Poradna duly
Jana Čurdová
@Valvodka plne kojene deti nemusi kadit i 14 dni
MM je plne stravitelne. Pokud cura a netrapi ho boleni briska, netreba resit ![]()
@Valvodka ale prdi, ven to jde ne? A Edousek smrdi taky
A to kadi x krat denne ![]()
Jako pro svuj klid dr klidne zavolej, ale rekne ti to same co ja ![]()
Muzete cvicit s nozkama, pritahovat k brisku, jezdit na kole… Pouzit rektalni rourku… Nahrivat…
@Valvodka já koupila rektarni trubičku v lékárně cca za 40 korun. Eliška má větry a obcas ji to pomůže i s kakáním.
Jinak mě čeká menstruace, tak jsem v pátek ráno koukala, že mám prso prázdné. Nakonec jsem zase odsavala a zase budu přikládat.
O te trubice jsem slyšela… Začala jsem pít fenyklový čaj.. Holky, jaký názor mate na dudlík? Chtěla bych se toho vyvarovat, ale malý si dává prsty do pusinky, nechci, aby si dudlal palec, ale není jeste brzy? Je mu 10 dni…
@garden proc myslis ze uz menses? Nemusis krvacet klidne dva roky, kdyz hodne kojit…
Koukam ze uz jsi zkusena odsavacka
Kolem tretiho tydne je prvni rustovy spurt, tak se budou chtit vic kojit a prsa budou prazdny, nez se dotvori dost mleka… ![]()
@Valvodka ten fenykl muze pomoct, ale taky naopak vadit. Tak se nediv kdyby byl brichabol vetsi…
Dudlik za mne ano, nez cucat prsty, obleceni, deky a tak podobne… Dudel jde jednoduse odnaucit, palec neuriznes ![]()
Nas dudliku taky neholduje, ale nevyzaduje ani nic jinyho… Zatim ![]()
@kamiŠ
dva roky? Já měla v pátek ráno prsa prazdna, ale je možné, že to bylo po nočním kojení. Tak už odsavam a přikládám častěji, odsavala jsem skoro vždy po třech až čtyřech hodinach. Asi to u toho přechodu z odsávání na plné kojení musí být, aby bylo dost mléka
Manuální odsavacka mi vydržela tak první měsíc, měla jsem to s ní rychlejší než s elektrickou, kterou mám v záloze půjčenou z lékárny. Přemýšlím, že místo odsávačky si raději půjčím tu váhu, abych věděla kolik vydumbá.
Ja se u toho dudliku bojím, ze mi potom bude odmítat prso… Je fakt, ze si zuzla prsty, takže v tuhle chvíli se také přikláním k dudliku, jen nechci, aby ho mel cele dny v puse..
Jsme doma…Malá je zatím zlata…u nás Terezka měla dudlík prakticky od příchodu z porodnice…a vůbec ničemu to nevadilo…pomáhal ji se uklidnit a vzali jsme ho bez problémů… A Verunka vypadá že dudlík taky bude kamarád ale nebude takový fanoušek jako starší dcera…za mě je dudlík spása… ![]()
Kadeni fakt nemusí být často…doktorku zajímá jen počet pocuranych plinek za den…min 4…
Ahoj holky,
u nas byl taky u starsich dudlik spis zachrana, byl to spolehlivy vypinac, krasne je uklidnil a kolikrat v tu chvili okamzite vytuhli. Takze ja se dudliku absolutne nebranim. ![]()
Me teda aktualne nejvic trapi, ze chytil Janik od trpasliku hnusnou rymu, chudak, takze v nem chrci, hlavne v noci a spatne se mu spi, je to pekne otravna zadni ryma, nejde moc odsat. No bojuje chlapec. ![]()
@garden to jsem ti chtela napsat, at se na odsavani vyprdes a jen kojis. Zbytecne to moc resis a to na tu psychiku mlecnou neni ok
Pokud bude mrnava spokojena, nebude rvat atd, tak je to v pohode ![]()
@Tdnka chudacek malej
At to mate brzy pryc ![]()
U nas starsi taky nudli, nastesti mimino i ja drzime…
Ahoj holky, Elis teda po kontrole váží přesně co má, dohnala to. Ráno jsem měla prso jak šutr. Tak ještě jsem využila odsavacku, přitom jsem ji kojila před šestou z druhého a vytuhla, mlíka mám teda dost. Kontrola za 2 týdny:)
jinak ji mám častěji dávat na bříško, hned mi doma s brekem prelezla deku, boulička po porodu je fuč. A já se včera holila:D