Únor bych celý vyškrtla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
20.2.25 12:58

Já si to užívám, protože není vedro. Dobře se mi spí i pracuje. Nemoci moc neřeším ani u sebe ani u dětí, ale to jsou stejně jen rýmičky. Takže mě se tohle období líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
20.2.25 13:03

U nás taky únor nic moc. Začal syn s chřipkou, chytla jsem to od něj já i babička. Pak mi trhali zub… znovu horečky, zánět a ATB. Syn zvracel.
Praskl mi v bytě radiátor, vytopeny barák až do přízemí. :zed: Rozbité umyvadlo a televize :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24287
20.2.25 13:13

My by jsme potřebovali letos škrknout celou zimu :lol: tentokrát jsme fakt padli všichni už před Vánoci asi s covidem. Z toho jsme se nějak nemohli vyhrabat a teď máme v únoru zřejmě podruhé chřipku. A tahle druhá teda stojí za to. Fakt už vyhlížím jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
20.2.25 14:13

Mluvíš mi z duše, ta zima už je hrozná…odpočítám dny do konce února a těším se na jaro :-)))))))))))) Jenomže je to prostě hrozné s tím počasím, pořád čekáme, že bude lepší… Loni v létě hrozné tropy jako pra.se a pořád jsme čekali na podzim, až bude chladněji… Teď to samé se zimou, mrazy, nemoci a chřipková epidemie, takže čekáme na jaro až bude tepleji… No jestli by se z toho jeden nezbláznil :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
20.2.25 14:15

Ale holky nebojte, teď na víkend už slibují velké oteplení, někde dokonce až ke dvacítkám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
20.2.25 14:32

Tak já jen tiše závidím, že můžes pracovat z domu. Já mám smlouvu na určitou dobu a modlím se, aby mi ji prodloužili, protože jsme taky byli dost nemocní přes zimu. Tím nechci tvrdit, že to máš jednodušší, ale nemusíš se bát, že tě někdo vyhodí, když dlouho marodíš s dětmi a nejsi přítomna v práci. Já ty dny, kdy jsme doma se to snažím brát pozitivně, že mám alespoň čas na dítě, můžeme si udělat dobrý jídlo, čaj, v klid se najíst, nikam nespěcháte. Dítě mělo chřipku, 3 dny horečky a dva dny teplota, takže hodně spal a já mu v mezičase pouštěla pohádky, prostě to tak u nás máme, když je nám tak zle, že ležíme, tak prostě koukáme na televizi no… jsem hrozná matka 😃 🤣 a je mi to jedno. Do toho i mně nebylo dobře, takže jsem polehavala s ním a byla jsem vděčná, že nemusím přecházet nemoc v práci. Peníze teda neřeším, boháči nejsme, ale zdraví je jen jedno a peníze se vydělají treba na přesčase, až bude nemocná kolegyně. :mavam:

PS: Půl února jsme promarodili

Příspěvek upraven 20.02.25 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
20.2.25 14:33

Já bych vyškrtla i leden. Leden a únor jsou pro mě dva nejotravnější měsíce v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
20.2.25 14:40

@lucad77 Tak on člověk není biologicky stvořen na to, aby v zimě fungoval na 100 % jako když je tepleji a svítí slunce. V zimě se má odpočívat. Do Vánoc jedeme ještě na zbytky slunečního svitu, co jsme nasbírali za hezkýho počasí, a na vanočním adrenalinu a leden a únor už se to prostě nedá. :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
20.2.25 16:17

Já bych si každý rok nejradši škrtla listopad. Období temna nejenom počasím a krátkým dnem… Loni jsem tomu ještě dala korunu akutní operací :roll:

Ale jak se říká, netlač vodu, teče sama ;) To je pořád, už aby bylo jaro, už aby bylo léto, už aby byly prázdniny, už aby… A mezitím dny a týdny protékají mezi prsty a nic z toho… Život je moc krátkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
20.2.25 16:32

@Andyss Asi záleží na počasí a asamozřejmě těch nemocech. Teď to musím zaťukat, že děti jsou zdravé. Je krásná zima, užívají si led, sníh…jako pražské děti to až tak neznají.

Mně asi nejvíc vadí předjaří, březen. Takové to bahnité ani ne studené, ani ne teplé počasí. Brrrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
20.2.25 18:25
@Semtex píše: Více

Mám to hodně podobně. Je to měsíc/měsíce (s lednem a březnem), kdy je nejvíce času (nejméně aktivit) a je to pro mě příležitost dat do pořádku věci, na které běžně není čas. Větší třídění hmotnych věcí, fotek, nebezny uklid, pece o veci, sebe, hledani a planovani ruznych veci, činností, vylepseni domacnosti atd. Postupné najíždění na nové aktivity, rutiny, plany.
Ale.. co mě v tom výrazně zbrzduje (krome těch zmiňovaných nemocí) je velka unava, lenost, sklicenost, nenalada, nechut k cemukoli, chybejici síla..bezne netrpim psychickymi obtizemi, ale v tomto obdobi mam pocit, ze se k tomu i blizim.. mate neco, co vam pomaha, podporuje klid na dusi, lepsi naladu? Sportovat a byt venku se snazim, tak nejake vitaminy, bylinky, prirodni produkty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
20.2.25 21:29

Já bych zrušila leden. Ještě že je už za námi. Manžel ho skoro celý prolezel doma, vyjma jednoho týdne. Do toho mi na dva týdny lehnul syn, pak na pár dní i babička. Je už stará tak jsem měla docela strach. Já měla zánět ucha, ale zvládla jsem to s práci i se staranim se o ostatní. Dělala jsem na plný úvazek, starala se o ně a zajišťovala provoz domácnosti. No otrava jak bejk. Už jsem vyhlížela konec. Nezastavila jsem se celý leden. Přesto mám ale zimu ráda a na jaro se netěším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
20.2.25 21:33

@Ledová káva aVzdyt teď skoro pořád svítí slunce. Je krásne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76795
20.2.25 21:33
@Ledová káva píše: Více

a budou tady diskuse „to hnusné horko je hnusné“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.2.25 21:50

Můj oblíbený čas od listopadu do předjaří, milovala jsem tohle období v minulém bydlišti a teď v našem novém domově je zima úchvatná. Sníh, procházky, bobování, lyže, brusle, slunce, nádherné jiskřivé noci a procházky se svařákem okolo řeky.
Miluju sníh, jak je vše čisté, krásné výhledy, když chroupe pod nohama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí