se chlapeček potvrdí. Nemocenská je myslím 60% platu? Určitě je někde na netu kalkulačka nemocenské, google něco najde.
Marocko jak dopadl UTZ? Ukázalo se mimi?
Lolly přeju at´nachlazení brzy přejde. Za mně doporučuju čajík a med, na ucpaný nos si dělám průplach. Pamatuju si že v těhu to nachlazení mělo vždycky divočejší průběh.
Já jsem objednaná do Gennetu na velký UTZ přesně za měsíc. Tak zas další měsíc čekání.
Jo dřív byla neschopenka pohoda, ale od nového roku se platí už jen za pracovní dny, takže je to téměř o třetinu méně než dřív, ale pokud ty peníze extra nepotřebujete určitě je fajn mít doma klid, obzvlášť když vám dá dr. neomezené vycházky.
Markét určitě máš nárok na volno, když je to lékař a je mimo okres nebo něco takového je na to celý den.
Holky kdy jdete na ten UTZ? teda kolik budete v ten den? Mě objednali v Podolí na 20+1, připadá mi to tááák daleko…
Já jdu až ve 20+5 tt, tj. 14. října - asi se nedočkám… ![]()
A co se týká výpočtu nemocenské, tak jsem to s těmi kalkulačkami na netu zkoušela, je to vcelku šílený… každopádně ty výsledný částky se mi teda moc nelíbily (jestli ono to nebude tím, kolik vím, že měsíčně platíme hypotéku
)
al3da já jdu na velký UTZ až 27.9 a to budu podle UTZ 22+1 a podle MS 21+4
Ahoj holky ![]()
jsem 17+3, termín máme 13.2. ![]()
jsem teda v diskuzi miminka únor 2011, ale občas k vám taky nakouknu, jestli vám to teda nebude vadit ![]()
Ahoj já jdu na UTZ ve 20tt i na UTZ srdíčka 30.9. a to budu podle UTZ 20plus6 a podle menstruace o týden víc.
Ahojky, všechny vás zdravím a přeju pěkný den,
Market : gratuluji k chlapečkovi, takže další chlapeček!!
(i když to tedy není stoprocentní)
Jinak já vám s těma nemocenskýma trošku závidím, na konci září nastupuju opět do školy(denní studium), tedy prakticky denně chození do školy a dlouhé hodiny čekání mezi přednáškami, bohužel vše až do Vánoc + leden/únor je zkouškové, takže doufejme, že ve škole neporodím. Ke konci je fakt lepší být doma, ceta v MHD v Brně v centru ve špičce v 8/9 měsíci
a ještě k tomu zapínat mozek ve škole..
Možná mě ty starosti zmírní strach z porodu, který by měl podle všech příruček nastat ![]()
Jinak jsme si o víkendu přinesli od známých velkou výbavičku, tak to probírám, peru… no paráda. ![]()
Já jdu na srdíčko
20.9. a na velký UTZ jdeme 21.9.
, takže hezky pohromadě.
jinak s tím tvrdnutím bříška, jsem na tom lépe, ale bylo to už strašný, bžel se potvrdilo, že největší podíl
na tom měl stres, dělala jsem ještě nějaké zápočty a nervy byly opravdu šílené. Takže nenervovat!!
a ještě se zeptám ve kterém týdnu vám řekli co to asi tak bude?
Ten výpočet neschopenky je celkem dobrej na stránkách ministerstva práce a soc.věcí ale je to exel k stažení, tady je odkaz tak to můžete zkusit
http://www.mpsv.cz/cs/4215
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat