Poradna duly
Jana Čurdová
@kamiŠ to jsem ráda, že je vše OK!
Už jste kupovali nějakou výbavičku? Mně už to láká, ale snažím se tomu ještě bránit. Je to moje první, tak si říkám, jestli to není brzo…
@Hanycta diky ![]()
Vzhledem k tomu ze budu mit treti, tak nic nekupuju
teda koupila jsem fleece overal v lidlu, do nositka. Jinak vse mam.
Co si pamatuju, tak po tomto screeningu jsem tak nejak pomalu a prubezne zacla nakupovat ![]()
Takze klidne smele do toho ![]()
No, co já jsem takhle pokukovala, tak bude celkem složité koupit něco neutrálního, když nevíme pohlaví. Tak abych vůbec něco sehnala ![]()
@Hanycta to víš že ne, všude je bílé dost
Viděla jsem v tescu, ca i hm ![]()
No budu muset vyrazit do většího města
.
Jo jinak včera jsem se chtěla objednat na prohlídku ke své zubařce a ta mi oznámila, že mě do února nestihne zkontrolovat, ale že ať se stavím pro razítko do průkazky…Tak moc nevím, co si o tom mám myslet…? ![]()
Na rayítko se vyprdni, dyť to k ničemu není. kamarádka si šla k poratktikovi kvůli žádance na ekg a prej ani toto není třeba ![]()
Jeee to mám radost ![]()
Já se zapomněla zeptat ať mi ukáže pindina
Ale vzhledem k tomu, že máme vady v rodině tak jdu ještě ve 24.týdnu na ultrazvuk zaměřený na končetiny a tam už řeknu ať mi ukáže
a pak klasicky ve 30.týdnu. Jinak je dle uz vše v pořádku..mám radost, že u tebe též ![]()
Akorat mám veliké dilema…vzhledem k vývojovým vadam v rodině se rozhodujeme o amniocenteze, genetik mi v rozhodování moc nepomohl a do pátka se musíme rozhodnout.. ![]()
No já jdu k zubaři v prosinci…nevím zda bych tam chodila jen kvůli razitku, úplně nevím zda to není zbytečná cesta
ale zkontrolovat by té měla, v tehu se zuby kazi… ![]()
Jinak ještě musim k prakticky kde se čeká 2 hodiny věčne věku, to mám taky radost.
No a k vybavicce, mám doma nějaké věci po kamarádky synovi, teď ještě nějaké z bazaru nakupuju, vcera jsme byli pro kočárek taky od nějaké maminky - je jak fungl novy, krásný, vypadá jak nepouzity za 2000 tak jsm musela
Takže jeste postylka, nějaké skříně, prebalovak, vanicka a podložka do vanicky a pak už jen nějakou kosmetiku pro mimco a snad už je to vše…
Matriku už máme že vcera taky vyrizenou, tak na ní nemusím aspoň myslet…
@hanusha.a ty jo, vy jste toho stihli
Mám radost že je vše v pořádku ![]()
Já osobně bych na amnio nešla. Když je vše ok. pro mne je to až moc velké riziko potratu. A navíc sestra díky amnio měla hoodně velké problémy.
Musíš sama vědět co pro tebe ten výsledek bude znamenat, jestli si miminko necháte nebo ne. Pokud ano je zbytečné to podstupovat…
U mojí dr, praktika, se naštěstí na preventivku a tak dá objednat a jde se na čas. Takže super. K zubařce jdu v lednu, klasika po půl roce. Ekg uvidím co praktik, klidně si to odpustím. Tady na poliklinice je to totiž šílená ordinace, včetně dr i sestry, dlouho se čeká, samí staří kardiaci a navíc i v ordinaci kouřej, takže vždy smrdím po ekg jak z největšího pajzlu
V ordinaci kourej?? Tak to je masakr… ![]()
Já menim toho gynekologa, nakonec půjdu přímo k němu ať si kartu vyžádá on od mého gyndare.
No dneska už je to kontrolovaný lépe a kamarádka prodělala dvakrát a v pořádku…je to riziko já vím…ale větší strach mám z toho že miminko bude mít nějakou vadu kterou ultrazvuk neprokáže a kdyby v me rodině nebyl problém, tak nad tím vůbec neuvažujeme.
Jj v ordinaci. Takže čekáš a oni si dají kouřovou pauzu. Vejdeš do vnitř a zima příšerná (snaží větrat) a smrad, a v tom se máš svlíkat a ležet se sondama ![]()
No záleží o jak závažnou vadu se jedná, jestli slučitelnou se životem, jaké omezení by pro mimino byla a tak. To musíš všecko zvážit…
Já jsem smířená s čímkoliv, takže potrat je pro mně horší varianta než postižené dítě… Musíš si to takto srovnat a dle toho se rozhodnout…
A amnio stejně není 100%. Pokud ti nehodí i ty další vadz, jinak je to taky jen down, edwards a turner ne ![]()
Já vím já vím… ![]()
Já jsem navíc zdravotník a studuju na speciálního pedagoga a vím jak je těžké a hrozné mít doma postižené děťátko…
Vím, že amnio je riziko ale stále menší než aby se narodilo nemocné miminko…
Proto jsem v tak šílené nerozhodnosti… ![]()
Jinak sama jsem kuřák ale tohle bych si v životě nedovolila… ![]()
@kamiŠ Achoojky, ano budem
To bude masakr
Kinak v patek jdu znova na screening tak jsem zvedava na prcka ![]()
@hanusha.a a nenabídli ti jine varianty? Můžeš jít na prenascen twn nehradí pojišťovna stoji kolem 12 tisic..je to vyšetření z krve..nebo ADF DNA test taky z krve hradi pojistovna. kazdipadne ten prenascen nahradí v 100%rozsahu amniocentesis…te n DNA urcite odhalí ty základní vývoje vady si na Edwardovi syndrom a ještě něco.. Zkus se pozeptat
@hanusha.a ukoncila jsem prvni tehotenstvi prave kvuli VV, takze taky vim. Vzhledem k tomu a ze mam potom 2 krasne a zdrave deti, bych si nechala uz i tribarevnou chobotnici. Takze screening byl pro mne jen jakesi seznameni s pripadnym, nastudavat do porodu potrebne…
Je to tezke rozhodnuti, nezavidim